En Sıcak Konular

Saçan Ergenekon sanıkları ile mesajlaşıyormuş!

29 Ağustos 2008 09:42 tsi
Saçan Ergenekon sanıkları ile mesajlaşıyormuş! Ergenekon terör örgütüne operasyon yapmasının engellendiğini iddia eden eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın, Ergenekon sanıklarıyla yakın ilişki içinde olduğu ortaya çıktı.

Saçan'ın, emekli astsubay Oktay Yıldırım, Kuvayı Milliye Derneği Genel Başkanı Bekir Öztürk ve Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek'le mesajlaştığı belirlenirken, bu bilgiler dava dosyasının 350 No'lu klasöründe yer aldı. Saçan, Bekir Öztürk'e gönderdiği mailde Oktay Yıldırım'ı 'kahraman' olarak gösteriyor: "O memlekete hizmet etmiş bir gazi. Oktay kardeşim üzülmesin."

Ergenekon operasyonu, Ümraniye'deki bir gecekonduda el bombalarının bulunmasıyla ortaya çıkmış, emekli astsubay Oktay Yıldırım da el bombalarının sahibi olarak tutuklanmıştı. Saçan'ın, maillerinde astsubay Yıldırım'ı bir kahraman olarak nitelediği görülüyor. Saçan, daha önce Ergenekon dosyasını örtbas ettiği yönündeki suçlamaları yalanlayarak, "Veli Küçük hakkında soruşturma izni istedim. Dönemin DGM Başsavcısı Aykut Cengiz Engin izin verdi ve bir savcı görevlendirildi. Bu izin yazısını Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne gönderdim. Bir sene sonra istihbaratın yazdığı yazı üzerine konu kapatıldı." iddiasında bulunmuştu.

Adil Serdar Saçan, Kuvayı Milliye Derneği Genel Başkanı Bekir Öztürk'e gönderdiği mailde Oktay Yıldırım hakkında şu ifadeleri kullanıyor: "...Malulen emekliye ayrılmış, aynı Çanakkale'de askere çıkan kumanya ile geçinmeye zorlanmıştır. Açtır, toktur, çok da önemli değildir onun için. Onun için önemli tek bir şey vardır: Vefa."

Adil Serdar Saçan'ın, 17 Mart 2007'de Ergenekon sanıklarından Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek'le mesajlaştığı görülüyor. Mehmet Perinçek, Tempo Dergisi'nde 'Ermeni sorunu' ile ilgili çıkan röportajının ilgili sayfalarını Adil Serdar Saçan'a gönderiyor.
 
zaman



Bu haber 351 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,255 µs