En Sıcak Konular

Asker de Ergenekon'u araştırıyormuş

29 Ağustos 2008 10:30 tsi
Asker de Ergenekon'u araştırıyormuş Genelkurmay Askeri Savcılığının emekli paşaların gözaltına alınmasının ardından Ergenekon Savcısından ele geçirilen belgelerin birer örneğini kendi soruşturmaları için istediği ortaya çıktı.

Ergenekon soruşturmasıyla ilgili Genelkurnmay Başkanlığı Askeri Savcılığı’nın da ayrı bir soruşturma yürüttüğü ortaya çıktı.

6. dalga Ergenekon operasyonunda emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’un da aralarında bulunduğu asker kökenli zanlıların gözaltına alınmasının ardından Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’e telefonla ulaşan Genelkurmay Savcılığı, kendi soruşturmaları için emekli askerlerde ele geçirilen belgelerin birer örneğini talep etti.

Ergenekon iddianamesinin ek belge klasörlerinde Savcı Öz’ün ‘çok acele’ başlığıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gönderdiği talimat da yer aldı.

Bu talimat yazına göre, emekli Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’un da aralarında bulunduğu operasyonun ardından Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın ‘askeri alanlarda ve askeri görevliler nezaretinde yapılan aramalarda alınacak digital verilerin kendi soruşturmalarına esas olmak üzere bir kopyasının verilmesini’ şifahi olarak talep etti.

Savcı Öz’ün talimat yazısında, askeri savcı ile askeri görevliler ve Ankara Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci nezaretinde yapılan aramalarda belgelerden kopya alınması işleminin bizzat emniyet görevlilerince yapılması, Jandarma bilgi işlem uzmanının kopyalama işlemi sırasında sadece hazır bulunmasını istedi. Kopyalanan belgelerin ‘şifahi talep’ sonucu askeri görevlilere teslim edilmemesini isteyen Savcı Öz, Genelkurmay Askeri Savcılığı’ndan yazılı talep gelmesi durumunda belgelerin birer kopyasının askeri görevlilere teslim edilmesini talep etti.

YAZILI TALEP GİTTİ Mİ?
Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın ‘kendi soruşturmalarına esas olmak üzere’ birer kopyasını şifahen istediği belgelerle ilgili daha sonra yazılı talepte bulunup bulunmadığı bilinmiyor. Dosyada Savcı Öz’ün Eruygur ve Tolon’dan ele geçirilen ve askeri kozmik gizliliğe sahip belgelerin örneklerini Genelkurmay’a gönderdiğine dair bir bilgi de bulunmuyor. Savcı Öz’ün talimat yazısındaki ‘Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın kendi soruşturmalarına esas olmak üzere’ cümlesi, Ergenekon tutuklusu emekli orgenerallerle ilgili Genelkurmay’ın da bir soruşturma yürüttüğü şeklinde yorumlandı.

'Rutin inceleme'
Genelkurmay Başkanlığı, emekli orgenerallerin gözaltına alınmasının ardından TSK içinde halen görevde bulunan bazı subaylarla ilgili Ergenekon soruşturmasıyla bağlantılı askeri savcılıkça soruşturma başlatıldığı iddialarını doğrulamamıştı. Genelkurmay, basında çıkan haber ve belgeler nedeniyle askeri savcılıkça rutin inceleme yapıldığını duyurmuştu.

Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’un gözaltına alındığı 1 Temmuz 2008 tarihli yazı, soruşturmanın Genelkurmay tarafından da dakika dakika takip edildiğini gösterdi.

8 sutun



Bu haber 319 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,795 µs