En Sıcak Konular

Kuzey Koreli Ajan Güney'i şoke etti

29 Ağustos 2008 15:27 tsi
Kuzey Koreli Ajan Güney'i şoke etti Kuzey Koreli ajan, Güney Kore'ye 'firar ettikten' sonra, 'seksi bir araç olarak kullanarak' ilişki kurduğu Güney Koreli subaydan hayati istihbarat bilgilerini aldı

20'inci yüzyılın en ünlü kadın casusu olarak tarihe geçen Mata Hari'ye benzetilen Won Jeong-hwa'nın, Güney Koreli subayla ilişkisi sayesinde bu ülkedeki kritik askeri tesisler, Kuzey Kore'den güneye kaçanlar ve Güney Koreli subaylarla ilgil kişisel bilgileri elde ederek ülkesine gönderdiği ortaya çıktı.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre 34 yaşındaki güzel ajan, bazı Güney Koreli subaylara suikast girişiminde dahi bulundu.

GÜNEY KORELİ SUBAY DA GÖZALTINDA

Won'un ilişkide olduğu ve ismi sadece Hwang olarak açıklanan subayın da gözaltına alındığı öğrenildi.

Güney Kore'de büyük yankı uyandıran ve özellikle ordu kademesinde paniğe yol açan skandal, Birinci Dünya Savaşı'nda Almanlar hesabına çalıştığı için idam edilen Holandalı dansçı ve ajan Mata Hari vakasına benzetiliyor.

Güney Koreli yetkililer, Won'un, son 10 yılda yakalanan ikinci Kuzey Kore ajanı olduğunu açıkladı.

ÇİN'DE AJAN OLARAK ÇALIŞMIŞ

Won'un 2001'de Çin'de Güney Koreli bir işadamıyla evlenerek Kuzey Kore'ye girdiği ancak kendisini Kuzey Kore'den kaçan bir mülteci olarak tanıttığı belirtildi. Çiftin kısa sürede boşandığı ve ardından Won'un, o zaman 26 yaşında olan Güney Koreli bir subayla ilişkiye girdiği kaydedildi.

Güney Koreli savcılar, Won'un sık sık Çin'e giderek Kuzey Kore'ye ait bir istihbarat bürosunu ziyaret ettiğini ve görevi için toplam 60 bin dolar tahsisat aldığını açıkladı. Güney Kore'ye gelişinden önce de Won'un, Çin'de istihbarat ajanı olarak çalıştığı ve Kuzey Kore'den kaçan yaklaşık 100 kişinin geri gönderilmesini sağladığı belirtildi.

GÜNEY KORE ORDUSUNDA ŞOK

Halen gözaltında olan Won için henüz bir duruşma tarihi belirlenmedi. Eğer suçlu bulunursa yedi yıl hapisten idam cezasına kadar mahkumiyet alabileceği belirtiliyor.

Güney Kore Savunma Bakanı Lee Sang-hee, olayın çok üzücü ve kabul edilemez olduğunu belirtererk, muhtemel sızmalara karşı bütün askerlerin teyakkuzda olmasını istedi.

1950-53 arasında savaşan Güney ve Kuzey Kore arasında barış anlaşması değil bir ateşkes imzalanmıştı. Bu da iki ülkenin teknik olarak hâlâ savaşta olduğu anlamına geliyor.

star



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,287 µs