En Sıcak Konular

Şehitleri de kullanmak istemişler

29 Ağustos 2008 16:13 tsi
Şehitleri de kullanmak istemişler Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Orgeneral Hurşit Tolon ve AK Parti eski milletvekili Turhan Çömez ile ilgili şok bir iddia ortaya atıldı.

OHAL Gazileri ve Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Müslüm Öztürk, 2006'da Elazığ'da mayınlı tuzak ile şehit edilen Yarbay Alim Yılmaz'ın Kocatepe Camii'ndeki cenaze töreninde, Tolon'un, yanlarına gelerek, kendilerinden slogan atan gruba katılmalarını istediğini savundu.

Öztürk, Ergenekon soruşturması kapsamında aranan eski Milletvekili Turhan Çömez'in ise Başbakan'a teşekkür etmek için gerçekleştirmek istedikleri görüşmeyi, "Şehidinize kelle diyen, Apo'ya sayın diyen Başbakan'a ödül mü vereceksiniz" diyerek engellemeye çalıştığını iddia etti.

OHAL Gazileri ve Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Müslüm Öztürk, CİHAN'a yaptığı açıklamada, 2006 yılında Elazığ'da mayınlı tuzak ile şehit düşen Yarbay Alim Yılmaz'ın Kocatepe Camii'ndeki cenaze töreninde Orgeneral Hurşit Tolon'un, kendilerinden slogan atan gruba katılmalarını istediğini ileri sürdü.

Öztürk, "Cenaze töreninde, emekli komutan olduğu için Tolon Paşa'ya da başsağlığı dilemek istedik. Yanına yaklaştık, tokalaştık. Kendisi de çok sevindi" dedi. O sırada cami avlusunun bir kenarında sivil halk bulunduğunu ve hükümet aleyhine sloganlar atıldığını aktaran Öztürk, şöyle devam etti:

"Tolon Paşa, bize döndü, (Çocuklar sizin burada yeriniz yok. Orada bağıran insanların arasında olmanız gerekiyordu. Burada ne işiniz var) diyerek serzenişte bulundu. O zaman buna anlam veremedik. Bugün anlıyoruz ki bizi oraya göndermek isteyişinin farklı nedenleri varmış... O zaman cenazelerin sorumlusu hükümettir. Devleti yöneten, başta bulunan insanlar Ermeni uşaklarıdır, gibi tabirleri de oldu. Bugün daha iyi anlıyoruz ki amaç farklıymış."

Öztürk, cami avlusunda slogan atmayı şehit cenazesine saygısızlık olarak kabul ettiklerini, bu yüzden söz konusu gruba katılmadıklarını söyledi.

"BİZDEN ŞEHİT AİLELERİNİ HÜKÜMETE KARŞI KIŞKIRTMAMIZ İSTENDİ"

Hurşit Tolon ile 2005 yılında Eski Başbakanlık Müsteşarı Yaşar Yazıcıoğlu aracılığı ile tanıştığını aktaran Öztürk, "Tolon Paşa ile bir kez Gazi Orduevinde, 2 kez de Merkez Orduevinde görüştük." dedi. Öztürk, "Bizden istenen ise, şehit aileleri ve yakınları olarak hükümete, bizi yönetenlere karşı birlikte hareket etmek... Meydanlara çıkıp, şehit ailelerini yönlendirmek. Şehit ailelerini hükümete karşı kışkırtmak. Bu tür tekliflerde bulunuldu" şeklinde konuştu.

"Cumhuriyet mitinglerine çok davet ettiler" diyen Öztürk, şunları dile getirdi: "Belki bireysel olarak bazı şehit aileleri katılmış olabilir ama biz dernek olarak hiçbir zaman mitinglerde boy göstermedik. Göstermediğimiz için de sitemde bulunuldu. Tolon Paşa, özellikle oralarda dernek pankartları açmamızı isterdi."

"ÇÖMEZ, 'ŞEHİTLERE KELLE DİYEN BİRİNİ ÖDÜLLENDİRMEK Mİ İSTİYORSUNUZ' DEDİ"

Parti içi muhalefeti normal gördüğünü, demokrasinin bir gereği olarak algıladığını aktaran Öztürk, Ergenekon Soruşturması kapsamında aranan eski Milletvekili Turhan Çömez ile aralarında geçen bir diyaloğu ise şu cümleler ile anlattı:

"Geçen dönem, AK Parti hükümeti bizim için 13 genelge, 3 de kanun çıkartmıştı. Bununla ilgili Sayın Başbakan'a teşekkür ziyareti yapmak istedik. Görüşme için, Turhan Çömez Bey'den aracı olmasını istedik, yanına gittik. Başbakan'a yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür etmek istediğimizi belirttik. Orada hayret verici konuşmalar oldu. (Şehidinize kelle diyen, Apo'ya sayın diyen Başbakan'a ödül mü vereceksiniz) diyerek Turhan Çömez bize serzenişte bulundu."

Görüşmenin Meclis çatısı altında gerçekleştiğini ve yanlarında şehit babalarının da bulunduğunu kaydeden Öztürk, şehit yakınlarının görüşme sonrasında duydukları üzüntüyü kendisine dile getirdiğini belirtti.

Görüşmenin tam tarihini hatırlamamak ile birlikte 2004 sonu, 2005 başında gerçekleştiğini aktaran Öztürk, o zaman Çömez'in bu sözlerinin kendisine tuhaf geldiğini söyledi.

Öztürk, "Tespiti olmayan hiçbir şey konuşmuyoruz. Bizim orada randevu aldığımız bellidir, kayıtları vardır." şeklinde konuştu.

Öztürk, daha sonra Turhan Cömez'in, Cumhuriyet mitingleri ile ilgili sekreteri aracılığıyla görüşme talebinde bulunduğunu savunarak, "Bizim görüşme isteğimiz olmadı. Farklı amaçlar için orada olduğunu hissedince biz onlardan uzaklaştık." ifadesini kullandı.

Öztürk, "Yaşanmış olan dehşet verici şeyler vardı. Onlar bizim aramızda kalsın. Farklı isimlerle de oldu" ifadesini kullandı.

"İŞÇİ PARTİSİ'NDEN ADAY OLMAMIZ İSTENDİ"

"Görüşme isteği hep onlardan geldi, Doğu Perinçek olsun, Yaşar Yazıcıoğlu olsun, Turhan Bey olsun, Tolon Paşa olsun..." diyen Öztürk, şunları aktardı: "Doğu Perinçek, genel merkezlerine bizi davet etti. Konu, Cumhuriyet mitingileri, ülkenin gidişatı... Düne kadar Öcalan ile tokalaşan insan, benim şehidimi savunmaya çalışıyor. Buna nasıl inanırız. Bizden, İşçi Partisi'nden aday olmamız istendi. Herhangi bir gazi ya da şehit ailesinden birinin... Maalesef kanan, bu insanlara plaket veren derneklerimiz oldu."

"ŞEHİDİMİZİN ÜZERİNDEN RANT YAPMAYA ÇALIŞTILAR"

"Şehidimizin üzerinden rant yapmaya çalıştılar." ifadesini kullanan Öztürk, "60-70 yaşındaki şehit anne babalarını, bizi sokağa döküp polis ile karşı karşıya getirmek istediler." dedi.

Öztürk, derneklere "Bu tür görüşmelere girmesinler. Şehitler üzerinden rant sağlamaya çalışan, siyasi düşünceye sahip insanlardan uzak dursunlar" diyerek seslendi.

CİHAN



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,208 µs