En Sıcak Konular

Validen müdürlere uyarı: Yanlış yapana küserim, ona göre!

28 Ağustos 2008 20:32 tsi
Adana Valisi İlhan Atış yeni eğitim yılı öncesinde kentteki okullarda görevli müdür ve müdür yardımcılarına uyarılarda bulundu.

Müdür ve müdür yardımcılarına yaptıkları yanlışlarda soruşturma açmayacağını söyleyen Atış, "Soruşturma açmam. O palavra. Ben Küserim. O müdürü ilde yok sayarım." dedi.

Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi'nde kentteki okul müdürleri ve müdür yardımcılarının yanı sıra öğretmenlere konuşan Vali Atış, bu yıl ki eğitim sezonunda çok dikkat edilmesi gereken kuralları sıraladı.

Atış, okul müdürlerinden yapmalarını istedikleri maddeleri şöyle sıraladı: "Kantinlerde çocuklara sağlıksız satışlar yapılmayacak. Çocuk kavgaları engellenecek. Geçen yıl azalan bu kavgalar son bulması için gereken neyse yapılacak. 'Kolaysa sen engelle' denilmeyecek. Okul müdürleri koltuklarında oturmayacak okulda gezecek. Okulda sahnelenen etkinliklerde gelenek ve göreneklere aykırı hareket edilmeyecek. Milletçe genel kabul görmüş geleneklerin dışına çıkılmayacak. Okul müdürleri davranış ve kıyafetleriyle örnek olacak. Kılık kıyafet yönetmeliği kesinlikle uygulanacak. Velilerle ilişkilerde nazik olunacak. Hanımefendi ve beyefendi kelimelerinden başka hitap şekli olmayacak. Velilere 'Git istediğin yere şikayet et." denilmeyecek. Velilerin sinirleri yatışana kadar dinlenilecek. Öğretmenleri aşağılayıcı kırıcı davranışta bulunulmayacak. Özellikle bayan öğretmenlere saygısızlık yapılmayacak. Elektrik ve su harcamalarına dikkat edilecek. Müzik, beden ve resim derslerine önem verilecek."

Okul öncesi eğitimin önemli olduğunu anlatan Atış, gerekirse müdür yardımcılarının kaldığı odaların anasınıfı yapılabileceğini söyledi.

Okul öncesi eğitim için valilik, il özel idare ve milli eğitimin hiç bir özveriden kaçınmayacağını vurgulayan Atış, kentte ihtiyaç olan 88 okulun 5 yılda tamamlanabilmesi için hayırseverlere arsa vereceklerini kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ise okul öncesi eğitime önem verdiklerini belirterek Adana'nın yeni eğitim yılında çıtasını daha da yükselteceğini söyledi.

Büyükfırat, "İlimizde toplam 587 okuda Bilgi Teknolojileri Sınıfı (BTS) sınıfı kurulmuştur, bu okullarda 16 bin 535 bilgisayar bulunmaktadır. 8 derslik ve üzeri okullarda BTS ihtiyacı bulunmamaktadır." dedi.

Abdulgafur Büyükfırat; "Okullarımızın 638'inde MEB kapsamında ücretsiz internet bağlantısı (ADSL) vardır. Altyapısı uygun olmayan 121 kurumda ise internet bağlantısı DialUp (telefon) ile sağlanmaktadır." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,867 µs