Biletimi Saçan'dan aldım! | " /> Biletimi Saçan'dan aldım! | "/>

En Sıcak Konular

Güney: Biletimi Saçan'dan aldım!

28 Ağustos 2008 09:30 tsi
Güney: Biletimi Saçan'dan aldım! Nesim Malki cinayetinin kilit ismi Erol Kohen'i 5 milyon dolar karşılığında yurtdışına çıkardığı ileri sürülen eski polis müdürü Adil Serdar Saçan, ifadeleriyle Ergenekon'u ortaya çıkaran Tuncay Güney'i de Türkiye'den gönderdi. İşte ayrıntılar...

Saçan, kilit isim Tuncay Güney'i de yurtdışına kaçırdı


İşadamı Nesim Malki cinayetinin kilit ismi Erol Erkohen'i 5 milyon dolar karşılığında yurtdışına kaçırdığı ileri sürülen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski müdürü Adil Serdar Saçan, verdiği ifadelerle Ergenekon örgütünün ortaya çıkmasında önemli bir rol oynayan gazeteci Tuncay Güney'i de Türkiye'den uçurdu.

PASAPORTU SAÇAN VERDİ

2001'de bir dolandırıcılık olayı nedeniyle gözaltına alınarak Organize Şube'de Adil Serdar Saçan tarafından sorgulanan Tuncay Güney, ifadesinde Ergenekon terör örgütü hakkında önemli bilgiler verdi. Daha sonra Kanada'ya yerleşen Güney, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili gazetemizde yayınlanan röportajında “Bana işkence yapan emniyet müdürü, pa-saport ve kimlik verip yurtdışına çıkmamı sağladı. Çünkü kalsaydım birilerinin başı yanacaktı' dedi.

İşkence altında alınan ifadeleriyle Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı davasının açılmasını sağlayan Tuncay Güney'i yurtdışına gönderen Adil Serdar Saçan'ın şimdiye kadar konuyla ilgili sessiz kalmayı tercih etmesi dikkat çekti.

Tutuklanan Ergenekon yöneticilerinden emekli Tuğge-neral Veli Küçük'ün evinde ele geçirilen bir belgede Saçan'ın işadamı Nesim Malki cinayetinin kilit ismi Erol Erkohen'i 5 milyon dolar kaşlığında yurtdışına kaçırdığı ileri sürülmüştü. Belgede, Saçan'ın, hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulan Erol Erkohen'e bu bilgiyi sattığı iddia edilmişti.

ERKOHEN SON ANDA KAÇTI

Ekim 1998'de Nesim Malki cinayeti ile ilgili soruşturma sırasında 'Yurtdışına çıkma yasağı' konmadan birkaç saat önce İsrail'e kaçan Malki'nin ortağı Erol Erkohen'in cinayeti çözecek önemli bilgilere sahip olduğu ileri sürülüyor.

yenişafak



Bu haber 764 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,578 µs