En Sıcak Konular

Ergenekon'da esrarengiz ifade

27 Ağustos 2008 10:57 tsi
Ergenekon'da esrarengiz ifade Ergenekon soruşturması kapsamında ek ifadesi alınan Ergun Poyraz, sorgusunda 'Papanın Ankaraya geldiği gün, Emine Erdoğan,Kürşat Tüzmenin evinde kiminle görüştü, araştırılsın' dedi.

Savcı bu sözleri tutanağa geçirmek istemeyince Poyraz ‘’Yazmazsanız imzalamam’’ dedi ve kiminle görüştüğünü mahkemede açıklayacağını söyledi.

Ak Parti iktidarı aleyhinde yazdığı kitaplarla tanınan ve bir yıldır tutuklu bulunan gazeteci Ergun Poyraz, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz’e ek ifade verdi. Poyraz sorgusunda ‘’ Papa’nın Ankara’ya geldiği gün, Emine Erdoğan, Kürşat Tüzmen’in evinde kiminle görüştü, araştırılsın’’ dedi. Poyraz bu görüşmeyi mahkemede açıklayacağını da söyledi.

Tutuklandığı 30 Temmuz 2007 günü emniyette ve savcılıkta ifadesi alınan Ergun Poyraz’ın evinde bulunan CD ve bilgisayarındaki dökümanların çözümünün ardından ikinci kez ifadesi alındı. Bu ifadede Poyraz’a, Ergenekon kapsamında aranan Jandarma İstihbarat eski Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve tutuklu bulunan emekli istihbarat Albay Atilla Uğur ile ilişkisi soruldu. Ersöz ve Uğur ile, Necip Hablemitoğlu’nun öldürülmesi sonrası kendisine koruma verilmesi amacıyla görüştüğünü açıklayan Poyraz ‘’Jandarma bölgesinde oturduğum için kendileriyle görüştüm’’ dedi.

ERBAKAN VE ARINÇ İLE DE GÖRÜŞTÜM
İfadesinde ‘’ Ben Ümitköy’de oturuyorum. Evime üç dakika mesafede Angora evleri var. Tayyip Erdoğan Papa ile görüştüğü gün, Emine Erdoğan, Kürşat Tüzmen’in evinde kiminle görüştü. Bunun araştırılmasını istiyorum’’ dedi. Savcılar bu sözleri tutanağa geçirmek istemeyince Poyraz da, ‘’ Bunları yazmazsanız, ifademi imzalamam’’ cevabını verdi. Bunun üzerine Emine Erdoğan’ın kiminle görüştüğü soruldu, Poyraz ise ‘’ Güvenliğim nedeniyle şimdi söylemiyorum ama mahkemede açıklayacağım’’ dedi.

Araştırmacı ve yazar olduğunu, çok sayıda kitabı bulunduğunu da belirten Poyraz, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ve Terör Müdürü ile de görüştüğünü belirterek ‘’ Bülent Arınç ile de onun talebi üzerine görüştüm. Şevket Kazan ve Musa’nın Çocukları adlı kitabı yazmadan önce Necmettin Erbakan ile de görüştüm’’ dedi.

28 KASIM’DAKİ GEZİ
Poyraz’ın ifadesinde geçen, katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16'ncı Benedikt, 28 Kasım 2006 günü Ankara’ya gelmiş ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Esenboğa Havalimanında karşılanmıştı. Erdoğan ile Papa 16'ncı Benedikt, VIP salonunda görüşmüştü. Papa Türkiye’de 4 gün kalmış, İzmir'de Meryem Ana Kilisesini, İstanbul'da da Fener Rum Patrikhanesi ile Ayasofya Müzesi ile Sultanahmet Camini de ziyaret etmişti.
 
Gazeteport



Bu haber 1,067 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,106 µs