En Sıcak Konular

2008 yılında görülmemiş su çilesi!

27 Ağustos 2008 20:08 tsi
İzmir suyunda aşırı miktarda arsenikli olduğunu söylemesinden sonra memba suyu satış istasyonlarının önünde uzun kuyruklar oluştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun şebeke suyunun aşırı miktarda arsenikli olduğunu söylemesinden sonra belediyeye ait memba suyu satış istasyonlarının önünde uzun kuyruklar oluşmaya başladı.

Kocaoğlu'nun suların kesinlikle içilmemesi ve yemek yapımında kullanılmamasını tavsiye etmesinden sonra memba sularına yönelen İzmirliler, belediyeye tepki gösterdi. Belediyenin çözüm üretmekle görevli olduğunu söyleyen vatandaşlar, saatlerce su kuyruğunda beklediklerini, el ve pazar arabalarıyla evlerine su taşıdıklarını kaydetti.

Tahtalı Barajı'ndaki su miktarının yüzde 7'lere kadar düşmesinden sonra, arsenikli olduğu için daha önce kapatılan Göksu ve Sarıkız kuyuları yeniden açıldı. Böylece susuzluğa geçici çare bulundu ancak arsenik oranı tekrar yükseldi. Şebeke suyunda arsenik olduğunu duyan İzmirliler, memba suyu almaya başladı. Dar gelirli vatandaşlar ise belediyeye ait İZBETON şirketinin işlettiği su satış istasyonlarına akın etti. Bazı lokantalar, "Lokantamızdaki yemekler memba suyuyla yapılmıştır" şeklinde yazı asmaya başladı.

Temiz su için saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kaldığını söyleyen Ayşe Altun, belediyenin çözüm bulamamasına şaşırdığını kaydetti. Gümüşpala semtindeki su istasyonuna iki günde bir pazar arabasıyla gittiğini ve iki damacana su aldığını belirten Altun, suları yaklaşık 1 kilometre taşıdığını anlattı. Aynı semtte oturan Firdevs Elmas ise belediyenin bu probleme çare bulamayacağını savunarak, hükümetin acilen konuya el atması gerektiğini söyledi. "Yazıklar olsun." diyerek tepki gösteren bazı vatandaşlar da Türkiye'nin üçüncü büyük şehrinde yaşananların utanç verici olduğunu ifade etti. Fırat Akça isimli kişi, her gün iş çıkışı su istasyonlarına gittiğini belirterek, "Aksi takdirde ailece arsenikli su içmek zorundayız. Bu da hepimizi tedirgin ediyor. Çok paramız olmadığı için tüpçüden su almak yerine belediyenin istasyonuna gelmek zorunda kalıyorum. Burada yerine göre iki saat sıra bekliyorum." şeklinde konuştu.

İZBETON yetkilileri ise su konusunda her türlü çareyi aradıklarını söylerken görüntülü ve yazılı basında konunun geniş yer bulmasından oldukça rahatsız oldukları gözlendi.

cihan



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,948 µs