neden geri adım attı? | " /> neden geri adım attı? | "/>

En Sıcak Konular

ABD Poti'de neden geri adım attı?

27 Ağustos 2008 12:23 tsi
ABD Poti'de neden geri adım attı? Gürcistan'ın Batum limanında demir atan ABD gemileri bugün için planladıkları Poti limanı harekâtından vazgeçti.

Tiflis'teki Amerikan büyükelçiliğinden isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili AFP'ye yaptığı değerlendirmede, "McFaul savaş gemisi ve beraberinde bir gemi ile bugün için Poti'ye gidilecekti. Ancak plan daha sonra onaylanmadı." dedi. Plana göre McFaul ve bugün Batum'a gelen Dallas adlı Amerikan savaş gemilerinin Poti limanına giderek insani yardım malzemelerini boşaltması bekleniyordu. Bölgede devriye gezen Rus savaş gemileri ile herhangi bir provokasyona neden olmamak için plandan vazgeçildiği belirtiliyor. Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Anatoli Nogovitsin daha önce yaptığı açıklamada bölgede herhangi bir tacizin olması durumunda karşılık verileceği uyarısı yapmıştı. ABD'li yetkili savaş gemilerinin Poti limanına gönderme kararının tamamı ile iptal edilip edilmediğini bilmediğini söyledi. Yetkili planın ertelenmiş olabileceğine de dikkat çekti.

Poti limanı çevresinde Rus savaş gemileri devriye görevini sürdürürken, Sivastopol'dan hareket eden Moskva adlı Rus savaş gemisi Abhazya'ya güvenlik desteği amacı ile başkent Suhumi limanına geldi. Novorossisk Rus Deniz Üssü Komutanı Sergey Minyaylo, Moskva ile birlikte bir miktar savaş gemisinin Suhumi limanına demirlediğini doğruladı. Abhazya Cumhurbaşkanı Sergey Bagapş başkent Suhumi'ye demirleyen Rus savaş gemisi Moskva'nın üzerine çıkarak kutlama yaptı. Sahile toplanan Abhaz halkı Rus savaş gemisini coşku ile karşıladı.

Rusya, NATO ülkelerinin Karadeniz'e savaş gemisi göndermelerinin sadece insani yardım amacı taşıdığına inanmıyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Normal olarak insani yardımları savaş gemileri taşımaz. Bu, bölgedeki sorunu çözmek yerine daha da istikrarsız hale getiriyor." dedi.

Rusya Genelkurmayı Karadeniz'de Türkiye'ye ait dört savaş gemisi ile birlikte on NATO gemisinin bulunduğunu kaydediyor. Rusya Genelkurmayı'na göre bölgeye sekiz adet NATO gemisi daha gelecek.

cihan



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,805 µs