En Sıcak Konular

Baykal Karargah'a alınmadı

29 Ağustos 2008 13:00 tsi
Baykal Karargah'a alınmadı İşte tüm detaylar...

Törene damga vuran olaylardan biri de CHP Lideri Deniz Baykal'ın salona alınmamasıydı. Trafiğe takılan Baykal, bir dakika gecikince kapıda görevli albay tarafından "Tören başladı. Komutanlarımızın emri üzerine kimseyi almıyoruz." sözleriyle durduruldu. Bunun üzerine Baykal, " Komutanlarınızın emri ise tabii ki bunu yerine getireceksiniz. Ancak geldiğimi lütfen kendilerine iletin" dedi.

Genelkurmay Karargahı'ndaki devir teslim törenine CHP lideri Deniz Baykal'ın karşılaştığı sürpriz damgasını vurdu. Davetliler arasında yer alan Baykal, ana yollardaki 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın provaları sebebiyle trafiğe takıldı. Bu yüzden törene bir dakika geç kaldı. CHP lideri, törenin yapıldığı salonun kapısına vardığı sırada İstiklal Marşı okunuyordu. Ancak Baykal, kapıda görevli albay tarafından durduruldu. Edinilen bilgeye göre albay, "Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan geldiler. Tören şu an itibarıyla başladı. Komutanlarımızın emri çerçevesinde hiç kimseyi içeri alamıyoruz" dedi. Baykal, kısa bir şaşkınlığın ardından "Komutanlarınızın emri ise tabii ki bunu yerine getireceksiniz. Ancak törenden sonra geldiğimi lütfen kendilerine iletin." karşılığını verdi. Ardından makam aracına binerek parti genel merkezine döndü.

Baykal ile Büyükanıt, "sınır ötesi operasyon" ve "zırhlı araç alımı" konusunda iki kez karşı karşıya geldi. CHP sözcülerinin, Büyükanıt'a alınan zırhlı araç konusundaki ağır eleştirilerinin ardından Genelkurmay Başkanı'nın Baykal'a veda ziyaretinde bulunmayacağı konuşuluyordu. Ancak son anda alınan randevu sonucunda Büyükanıt, Baykal'la CHP Genel Merkezi'nde buluştu. Baykal, görüşmenin ardından Büyükanıt'ı aracına kadar uğurladı. Ziyaretin beklenenden uzun sürmesi ise "buzlar eridi" şeklinde yorumlandı.

Büyükanıt çok üzülmüş

Daha birkaç ay önce, Büyükanıt’ın emeklilik döneminde kullanacağı zırhlı aracın, CHP tarafından eleştirilmesi nedeniyle yaşanan gerginlikle bu olay birleşince, Baykal’ın boş koltuğu birden en çok konuşulan konulardan biri haline geldi.

Ancak görevinden ayrılmadan önce bizzat CHP Lideri’ne veda ziyareti yapmayı ihmal etmeyen Büyükanıt, salona alınmama hadisesinin de ikinci bir spekülasyona yol açmaması için dün bir adım daha attı.
Büyükanıt, CHP lideri’ni bu sabah bizzat arayarak, salona alınmaması nedeniyle duyduğu üzüntüyü aktardı ve Baykal’ın “gönlünü aldı.”

Baykal’ın salona alınmadığını, bugünkü gazetelerden öğrendiğini belirten Büyükanıt, “Buna çok üzüldüm” dedi.
Büyükanıt’ın bu jestine karşılık, “Ben de, sizin görevinizi devrettiğiniz törende olup, o anları sizinle paylaşmak isterdim” yanıtını veren Baykal da, “Trafiğin azizliğine uğradım. Doğal olarak da tören başladığı için beni törene almadılar” diyerek, kırgın olmadığını belirtti. Baykal, “İçerde olup, sizi tebrik etmeyi çok isterdim” diye konuştu.
CHP Lideri, Büyükanıt’a bundan sonraki yaşamı için de mutluluk dileklerini iletti. 
 
zaman / hurriyet.com.tr



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,958 µs