100 bin Euro | " /> 100 bin Euro | "/>

En Sıcak Konular

Bu kitap 100 bin Euro

28 Ağustos 2008 10:45 tsi
Bu kitap 100 bin Euro Sadece 99 adet basıldı. Özel kutusu içinde özel eldivenli görevliler tarafından tanıtıldı. Üstelik 500 yıllık garantisi var.

Kitabın adı: Michelangelo: La Dotta Mano / Michelangelo: Becerikli Eller. Satın almak isterseniz, en az altı ay beklemek zorundasınız. Çünkü bir Ferrari otomobil için de o kadar bekleniyor.

İtalya’nın Bolonya kentindeki Piazza Maggiore’ye bakan Başkanlık Sarayı’nın büyük salonunu dolduranlar, belki de tarihin en önemli yayın faaliyetlerinden birine tanıklık edeceklerdi. Çünkü, Gruppo FMR tarafından basılan ve "dünyanın en güzel kitabı" olarak lanse edilen muhteşem kitabı görecekler ve hatta dokunacaklardı. Toplam 99 adet basılan kitabın ilk 33 kopyası sanat dünyasının ilgisine sunuluyordu ama satılmak için değil, sadece görmek ve bakmak için!

Kitabın ismi Michelangelo: La Dotta Mano / Michelangelo: Becerikli Eller idi. Rönesansın en önemli isimlerinden Michelangelo’nun Vatikan’daki Sistine Şapel’i için 1508’de yaptığı ilk resmin 500. yıldönümü dolayısıyla hazırlanmış nadide bir kitaptı. Kitabın içinde de Michelangelo’nun muhtelif dönemlerde yaptığı eserlerin Aurelio Amendola tarafından çekilmiş siyah-beyaz fotoğrafları yer alıyordu. Kitabın baskısı, kağıdı, cildi, kapağı o kadar özenilerek yapılmıştı ki, yayıncı, 500 yıl garanti veriyordu. 500 yıllık garanti söz konusu olunca, kitabın fiyatı da hayliyle biraz yüksek tutuluyordu: 100 bin Euroyani 180 bin YTL.

Böylesine pahalı bir kitabı kim alacak diye kaygılananlar varsa eğer, yüreklerini ferah tutsunlar. Kitaba sahip olmak için, en az altı ay beklemek gerekiyor. Bu süre, Ferrari almak için gereken süreyle aynı. Yayınevi yöneticilerinin verdiği bilgiye bakılırsa, zaten şu anda ABD, Rusya ve muhtelif Avrupa ülkelerinden sipariş alınmış bile.

The New York Times’da yer alan habere göre, yayınevi yöneticilerinin verdiği bir başka bilgi de şu:

Michelangelo: La Dotta Mano / Michelangelo: Becerikli Eller, "Harika Kitaplar" adlı bir dizinin ilk kitabı. Yani? Yanisi şu: Belki de daha yüksek fiyatlı kitaplar yayıncının masasında bekliyor.

13 sayfa kitap 153 milyon Euro

Fiyatı 100 bin Euro da olsa, La Dotta Mano / Michelangelo: Becerikli Eller, dünyanın en pahalı kitabı değil. Dünyanın en pahalı kitaplarından birisi, Avrupa’nın en zengin işadamlarından birisi olan Roger Shashoua’nın imzasını taşıyor. Shasnoua, kendi yazdığı Dancing With The Bear / Ayıyla Dans isimli eserine 600 adet elmas yerleştirmiş ve ayıptır söylemesi altı milyon dolar fiyat biçmişti. Ancak, bu da dünyanın en pahalı kitabı değildi. Tomas Alexander Hartman’ın 30 yılda yazdığı 13 sayfalık "Die Aufgabe / Vazife" isimli kitabın fiyatı tam 153 milyon Euro’ydu. Hartman’a göre, kitabın bu kadar pahalı olmasının sebebi, "derin içeriği"ydi ve aslında bu içeriğe paha biçmek de mümkün değildi. Kitabı görmek isteyenlere 2009 Martı’nda Dubai’de sergileneceği duyuralım.

Hürriyet



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,319 µs