En Sıcak Konular

Antalya'da yangın mağdurlarına destek

27 Ağustos 2008 17:49 tsi
Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Manavgat ve Serik'teki orman yangınlarında evleri yanan vatandaşların en kısa sürede yeni evlerine girmelerini sağlayacaklarını bildirdi.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Serik Ziraat Odasında düzenlenen toplantıda, Manavgat ve Serik'te yaşanan orman yangınlarında evleri yanan ve yangından zarar gören vatandaşlarla bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Yüksel, toplantıda, köylülerle bir kez daha durum değerlendirmesi yaptıklarını söyledi.

Hayatın normale döndürülmesine yönelik tedbirlerin değerlendirildiğini ifade eden Vali Yüksel, evleri yanan vatandaşlara yeni konut yapılmasının da toplantıda ele alındığını belirtti. Vatandaşların bu konuda bazı tereddütleri olduğunu duyduğuna işaret eden Vali Yüksel, bu konudaki teknik bilgilerin, ilgili kurumların yetkilileri tarafından vatandaşlara anlatıldığını vurguladı.

Konutlarla ilgili sorunu birkaç gün içerisinde gidereceklerini ve hemen inşaatlara başlanacağını bildiren Vali Yüksel, şöyle konuştu:
“Cumhuriyet'in ilanından beri; büyük Marmara depreminde dedesini, ninesini, torununu kaybedenler ile Hakkari'deki depremde mağdur olanlar da bu usullere tabii oluyorlar. Burada insanları ikiye ayırmak lazım. Çok fakir olanlar ile ekonomik durumu iyi olanlar. Bu bir sosyal yardımlaşma ve dayanışmadır. Köylülerimiz evleri yapıldığı zaman iki yıl hiç para ödemeyecek. İki sene sonra 18 ay faizsiz olarak ödeyecekler. Köylü vatandaşımız, Emine ninemiz, (Ben bu parayı ödeyemeyeceğim) dediği zaman, devlet Emine nineyi dışarıya mı atacak? Böyle bir şey olmaz. Biz köylünün bir an önce ev sorununu çözmek istiyoruz. Yağmur, çamur başlamadan herkesin yeni evlerine girmesini sağlayacağız.”

Vali Yüksel'in ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren Karataş Köyü muhtarı Arif Kahya da, köylerinde 60 ev ve 73 ahırın yandığını hatırlatarak, “Birçok vatandaşımız evlerinin yapılmasını isterken, birçoğu da evlerin devlet tarafından yapılmasını istemekte. Umarım sorunlarımız bir an önce biter” dedi.

Toplantıya, Serik Kaymakamı Ahmet Ümit, Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, Bayındırlık İl Müdürü Ali İhsan Öztürk, Özel İdare Genel Sekreteri Birol Ekici, Orman Bölge Müdürü Recep Koşan, Antalya Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Müdürü Ahmet Çal, Serik Ziraat Odası Başkanı Rıza İleri de katıldı.




Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,340 µs