korku terörü! | " /> korku terörü! | "/>

En Sıcak Konular

Bomba değil korku terörü!

29 Ağustos 2008 14:26 tsi
Bomba değil  korku terörü! PKK'lı itirafçı, tedirgin edecek açıklamalar yaptı. O, Türkiye'nin canlı bomba kaynadığını söylüyor. Türk basını da bu açıklamaları manşete taşıyınca terör bomba atmadan terörize ediyor.

PKK terör örgütünün son günlerde artış gösteren saldırılarının elbette en önemli amacı topluma korku yaymak, adeta 'sokakta yürüyemez' hale getirmek. Terörün bu hedefi bilinmiyor değil, ancak yine de basında çıkan haberler PKK'nın toplumu terörize etmek için bomba atmasına gerek olmadığını ortaya koyuyor. Bugün basında yer alan 'Türkiye canlı bomba kaynıyor' şeklindeki haberlerin toplumu nasıl etkileyeceği ortada. Oysa askeriyle, polisiyle Türk güvenlik birimleri çok önemli çalışmalar yapıyor. Farkedildiği üzere Türkiye'de bir bomba patlıyorsa, on tanesi yakalanıyor. iyibilgi olarak haberi sunmadan önce bu uyarıyı yapalım istedik. İşte o haber:

PKK bombaları Güngören'de 18 masum canı katletti. Ama bu PKK'nın son eylemi olmayacak. Teslim olan PKK'lı terörist '30 canlı bombanın Türkiye'de' olduğunu itiraf etti. Terörist bunu itiraf ederken, aynı anda DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna bombalama eylemlerini de "savaşın parçaları" olarak değerlendiriyordu. DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, Ayna, bombalama eylemlerini de "savaşın parçaları" olarak değerlendirdi.

Yaptığı açıklamalar kamuoyunda ve DTP içinde tartışma konusu olan Ayna, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ya karşı mücadelesinin kan davasına dönüştüğünü savundu.  Ayna, askerin terörle mücadelede daha fazla yetki istemesini ise şöyle eleştirdi: "Askeri mantıktır, militarist bir zihniyettir. Demokrasi karşıtlığından başka bir şey değildir."
Ayna bombalama eylemlerini de "savaşın parçaları" olarak değerlendirdi.

 
Bölücü terör örgütü PKK'ya 5 yıl önce katılan ve örgütün 'Savaşçı' kadrosunda görev yaparken, geçen ay Şanlıurfa'da güvenlik güçlerine teslim olan 'Welat' kod adlı 22 yaşındaki A.K., sorgusunda güvenlik güçlerine örgütle ilgili şok itiraflarda bulundu. A.K., 30 canlı bombanın metropol kentlerde eylem yapmak için Türkiye'ye girdiğini öne sürdü.

A.K., Cumhuriyet Savcısı tarafından alınan ifadesinde örgüte ait bilgiler verirken, fırsıt bulabilse birçok PKK'lının kaçacağını söyledi.

'ÖNÜMÜZDEKİ STRATEJİ İNTİHAR EYLEMLERİ'

Terör örgütünün önümüzdeki döneme ait stratejisinin metropollerde intihar eylemleri yapmak olduğunu ve bunu yapacak teröristlerin gruplar halinde Türkiye'ye geçtiğini de iddia eden A.K., ifadesinde şunları söyledi:

"Örgütten kaçmadan önce sürekli olarak geleceğe yönelik eylem planları üzerine çalışılıyordu. Son olarak, 'özel kuvvetler' olarak adlandırılan birimin büyük şehirlerde intihar eylemleri yapacağı söylendi. Bu eylemleri kimlerin yapacağını bilmiyorum, ama özel kuvvetler mensubu militanlar olduğunu söyleyebilirim. Bu eylem tarzının belirlenmesinin ardından özel kuvvetlere mensup 10'ar kişilik 3 ayrı grup Türkiye'ye giriş yaptı. Bunların tamamı yerlerine güvenli şekilde ulaştı. Bir grup Tunceli, bir grup Erzurum, bir grup ise Diyarbakır'a giriş yaptı. Tamamı bomba konusunda uzman olan gruplar giriş yaptıktan sonra Türkiye'deki komutanların emrine giriyor. Komutanları ne derse onu yapıyorlar. Ayrıca örgütün elinde bol miktarda değişik çeşit patlayıcı da mevcuttur."

"KAÇMAK İSTEYEN ÇOK KİŞİ VAR'

Gari kampından daha sonra Zap'a gönderildiğini belirten A.K., kaçışını da şöyle anlattı:

"Bir kez başarısız olan kaçma girişimimi ikinci denemede gerçekleştirdim. Bunun için kendimi şanslı hissediyorum. Çünkü şu anda örgütte birçok kişi silahlı çatışmanın bitirilmesi gerektiğini söylüyor. Ancak, örgütün emirlerini yerine getirmeyenlerin ve kaçanların infaz edilmesi, Türkiye'de de cezaevine girip, ailelerinin deşifre olacağı korkusu nedeniyle kimse bunu yapamıyor. Bu korkuların yenilmesi halinde PKK militanlarının büyük bölümü Türkiye'ye dönecektir."

BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN İSTEĞİ BİTTİ

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yürüttüğü operasyonların örgütte çöküntüye yol açtığını, PKK'nın lider kadrosunda yer alan 'Doktor Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in fikirlerinin de değiştiğini iddia eden A.K., şunları söyledi:

"Son bir yıldır yaşanan operasyonlar ve kampların sürekli bombalanması nedeniyle örgütte dağılma isteği arttı. Ayrıca, Bahoz Erdal artık bağımsız Kürdistan kurmak istemediklerini bile söylüyordu. Türkiye ile çatışmanın bir şey getirmediğini söylüyor, ama silah bırakmayı da kabul etmiyordu. Bahoz Erdal, arada sınır olmadan Güneydoğu'nun ayrı bir Kürt bölgesi sayılmasını istiyordu. Kürdistan alanı olarak Irak, Suriye, İran ve Türkiye'deki tüm kişilerin sınırsız şekilde bu alana girip çıkması şeklinde bir görüşü vardı ve bize sürekli bunu anlatıyordu."

BARZANİ KENDİ SAFLARINA KATIYOR

A.K., örgütten kaçan birçok kişinin Barzani tarafından Türkiye'ye dönmemeleri için sunulan imkanlardan yararlandığını ve PKK'dan kaçan tüm Türk'lere aynı koşullara sahip olma teklifi yapıldığını belirterek şunları anlattı:

"Barzani ideolojik bir faaliyet yürütüyor. Barzani taraftarları tarafından Türkiye'deki Kürt kökenli insanların Kuzey Irak'a göç etmeleri için uğraşılıyor. Zaten örgütten kaçan ve KDP'ye teslim olanların Türkiye'ye dönmemesi için yardımcı oluyorlar. Para karşılığı peşmerge olarak Kürt bölgesinde asker olmayı teklif ediyorlar. Peşmerge olmayı kabul etmeyenlere de barınma ve iş imkanı sağlıyorlar. Kabul etmeyenleri sorgulayıp bir süre cezaevine atıyorlar, ikna edemediklerini de mecburen serbest bırakıyorlar."



Bu haber 309 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,139 µs