En Sıcak Konular

100 soruda Ferda Hanım

29 Ağustos 2008 13:36 tsi
100 soruda Ferda Hanım Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt’e yöneltilen 100 soru Ergenekon Savcısı Öz tarafından hazırlandı. Paksüt ‘örgüte isteyerek yardım etmek’ ile ‘örgüt üyeliği’ ile suçlandı

ERGENEKON terör örgütü soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından aynı soruşturma kapsamında ‘zanlı’ olarak ifadesi alınması istenen Anayasa Başkanvekili Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt, dün Ankara Adliyesi’ne gelerek ifade verdi. Paksüt’e sorgusu sırasında Savcı Öz’ün hazırladığı 100’e yakın soru yöneltildi.

EŞİYLE EL ELE GELDİ

ZANLI sıfatı ile ifadesi alınan Ferda Paksüt, dün sabah saat 09.45 civarında eşi Osman Paksüt ile el ele tutarak avukatı Bülent Acar ile birlikte Ankara Adliye Sarayı’na geldi. Paksüt, özel yetkili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gelerek terör ve organize suçlara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili’ye ifade vermeye başladı. Paksüt, savcı Bilgili’nin odasına eşi Osman Paksüt ve avukatı Acar ile birlikte girdi. İfade verme işlemi başladıktan sonra Osman Paksüt odadan dışarı çıktı.

SIRA DIŞI UYGULAMA

YAKLAŞIK 2.5 saatlik sorgunun ardından Ferda Paksüt için sıra dışı bir uygulama yapıldı. Savcılık, ifade alma işlemine öğle yemeği arası verdi. Sabah el ele tutuşarak adliyeye giren Osman-Ferda Paksüt çifti, öğle tatili için adliyeden çıkarken yoğun izdiham nedeniyle birbirinden ayrıldı. Ferda Paksüt, gazetecilerin ısrarlı soruları karşısında, ‘’Arkadaşlar, avukatım konuşma yasağı koydu. Şu andan itibaren konuşmuyorum. Avukatım sayın Bülent Acar’a sorun. Arkadaşlar lütfen rahat olalım’ diye konuştu.

İFADESİ 37 SAYFA TUTTU

YEMEK arasının ardından Osman Paksüt ile Ferda Paksüt adliye binasına ayrı kapılardan girdi. Terör ve organize suçlara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcısı Bilgili’nin Ferda Paksüt’e, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz tarafından gönderilen talimatta yer alan yaklaşık 100 soruyu yönelttiği öğrenildi. Ferda Paksüt’e Ergenekon’un firari sanığı Turhan Çömez ile yaptığı telefon konuşmalarıyla ilgili de sorular yöneltildiği belirtildi. Paksüt, 37 sayfa tutan ifadesinde, ‘Hurşit Paşa ile de Turhan Çömezle de görüştüm. Hepsi de ailece görüştüğümüz insanlar. Bunda herhangi bir kasıt yok. Kimin nerede ne yaptığını nasıl bilebiliriz ki. Bizim verilmeyecek hesabımız yok’ dediği öğrenildi.

EK İDDİANAMEYE GİRECEK

ZEKERİYA Öz tarafından gönderilen talimatta ‘suça karışma şüphesiyle’ zanlı olarak Ferda Paksüt’ün ifadesinin alınması istendi. Paksüt’e, TCK’nın 220-2 ve 220-7 maddelerinde düzenlenen ‘örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek’ ile ‘örgüt üyeliği’ suçlamasının yöneltildiği öğrenildi. Öğle

yemeği molasının ardından saat 14.00’te ifade vermeye devam eden Ferda Paksüt, saat 17.00 sıralarında ifade vermeyi tamamlayarak adliyeden ayrıldı. Emekli orgeneraller Şener Eruygur, Hurşit Tolon ve Turhan Çömez’in de aralarında bulunduğu 6. dalga operasyonda gözaltına alınan zanlılar hakkında hazırlanacak ek iddianamede Paksüt’ün de zanlı olarak yer alacağı belirtildi.

DİMDİK AYAKTAYIM

Adliyeden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevaplayan Ferda Paksüt, gizlilik kararı olduğuna dikkat çekerek, sorularla ilgili olarak bir açıklama yapmasının mümkün olmadığına vurgu yaptı. Konun artık yargıya intikal ettiğini söyleyen Paksüt, ‘Dimdik ayaktayım’ dedikten sonra ayrıldı.

Paksüt’e Yüce Divan avukatı

ANAYASA Mahkemesi Başkanvekili Alifeyyaz Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt’ün avukatı Bülent Hayri Acar, Alifeyyaz Paksüt’ün hakim koltuğunda oturduğu Yüce Divan yargılamalarında avukatlık yaptı. Avukat Acar, Yüce Divan’da yargılanan eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer’in avukatlığını yapmıştı.

Osman Paksüt eşine destek olmaya gitti

ANAYASA Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, dün sabah eşi Ferda Paksüt ile birlikte Ankara Adalet Sarayına geldi. Ferda Paksüt, terör ve organize suçlara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili’nin odasına eşi Osman Paksüt ve avukatı Bülent Acar ile birlikte girdi. İfade verme işlemi başladıktan sonra Osman Paksüt odadan dışarı çıktı. Osman Paksüt adliye çıkışında ‘Eş olarak destek için geldim. Normal bir işlem. Yargının işleyişi’ diye konuştu.

Star



Bu haber 777 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,990 µs