En Sıcak Konular

DTP'den Başbakan'a ağır sözler

29 Ağustos 2008 14:18 tsi
DTP'den Başbakan'a ağır sözler
Yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un uyarıları siyasette geniş yankı uyandırırken DTP’den uyarılara tepki geldi.

Yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un uyarıları siyasette geniş yankı uyandırırken DTP’den uyarılara tepki geldi. DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, “Generaller karşısında onbaşı görüntüsü çizen bir başbakan oldukça generaller konuşmaya devam eder” diye konuştu.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un laiklik ve cemaatlerle ilgili uyarılarını ANKA’ya değerlendiren DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Başbuğ’un mesajlarının yüzde 80’inin politik mesajlar olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Ordunun ilk açıklaması değil. Bilinenlerin tekrarlandığı bir açıklama. Ancak önceki dönemlerle kıyaslandığında hiçbir değişikliğin ortaya çıkmaması üzücü. Ordunun Türkiye’yi hala tehditler ülkesi gibi gördüğü ortada. Bütün söylemini, politikasını tehditler üzerinden kurmasını ise doğru bulmuyoruz. Görünen o ki İlker Başbuğ dönemi de siyaset ağırlıklı bir ordu görüntüsüyle geçecek. Çünkü verilen mesajların yüzde 80’i politik mesajlardı. Bir siyasi parti liderinin yapması gereken bir konuşmayı bizde Genelkurmay Başkanı rahatlıkla yapabiliyor. Hak ve özgürlükler konusunda ordunun daha demokratik yaklaşımını beklerdik ama buradaki eksiklik Başbakanlıkta, Genelkurmay da değil. Bu nedenle generaller karşısında onbaşı görüntüsü çizen bir başbakan oldukça generaller de konuşmaya devam ederler. Konuşmanın tümü mahkum edilemez ama askeri bir yetkilinin politikacılara mesaj vermesi demokrasiye aykırı.”


Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,629 µs