En Sıcak Konular

Yunanlı denizciler Türk teknesini kaçırdı

28 Ağustos 2008 16:39 tsi
Yunanlı bir grup denizcinin, Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'nda, Türk iş adamına ait motoryata el koyduğu öne sürüldü.

İş adamı Fikret Gündoğdu, 21 Ağustosta ailesi, arkadaşı Yılmaz Başeskioğlu ve onun yakınlarıyla 12 metrelik ''Sealine F 37'' adlı 320 bin avroluk motoryatla, Bodrum-İstanköy arasında tekne turuna çıktıklarını söyledi.

Tekne turunda yatın motorunda arıza meydana geldiğini, bu nedenle motoryatı İstanköy'e götürdüklerini anlatan Gündoğdu, ''Biz motoryatımızı kıyıdan 30-40 metre açığa demirledik ve bir zodyak bota binerek kıyıya çıktık. Kıyıda yaklaşık 1.5 saat geçirdikten sonra döndüğümüzde, motoryatın yerinde olmadığını gördük'' dedi.

Motoryatın bulunması için önce marinaya, sonra sahil güvenlik ekiplerine ve polise başvurduklarını belirten Gündoğdu, şöyle konuştu:

''Tüm aramalarımıza rağmen tekneyi bulmadık. Bu arada, bizim teknenin Yunanlı denizcilere ait başka bir tekneyle çekildiğini gördük. Marinaya giderek teknenin limana yaklaşmasını bekledik. Bizim motoryatımız ABD bayraklı olduğu için Yunanlılar bizi önce Amerikalı sanmış. Sorunu çözeceklerini söylediler. Ancak pasaportlarımızı görüp Türk olduğumuzu anlayınca, 130 bin avro karşılığında motoryatı bize verebileceklerini belirttiler. Yunanlı denizciler, teknemizin kıyıdan açıklara doğru sürüklendiğini ve tekneyi kendilerinin kurtardığını, bu nedenle denizcilik kanunları gereği teknede hak sahibi olduklarını iddia ettiler. Bu kişilerin, organize şekilde hareket ettiklerini ve bizi takip edip karaya çıkmamızı fırsat bilerek teknemize el koyduklarını düşünüyorum.''

-''POLİSE ŞİKAYETÇİ OLDUM''-

Fikret Gündoğdu, Yunanlıların teklifini kabul etmeyip polise şikayetçi olduğunu ve yaklaşık 6-7 saat ifade verdiğini söyledi.

Yunanlı yetkililerin daha sonra kendisini mahkemeye çıkardığını belirten Gündoğdu, şunları kaydetti:

''Mahkemede karşısına çıktığım kişi, ne Türkçe ne de İngilizce biliyordu. Mahkemede Türkçe bilen tercüman yoktu. Bize avukat vermediler. Burada iletişim sıkıntısı yaşadık. Mahkeme sonunda 50 bin avro ödemem karşılığında motoryatımın bana verilebileceği kararı çıktı. Ben de bu kadar paramın olmadığını söyleyerek, ailemle Türkiye'ye döndüm.''

Yunanlı denizcilerin bir limana çektiği motoryatı geri alabilmek için yetkililer ve avukatlarla temasa geçip girişim başlatacağını ifade eden Gündoğdu, ''Yetkililerin bu konunun üzerine gitmesini istiyorum. İstanköy'de daha önce buna benzer olaylar yaşanmış'' diye konuştu.



Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,804 µs