En Sıcak Konular

Su arsenikli çıkınca damacana suda kuyruk oldu

29 Ağustos 2008 12:25 tsi
Kentin şebeke suyundaki yüksek arsenik oranı nedeniyle vatandaşlar içmek ve kullanmak için damacana suya yönelince, özel sektöre göre daha uygun fiyatlı su satışı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Beton, Asfalt, Enerji Üretim, Dağıtım Tesisleri

Litresi 50 YKr olan su satışına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, gece yarısından itibaren kentin çeşitli bölgelerindeki 8 memba suyu satış istasyonu önünde sıraya girerken, bazı vatandaşlar su sırası nedeniyle tartışma yaşıyor.

Evden getirdikleri damacana, bidon ve şişelerle satış noktalarında sıraya giren vatandaşlar, önce vezne önünde su parasını ödeyip daha sonra musluk ve hortumların bulunduğu bölümden su alıyorlar.

Duvarlarına İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin su tasarrufu kampanyalarına ilişkin afişlerin ve “Lütfen şişenizi çalkalamadan doldurunuz” yazılı kağıtların asıldığı satış noktalarına vatandaşın yoğun ilgisi nedeniyle bir kişiye 40 litreden fazla su satışı yapılmıyor.


Vatandaşlar arasındaki tartışmaları önlemek amacıyla bazı su satış noktalarında İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıtalarının görevlendirildiği belirtildi.

UYGUN FİYATLI SU

Evde kullanım için su alan vatandaşlardan Erhan Güney, Bornova'daki Peterson Köşkü memba suyu satış noktasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önceden de tadını beğenmediği için çeşmeden su içmediğini, yüksek arsenik oranına ilişkin açıklamalardan sonra yemeklerde de musluk suyu kullanımına son verdiklerini ifade etti.


Fiyatı daha uygun olduğu için ambalajlı su satın almak yerine İzbeton AŞ'nin satış noktasından su satın almayı tercih ettiğini ve iki günde 60 litre su tükettiklerini kaydeden Güney, “Burayı görünce aklıma su savaşları geliyor. Bir gün su savaşının çıkacağını tahmin ediyorum” dedi.


Uğur Oruç ise çocuklarına güvenli ve uygun fiyatlı su içirebilmek için gündüz mesai saatlerinde işini bırakarak su kuyruğuna girdiğini söyledi.


Sinirlenen vatandaşların sırada tartışmaya başladığını ifade eden Oruç, “Kavgalar oluyor tabi. Millet birbirini kesecek. Bir de bu ay evlere su faturası göndermişler” diye konuştu.

GECE YARISI SIRALARI

Emekli olduğunu söyleyen Cahit Kaygaç da insanların gece yarısı veya sabahın erken saatlerinde sıraya girdiğini, bu nedenle tansiyonun yükseldiğini ifade ederek, “musluk açma kapama” ve “sıra kapma” tartışmalarının yaşandığını dile getirdi.


Uzun yıllar belediye meclis üyeliği yaptığını ve belediye mevzuatına yabancı olmadığını dile getiren Yüksel Akyol ise yerel yönetimlerin ulaşım hizmetinden önce halkın ana ihtiyacı olan temiz su gereksinimini karşılaması gerektiğini ifade etti.


Binali Turgut ise Soğukkuyu memba suyu satış istasyonunda sabah 500 kişinin sırada beklediğini, öğleden sonra ise bu sayının 100'e düştüğünü dile getirdi.

AA



Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,882 µs