En Sıcak Konular

Ertuğrul Sağlam: Nobre oynamayacak

27 Ağustos 2008 16:57 tsi
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yarın UEFA Kupası 2. Ön Eleme Turu rövanş mücadelesinde karşılaşacağı Siroki Brijeg'i, taraftarlarının da desteğiyle yenerek, turu geçeceklerini söyledi.

Bosna Hersek'in Siroki Brijeg takımıyla karşılaşacağı maç öncesinde basın toplantısı düzenleyen Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Sağlam, yarınki maçta avantajlı olan tarafın kendileri olduğunu belirterek, "ilk maçı 2-1 kazandığımız için, sahaya avantajlı bir skorla çıkacağız. Yarınki maçtan tek beklentimiz turu geçmek. Ancak, kendi taraftarlarımızın önünde oynayacağımız ilk resmi maç olması sebebiyle, taraftarımız karşısında iyi mücadele edip, ortaya futbol adına güzel bir oyun koymak istiyoruz. Turu geçerkende taraftarımıza bundan sonraki dönemler için umud aşılamak istiyoruz" dedi.

Sağlam sözlerine şöyle devam etti:

"İyi bir kamp dönemi geçirdik. Taraftarlarımızın beklendileri de arttı. Onların isteklerini gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız. Bu yüzden bizim için çok önemli bi karşılaşma. Yarınki maçı çok önemsiyoruz."

Siroki Brijeg'in iyi bir takım olduğuna dikkat çeken Sağlam, "Rakibimiz bizden zayıf gibi görünsede, ilk maçta gördüğümüz gibi hiçte zayıf bir takım değil. Yarınki maçın başlangıç düdüğünden, bitiş düdüğüne kadar iyi bir futbol oynayıp, iyi bir skorla sahadan ayrılmak istiyoruz" diye konuştu.

Genç teknik adam, takımda sakat futbolcuların son durumu ile ilgili bilgiler de verdi. Antalyaspor maçında sakatlanan Nobre'nin yarınki maçta forma giyemeyeceğini ancak, kısa bir süre sonra takımdaki yerini alacağını ifade eden çalıştırıcı, "Antalyaspor maçında Nobre'nin ayağında darbeye bağlı ödem oluştu. Yarınki maçta kendisini kullanamayacağız. Fakat işin sevindirici kısmı, sakatlığının uzun sürmeyecek olması. Nobre ilerleyen maçlarda takımda yerini alacak. Tuna'nın sakatlığı da son aşamaya geldi. Oda yarından itibaren takımla çalışmalara başlayacak. Bunun dışında yarına yansıyacak ciddi bir sakatlığımız yok" şeklinde konuştu.

"6+2 OLAN YABANCI KONTENJANINDAN MEMNUN DEĞİLİM"

Bir basın mensubunun, "Defansta Gökhan Zan ve Tomas Zapotocny ikilisinin birarada oynamamasının eleştirilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki sorusuna ise Sağlam, "6+2 Türkiye'de uygulandığı süre içerisinde elinizde 8 tane yabancınız varsa, bunların iki tanesini oynatamayacaksınız. İkisini birarada oynatmadığım için eleştiriler olacaktır. Dolayısıyla her insanın futbola bakış açısı farklıdır. Bir antrenörü eleştirmek isteyen insan, kolaylıkla bunu yapabilir. Ama 6+2 olduğu sürece bu eleştiriler olacak. Fakat bu takımın başında olan biziz. O günkü karşılaşmalara göre de en hazır gördüğümüz futbolcuyu oynatırız" şeklinde yanıt verdi.

Sağlam ayrıca, Türkiye'deki 6+2 olan yabancı kontenjanından rahatsız olduğunu dile getirerek, "Ben açıkcası bu durumdan memnun değilim. Ya 8, yada 6 olsun" dedi.

Takımdaki bütün futbolcularına güvendiğini belirten Sağlam, "Biz kadromuzda bulunan bütün oyuncularımıza güveniyoruz. Dönem içerisinde inişler çıkışlar olacaktır. Heleki genç futbolcularda bunlar daha keskin olacaktır. Biz oyuncularımıza güveniyoruz. Biz kısa vadeli değil, uzun vadeli başarıları düşünüyoruz. Biz yaptığımız transferlerden ve bu zamana kadar gösterdikleri performanstan memnunuz" diye konuştu.

Teknik direktör Sağlam, yarınki maçta Siyah-beyazlı taraftarlarının maçın başından sonuna kadar desteklemelerini isteyerek, "Taraftarımızdan yarınki maçta tribünleri doldurmalarını istiyorum. Bizi maçın bitiş düdüğüne kadar desteklemelerini istiyoruz. Onların desteği olduğu sürece bu takımın başarılı olabileceğini göstereceğiz. Onlar varsa, bu takım vardır. Onlarda takımlarından bu desteklerini eksik etmeyeceklerdir" ifadelerini kullandı.

Bu akşam Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turu rövanş maçları oynayacak olan Fenerbahçe, Galatasaray'a da başarılar dileyen Sağlam, "Fenerbahçe, Galatasaray'a göre daha avantajlı. Çünkü Fenerbahçe kendi evinde oynayacak. İki takımında turu geçmesini diliyorum" dedi.
 
 



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,169 µs