En Sıcak Konular

AK Parti'ye açık açık meydan okudu !

27 Ağustos 2008 17:45 tsi
MHP'nin tavrını eleştiren CHP'li vekil, AK Parti'ye de resti çekti: Ergenekon'un hesabını soracak ilk parti CHP'dir.

Mart ayında yapılacak yerel seçimlerin AK Parti'nin hesap soracağı gün olacağını ileri süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, "Şimdi Ergenekon ipine sarılmışlar. O Ergenekon ipi onların ayaklarına dolanacak. 13 ay iddianamesi hazırlanan, 16 ay sonra mahkemesi yapılacak olan bir dava dünyada yoktur. Ergenekon AK Parti'nin satın alamadığı kişileri terör estirerek, almaya çalıştığı bir operasyondur. Eğer Ergenekon Türkiye'deki faali meçhul cinayetleri ortaya çıkaracak bir dava ise bunun hesabını soracak ilk parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Ama Ergenekon faali meçhul cinayetlerinin sorumluklularından hesap sorma operasyonu değil, onları aklama operasyonu olarak başlattılar. Ak Parti'nin sözcüleri diyor ki Ergenekon Susurluk'tur. Ergenekon Susurluk ise bu iddianamede Susurluk kahramanları niye yok? Onun için bu yerel seçimler için yeni mağduriyet planıdır." şeklinde konuştu.

Ayrıca Ateş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'nin yetkilerinin değiştirmesi konusunda yaptığı açıklamayı da eleştirdi.

"MHP'nin aklına şaşmak lazım" diyen Ateş, "Eğer MHP AK Parti'ye yeni bir tuzak kurmuyorsa bunların aklına şaşmak gerekir. Anayasa Mahkemesi'nin 10 üyesinin laikliğin odağı olduğunun tescil ettiği bir partiye, 'Hadi gelin Anayasa Mahkemesi'nin yetkililerini kısıtlayalım' demek, AKP'nin dini esaslara Türkiye'yi yönetmek iddiasına güç vermektedir. Bu çağrı Türkiye'yi çağdaş ülkeler statüsünden alıp, bir Ortadoğu ülkesi, bir sudan bir Suudi Arabistan bloğuna katmak demektir. Bu arkadaşlar umarım bu açıklamayı yaparken Türkiye'yi düşünerek yapmışlardır. Eğer bu AK Parti'ye yeni bir tuzak değilse, Türkiye'ye kurulan bir tuzaktır." diye konuştu.

Ateş, "Hadi bu anayasayla AK Parti'nin iktidar kavgasını anlıyoruz. Onlar biz Türküz bile diyemiyorlar. Türküm demek Türkiye'nin ulusal çıkarlarına savunmak demek. AK Parti bunu diyemiyor. Yolsuzluğun odağı, laikliğin odağı tescil edilmiş şaibeli bir gücün eline Sayın Bahçeli 'Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını yetkilerini daraltalım' diyor. Bu düşünülecek, konuşulacak şey değil. Böyle bir şey olamaz. Sayın Bahçeli'nin bu Anayasa'yla ne kavgası var? Onu da anlayabilmiş değilim. Çıkıp onu da açıklaması lazım. Amerika 231 yıldır aynı anayasayla yönetiliyor. Bu konuda çeşitli ülkelerden örnek verebiliriz. Bunların anayasalarıyla bir sorunu yok. 12 Eylül'den bu yana çeşitli değişikler yapılan anayasamız artık 12 Eylül anayasasının izlerini silmişken, demokratik, laik devlete en büyük tehdit oluşturan ve AK Parti'nin bu değişimi gerçekleştirebilecek elinde çoğunluk var iken, 'Anayasayı değiştirelim' demek, kediye ciğeri teslim etmek demektir. Böyle bir gaflet içinde olmalarını hayretle ve ibretle izliyorum." dedi.

CİHAN



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,040 µs