En Sıcak Konular

Devir-teslimden enstanteneler

28 Ağustos 2008 21:11 tsi
Devir-teslimden enstanteneler Genelkurmay Başkanlığı görevinin devir teslimine üst düzey katılım gerçekleşti. Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı devir teslim töreninde Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un konuklarla tek tek ilgilenmesi dikkat çekti.

Devir teslim töreninden notlar şöyle :

-Devir teslim töreninden önce misafirler Genelkurmay Karargahına alınırken, cep telefonları kapatılması istenerek uyarıldı ama kimseden telefonu alınmadı. Buda Orbay Salonu'nda yapılan törende telefon krizinin yaşanmasına neden oldu.

-Orgeneral Yaşar Büyükanıt veda konuşmasını yaparken salonda bir cep telefonu çalmaya başladı. Ferhat Göçer'in şarkısıyla başlayan telefon bir kaç dakika çaldıktan sonra ancak susturulabildi.

-Genelkurmay Karargahı'ndaki törene çok sayıda davetli katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, KKTC Cumhurbaşkanı Talat, TBMM Başkanı Toptan, Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, CHP Genel Başkanı Baykal, KKTC Birinci Cumhurbaşkanı Denktaş ile bakanlar, yüksek rütbeli subaylar ile emekli generaller katıldı.

-Törene Orgeneral Büyükanıt'ın arkadaşım dediği, NATO Askeri Komite Başkanı Oramiral Giampaolo Dı Paola da katıldı. Konuk komutan Başbakan Erdoğan'ın yanında oturdu.

-Orgeneral Büyükanıt ile Orgeneral Başbuğ'un öz geçmişleri okunurken arka fonda eski resimleri de yeraldı. Orgeneral Büyükanıt'ın Harp Akedemilerinden mezuniyetinde diplomasını dönemin Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay'dan aldığı görüntülerle ekrana geldi. Orgeneral Başbuğ'un da Harp Akademileri'nden mezuniyetinde diplomasını dönemin Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ün elinden aldığı siyah beyaz fotoğraf olarak fon da yeraldı.

-Orgeneral Büyükanıt, soğuk algınlığı nedeniyle konuşması esnasında sık sık mendil kullanmak zorunda kaldı.

-TSK'nın 25.Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt konuşmasını yaparken orta bölümdeki protokole yönelik bakarak hitap etti. Ancak 26. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, konuşmasını kameraların bulunduğu bölüme bakarak yapmayı tercih etti.

-Orgeneral Büyükanıt'a Devlet Şeref Madalyası'nı takan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, berattı verirken tokalaşma anında biran elini bırakınca kısa bir dengesizlik yaşandı. Beraatın verilmesi sırasında Orgeneral Büyükanıt'ın eşi Filiz Büyükanıt'ın gözlerinin dolduğu görüldü.

-Orgeneral Büyükanıt, konuşmasında General Dauglas Macarthur'dan da bir alınta yaparak veda etti: "Eski askerler asla ölmez, sadece gözden kaybolurlar. Ben de askeri kariyerinin sonuna kadar gelmiş biri olarak sadece gözden kayboluyorum. Ancak kalbim hep onlarla beraber olacak.

-Konuşmasında eşi Filiz Hanım ile kızına özel bir bölüm ayıran Orgeneral Büyükanıt'ın konuşması salonda bulunan konuklar tarafından uzun süre alkışlandı. Orgeneral Başbuğ'un konuşması da salonda bulunanlar tarafından dakikalarca alkışlandı.

-Törenin ardından tebrik bölümünde en sıcak anlar ise Orgeneral Büyükanıt'ın kızının gelmesiyle yaşandı. Babasının boynuna sarılan kızı foto muhabirlerinin ısrarı üzerine birkaç kez öptü. Bu arada Orgeneral Büyükanıt ile Orgeneral Başbuğ ve eşleri tebrik töreni öncesi gazetecilere hatıra pozu verdi.

-Orgeneral Büyükanıt salondan çıkar çıkmaz bir sigara yaktı. Sigarasını yakmasının hemen ardından bahçede bekleyen torununun gelmesiyle sigarasını sakladı ve emir subayına vererek torununu kucakladı.

-Bahçede yapılan ikram bölümünde Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, konukları ile tek tek ilgilendi ve sohbet etti. Cumhurbaşkanı Gül, KKTC Cumhurbaşkanı Talat ile Başbakan Erdoğan, KKTC Birinci Cumhurbaşkanı Denktaş ile bakanlar bahçede kendilerine ayrılan özel bölümde yeraldı. Kokteyden önce Cumhurbaşkanı Gül, ardından Başbakan Erdoğan ayrıldı. Orgeneral Başbuğ, Gül'e çıkış kapısına kadar eşlik etti.

-Kokteylde en çok ilgiyi Orgeneral Büyükanıt'in kızı Bengü ile torunu Bengüsu çekti. Kokteyl de konuklar ile Büyükanıt hatıra fotoğrafı çektirdi.

-Bu arada tebrik için yanına gelen Devlet Sanatçısı Ayten Gökçer'i Orgeneral Büyükanıt nazikçe karşılayarak elini öptü.

-Kokteylde konuklara aperatif yiyeceklerin yanı sıra meyve suyu ile içki servisi de yapıldı.

anka



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,932 µs