En Sıcak Konular

Gürcüleri ençok Müslümanlar şaşırttı

27 Ağustos 2008 15:12 tsi
Savaşla birlikte büyük bir insani krizin yaşandığı komşu ülke Gürcistan’da Müslüman ülkeden yardım gelmesi şaşkınlıkla karşılandı.

Türkiye, Rusya ile girilen savaş sonucu insani krizin yaşandığı komşu ülke Gürcistan halkına yönelik yardımlarına devam ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı'nın yardınm ulaştırdığı nufusnun büyük bir bölümü Hristiyan olan Gürcistan'da, halk Müslüman bir ülkeden yardım gelmesini ilk etapta şaşkınlıkla karşılarken, İHH ekibi  "Siz Müslüman bir ülkeden geliyorsunuz. Oysa bir Hıristiyan’ız. Bize neden yardım ediyorsunuz" soruları ile karşılaşıyor...

İHH İnsani Yardım Vakfı, Borjomi şehrinde ve köylerinde 1350 aileye içinde bakliyat, toz şeker, çay, makarna, sıvı yağ, un, salça, tuz, helva, zeytin ve reçel bulunan kumanya paketlerini dağıttı. Ayrıca 300 çocuğa da bebek maması verildi.

Yardım paketlerini alan aileler, komşu ülke Türkiye’nin kendilerine yardım etmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

İHH’dan yapılan açıklamada, “İstanbul’dan yola çıkan yardım tırımız nihayet kriz bölgesine ulaşarak yardımlarını yerine ulaştırdı” denildi.

Açıklamada Rus askerlerinin şehre girişleri engellemesi sebebiyle Gori’ye giremeyen yardım tırının bir başka insani krizin yaşandığı Borjomi şehrinde yardımlarını dağıttığı bildirildi.

  Yardım ekibinden Dilaver Kutluay, izlenimlerini şöyle anlattı: “İnsanlar büyük bir tedirginlik içinde. Savaşın bittiğine inanmak istiyorlar. Ancak Rus askerlerinin sürekli tetikte olması ve en ufak bir olayda saldırıya geçecekleri sinyali vermeleri insanların barışa olan umutlarını azaltıyor.”

Yapılan yardımla 1350 ailenin gıda sorununu bir süreliğine çözdüklerini belirten Kutluay, “Gürcistan, 5 milyon nüfusluk fakir bir ülke. İnsanların doğru dürüst geçimleri yok. Böyle bir kriz olunca durumları daha kötü oluyor. Bizim yaptığımız yardıma çok sevindiler. Bir kumanya belki bizim için çok büyük bir şey değil ama o yokluktaki insanlar için çok şey ifade ediyor. Bazıları, biz 1999 depreminde yardım çalışması için Yalova’ya gelmiştik. O gün biz gelmiştik bugün sizler geldiniz. Demek ki iyilik karşılıksız kalmıyormuş’ şeklinde konuştular. Tüm bu yaşananlar bizleri de çok duygulandırdı” dedi.

Müslüman ülkelerinin yardım etmesine şaşırıyorlar
İHH yardım ekibinden Cüneyt Kılıç ise yardım sırasında Gürcü ailelerinin Müslüman bir ülkenin kendilerine yaptığı yardımın şaşkınlığını yaşadıklarını belirterek şunları anlattı:  “Biz yardımlarımızı dağıtırken insanlar, ‘siz Müslüman bir ülkeden geliyorsunuz. Oysa bir Hıristiyan’ız. Bize neden yardım ediyorsunuz’ şeklinde sorular sordular. Biz de onlara ‘Bizim inancımıza göre mazlumun dini sorulmaz. Ayrıca komşuluk haklarını yerine getirmek için bunu yapıyoruz’ dediğimiz zaman çok memnun oldular ve ‘Biz artık dostumuzu düşmanımızı çok iyi tanıyoruz. Türkiye bizim dostumuz. Türkiye, gerçekten iyi bir komşu olduğunu bir defa daha gösterdi. Halkınıza selamlarımızı gönderiyoruz’ dediler. Orada yaşadıklarımız bu insanlara yaptığımız yardımın bir kumanya paketinin ötesinde çok daha büyük olduğunu gösterdi bize.”

Bu arada İHH     Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gürcistan halkına yönelik yardımların Ramazan ayında da devam edeceğini belirtti.  
 
Haber 7



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,110 µs