görünmez elbise’! | " /> iyibilgi Ankara " /> görünmez elbise’! | "/> iyibilgi Ankara "/>

En Sıcak Konular

İşte ‘görünmez elbise’!

27 Ağustos 2008 13:05 tsi
İşte ‘görünmez elbise’! Türk basınında ilk defa! Dün tüm yazılı ve internet medyasında yer alan ‘görünmez elbise’nin fotoğrafı ilk kez iyibilgi’de. Tabiî sadece ‘akıllılar’ görebilir! iyibilgi Ankara

İyibilgi okurları içinde hemen anımsayanlar çıkacaktır. Kısa süre önce, “Görünmezlik pelerini” konulu, bir başka görünmezlik haberi yorumlamıştık.

O haber de, görünmez yapan bir pelerinin askeri amaçlı kullanımını aktarıyordu. İlginç olan ise o pelerinin “Harry Potter”den gelmesiydi. Atlayan okurlarımız bu linke tıklayabilirler.

Cadı Bilimi: Görünmezlik Pelerini için TIKLAYINIZ

Bir süredir sık sık küçük haberlere sıkıştırılan “görünmezlik konfeksiyonu” üzerine haberlere rastlıyoruz. Elbette görünmez olmak, insanoğlu için çoğu zaman bir fantezi sayılsa da, bu güce ulaşabilmek için gerekenlerin yapıldığı da belli.

“Görünmez adam” filmlerinin tarihleri ve popüleritesi anımsandığında bu umudun hep taze kaldığı da aşikar.  

Nihayet “bedenin görünmezliği”ne ulaşmanın zorluğu kavrandığından olsa gerek, eski bir yöntemin benimsendiği anlaşılıyor. Kamuflaj! Yani-birşeyin altına-gizlenerek görünmez olmak ve o nesnenin de görünmez olması.

İşte bu konuda son haber şu; “Radyasyon ve elektromanyetik dalgaları geçirmeyen, dolayısıyla ‘dijital görünmezlik’' sağlayan elbise geliştirildi.

Bir firma, başta cep telefonu olmak üzere çeşitli mobil cihazların yaydığı radyasyondan çekinen kişilere yönelik “nano-teknolojik” (nano-teknoloji üzerine kaleme aldığımız bir seri iyibilgi haberi de buraya eklemleniyor doğal olarak)  takım elbise üretti.

Mobil cihazların yaydığı dalgaların ''kısırlığa yol açacağı'' (ticari açıdan ne ararsanız mevcut!) iddiasını ciddiye alan erkeklere yönelik takım elbiseler, kumaşının nano-teknolojik ipleri sayesinde vücuda gelen doğrudan radyasyonu yüzde 99 oranında düşürüyor.

Elbise, aynı zamanda ''dijital görünmezlik'' de sağlıyor ve GSM telefonu, ceketin cebindeyken baz istasyonu cihazı göremiyor. Aynı zamanda bluetooth üzerinden dolandırıcılık yapanlar da cihaza ulaşamıyor. Takım elbise, yaklaşık 500 dolardan satılıyor.”

İşte bu son paragraf felaket. Çünkü şu ana kadar insanı görünmez yaptığı anlaşılan başlıkların tümü suya düşüyor! Yani en azından bu haberde “görünmez elbise” yok!

Dijital görünmezlik dijital olanlar için. Bedenî olanlar ortada duruyor. İşte görebilmek için akıllı olmak gerekiyor dememiz bundan. Tüm basının 'görünmez yapan elbise' diye verdiği haberin gerçek yüzü de bu.



Bu haber 2,256 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,436 µs