En Sıcak Konular

İddaa'da 'Doğan rotuşu' iddiası

27 Ağustos 2008 17:33 tsi
İddaa'da 'Doğan rotuşu' iddiası Yarın yapılacak İddaa ihalesi öncesinde ortalığı karıştıracak bir iddia gündeme getirildi. İddiaya göre ihale şartnamesi Doğan Grubu'nun şartlarına uyarlandı.

ekoyol.com internet sitesinde yayınlanan habere göre Doğan Grubu ile birlikte katılacak olan Lottomatica’nın ihale şartnamesindeki şartlara uymadığı, bunun için bakanlık kulislerinde dolaşan ve şartnamenin değişmesi için kulis yapıldığına dair söylentiler daha önce birçok kez gündeme gelmişti ve gerçek çıktı.

Şartname hatırlanacağı üzere; Doğan Grubu ve ortaklarının isteği doğrultusunda 11 Temmuz’da yeniden düzenlenerek yayınlandı, ihale de 12 Ağustos’a ertelendi.  

Bakın neler oldu:

Neden ertelenebilir diyorduk?

Çünkü ihale şartnamesi çıktıktan sonra sözünü ettiğimiz büyüklükte değişikliklerin zeyilname ile yapılması mümkün değildi. İhalenin iptal edilip yeniden açılması, yeni bir şartname çıkarılması gerekiyordu.

Yani ihale, kurallarının değiştirilmesi için ertelendi.

Peki kurallar neden değiştirildi?

İddia açık: Doğan’ın ve ortaklarının içinde bulunduğu koşullar ihale şartnamesine uymadığı için. Şartname de Doğan Grubu ve ortaklarının talepleri doğrultusunda değiştirildi... Ve ihale tarihi de 12 Ağustos olarak belirlendi...

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından 12 Ağustos 2008 tarihinde yapılan Spor Müsabakalarına Dayalı Sabit İhtimalli ve Müşterek Bahis Oyunlarının Özel Hukuk Tüzel Kişilerine Yaptırılması İhalesi’ne Doğan Yayın Holding ve Lottomatica Videolot Gestione S.p.A ortaklığı Snai S.p.A’de konsorsiyuma dahil ederek teklif verdi.

Yüzde 3 hisseyle iş deneyim şartının karşılandığının kabulü mümkün müdür?

Bu ortak girişimde ortaklık yapısı Doğan Yayın Holding %50, Lottomatica Videolot Gestione S.p.A yüzde 47, Snai S.p.A yüzde 3 biçiminde oluşturulmuş durumda.

Ortak girişim olarak teklif verilmesi durumunda ortaklardan birinin pilot ortak olarak belirlenmesi gerekmekte. Pilot ortak, tüm ihale işlemlerinde daha sonra sözleşme imzalanırsa ortak girişimi 10 yıl boyunca temsil edecek, sözleşme ile ilgili diğer bütün hususlarda pilot ortak, ortaklığın nam ve hesabına hareket etmeye tam yetkili olacak, sözleşme boyunca tüm yazışmalar pilot ortakla yapılacak. Yani sözleşme boyunca idarenin muhatabı pilot ortak olacaktır. İhalede ve sözleşmede bu kadar önem taşıyan pilot ortaklığın yüzde 3’lük sembollik hisseyle sağlanmasının Türkiye’de ilk örneği gerçekleşmiş oluyor.

İhalede ise bir kolaylık yapılarak iş deneyim belgesinin her aşamada İdarenin muhatabı olacak pilot ortak tarafından sunulması öngörülmüş diğer ortaklardan bu konuda deneyim istenmemiştir. Şartnamenin bu kolaylığına ve kanunun özüne karşı yapılan arkadan dolanmayla sembolik hisse verilen pilot ortağın iş deneyim belgesinin ihalede kullanılması yoluna gidilmiştir. Ortak girişimin yüzde 97’sinin ihale konusu işle ilgili bir faaliyeti yoktur. Pilot ortak bir anlamda iş deneyim belgesini devretmiş/kiraya vermiştir.

www.ekoyol.com



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,883 µs