En Sıcak Konular

TİM Başkan adayı Dalgakıran: Programı olan gelsin

28 Ağustos 2008 16:15 tsi
TİM Başkan adayı Adnan Dalgakıran, TİM yönetimiyle ilgili olarak, "Varsa programı olan, o program üzerinde uzlaşmaya hazırım" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanlığına aday olan Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, başarısı ölçülebilir ve izlenebilir bir TİM yönetimi oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Dalgakıran, ortak bir aday üzerinde uzlaşma veya birleşmeyle ilgili olarak, "Varsa programı olan o program üzerine uzlaşmaya, tartışmaya hazırım. Ancak (biraz da ben olayım) kültürü içinde yer almam" dedi.
Dalgakıran, adaylık gerekçelerini ve projelerini kamuoyuyla paylaşmak amacıyla düzenlediği basın toplantısında, Bugüne kadar TİM Meclisi'ni 2 yılda bir oy veren topluluk olmaktan çıkarıp, Meclis işlevselliğini bu mekanizma içinde değiştireceklerini kaydetti. Dalgakıran, "Amacımız iki yılda bir oy veren topluluk olmaktan çıkarılıp stratejilerin tartışıldığı bir çatı haline dönüştürmek. Ve en önemli kararların alındığı organ haline getirmek" dedi.


ALIŞKANLIKLA DEĞİL ANALİZLE YÖNETİM


Alışkanlıklarla değil, analizle yönetimin önemine değinen Dalgakıran, aynı şeyleri tekrar eden bir kurum olmak istemediklerini kaydetti. TİM'in değişen dünyada Türk ihracatçısının rehberi olması gerektiğini, dolayısıyla yapısı, işlevi ve kültürünü yeniden tanımlama ihtiyacı olduğuna inandıklarını anlatan Dalgakıran, TİM'de ciddi bir dönüşüm süreci geçirmeyi taahhüt ettiklerini vurguladı.

Dalgakıran, üretici, sanayici ve ihracatçının bürokrasiyle ilişkisine de farklı bir bakış açısı getireceklerini ve bu konuda kökten bir değişim başlatmayı istediklerini belirterek, "Sloganla eleştirmek yerine yaptığımız analizleri onların önlerine koyarak farklı bir ilişki geliştirmek istiyoruz. Daha entelektüel bir bakış açısı getirmeye çalışacağız" diye konuştu. "Sorunların dile getirilmesinde hiçbir şekilde popülizme kaçmayacaklarını hayali, popülist senaryolar üzerinde

kesinlikle durmayacaklarını ifade eden Dalgakıran, "Direkt üyelerimize faydalı eğilimler üzerinde çalışacağız. Dünyada olup biten gelişmeleri üyelerimize en iyi şekilde aktaracağız" dedi.


"KURLA İLGİLİ TARTIŞMALAR YÜZEYSEL"


Adnan Dalgakıran, başarısı ölçülebilir ve izlenebilir bir TİM yönetimi oluşturmayı hedeflediklerini ifade ederek, "Türkiye bir faz değişimindedir.Sonuçları ne olursa olsun bu seçimin TİM'in işlerliğine dinamizm kazandırmak için büyük bir fırsat olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Dalgakıran, bir itiraz kültürü, farklı bir kültürel doku oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, aksi taktirde koltuk için mücadele eder hale gelineceğini anlattı. Örneğin Türkiye'de kurla ilgili ciddi sorunlar yaşandığını hatırlatan TİM Başkan Adayı Dalgakıran, bu tartışmaların tümünün yüzeysel olduğuna, neyin niçin yapıldığına dair bir tartışma ortamının bulunmadığına dikkat çekti.

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Dalgakıran, TİM Başkan adaylarıyla uzlaşma yoluna gidip gitmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine, "Varsa programı olan o program üzerine uzlaşmaya, tartışmaya hazırım. Ancak (biraz da ben başkan olayım) kültürü içinde yer almam. Adaylardan biri zaten karşı çıktığım eski dönem politikalarını savunan biri" yanıtını verdi.


"BAŞBAKAN'IN KONUYA DAHİL OLACAĞINA İHTİMAL VERMİYORUM"


Seçime siyasetin karıştığı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Dalgakıran, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını ifade etti. Dalgakıran, "Ben Sayın Başbakanın bu konulara müdahil olacağına zerre kadar ihtimal vermiyorum" dedi.


"KİMSE ADAY OLMAM İÇİN ISRAR ETMEDİ YAPIYI DEĞİŞTİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIM"


Kendisini aday olması için kimsenin ısrar etmediğini, sadece bu yapıyı değiştirmek için yola çıktığını ifade eden Dalgakıran, "Gittiğim her yerde ilgi görüyorum. Diğer adayların da ilgi gördüğünü biliyorum. Demek

ki ihracatçı herkesi kucaklıyor. Ancak rengini belli etmiyor. Dolayısıyla biraz fazla bilinmeyenli bir seçim yaşanacak. " ifadelerini kullandı.

TİM seçimi 9 Eylül 2008'de gerçekleşecek. Dalgakıran'ın yanı sıra, Ali Kahyaoğlu, İsmail Gülle ve Mehmet Büyükekşi de TİM Başkanlığına aday olduğunu açıklamıştı.

cihan



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,649 µs