En Sıcak Konular

Gül'ün değerlendirmesi CHP'yi tatmin etmedi

28 Ağustos 2008 15:23 tsi
CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Cumpurbaşkanı Abdullah Gül'ün görevdeki bir yılını değerlendirdiği açıklamasına cevap verdi.

Okay, "Sayın Gül, vicdanının rahat olduğunu söylüyor. Türkiye'yi uçurumun kenarına getirecek kararlarına altına imza atan bir kişinin, hala vicdanının rahat olduğunu söylemesini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" diye konuştu.

TBMM'de yazılı bir açıklama yapan Hakkı Suha Okay, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bir televiyon kanalının canlı yayınına katılarak görevdeki bir yılını değerlendirdiğini hatırlatarak, bu değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Gül'ün hala eski ideolojik yaklaşımını koruduğunun, geçmişte yer aldığı siyasi hareketin kolu gibi rol üstlendiğinin kamuoyunca görüldüğünü savundu. Cumhurbaşkanı Gül'ün Türkiye'de yaşanan ve kendisinin de bir aktör olarak rol aldığı çalkantılardaki sorumluluğunu kabul etmediğini ifade eden Okay, "Özeleştiri noktasına gelmeyen bu anlayış, gelecek dönemde Türkiye'de sosyal barışın korunması ve kutuplaşmaların yaşanmaması noktasında umut vrememiştir, karamsar beklentileri arttırmıştır" dedi.

Hakkı Suha Okal, Abdullah Gül'ün ilk yılında, yasaları Meclis'e iade etme ve atama kararnamelerine ilişkin yaptığı işlemleri, Ahmet Necdet Sezer ile karşılaştırmasına yönelik sözlerinin her türlü dayanaktan yoksun olduğunu öne sürdü. Cumhurbaşkanı Gül'ü, bu tür içerikten uzak, sayısal bir yaklaşıma iten açıklamanın, hedef saptırmak amaçlı olduğunu savunan Okay, "Eğer bir karşılaştırma yapılmak isteniyorsa, her iki cumhurbaşkanını ilk yallarında AKP iktidarına ilişkin yaklaşımlarına bakmak gerekir" dedi.

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in AK Parti iktidarının ilk yılında Vergi Barışı Yasası'nı, Albayrakları vergi borçlarından kurtaran yasayı, ormanların yok edilmesini öngören Anayasa değişikliğini, tarikat okullarına destek vermeyi amaçlayan yasayı, kodralaşma amaçlı 61 yaşta emeklilik getiren yasayı veto ettiğini söyleyen Hakkı Suha Okay, "Şimdi Sayın Gül'e sormak istiyorum, kendisi o dönemde Cumhurbsaşkanı olsa bu yasaları onaylar mıydı ? Hiç kuşkunuz olmasın, tereddütsüz onaylardı" diye konştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün son bir yılda onayladığı yasalardan örnekler veren Okay, Gül'ün onayladığı başörtüsüne ilişkin Anayasa değişikliği ile yurt dışında oy kullanmaya ilişkin yasanın Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini hatırlattı. Başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliğiyle ilgili Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararın, Cumhurbaşkanı Gül'ün devletin nitelikleriyle ne kadar barışık olduğunu gösterdiğini ifade eden Okay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Parti referansı ile hareket edenlerin hala yaşananlardan ders çıkarmamış olması, geleceğe dönük umutları söndürmektedir. Sayın Ahmet Necdet Sezer, hukukun üstünlüğüne inanan, Cumhuriyetin değerlerini sonuna kadar savunan, ettiği yemine sadık bir cumhurbaşkanıdır. O bakımdan kaçamak sayısal değerlendirmelerle, iki cumhurbaşkanı arasında bağ kurmak, yurttaşların gözünün içine baka baka onları yanıltmak anlamına gelir. Niceliğin ötesinde nitelik önemlidir.

Sayın Gül, vicdanının rahat olduğunu söylüyor. Türkiye'yi uçurumun kenarına getirecek kararlarına altına imza atan bir kişinin hala vicdanını rahat olduğunu söylemesini kamuoyunun takdirine birakıyoruz." (CİHAN)
 



Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,553 µs