En Sıcak Konular

'Faciayı MOLA önledi'

29 Ağustos 2008 19:37 tsi
Vecdi Gönül, patlamanın meydana geldiği MKE Barut Fabrikasına gelerek incelemelerde bulundu. Gönül patlama yerinde işçi olmadığını belirtti.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kırıkkale'deki MKE Barut Fabrikası'ndaki patlamayla ilgili olarak, ''Patlamanın olduğu yerde hiç kimsenin bulunmaması sebebiyle insan faktöründen değil, teknik sebeplerden olduğunu şimdilik tahmin ediyoruz'' dedi.

Gönül, patlamanın meydana geldiği MKE Barut Fabrikasına gelerek incelemelerde bulundu.

Barut fabrikasında önce bir patlamanın meydana geldiğini, patlamanın ana depoya sirayet ettiğini ve burada da bir patlama meydana geldiğini anlatan Gönül, patlamanın meydana geldiği yerde işçilerin bulunmadığını söyledi.

Patlamanın etkisiyle 500 metre ileride, burada iş yapan 1 müteahhit ile 1 işçinin vefat ettiğini bildiren Bakan Gönül, ölenlere rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diledi.

Yaralılarla ilgili bilgi veren Gönül, makine kimya işçilerinden birinin parmağının koptuğunu, bir başka işçinin kafasında travma meydana geldiğini, diğer işçilerde de cam kesikleri ve uzaktan etki sebebiyle yaralanmalar olduğunu belirtti.

Toplam yaralı sayısının 17 olduğunu bildiren Bakan Gönül, yaralarından ikisinin devlet hastanesinde, diğerlerinin de İhtisas Hastanesinde tedaviye alındığını söyledi. Gönül, yaralıları hastanede ziyaret edeceğini kaydetti.

-''BAŞBAKANIMIZ TALİMAT VERDİ''-

Bakan Gönül, Makine Kimya Genel Müdürü ve teknik ekibin olay yerinde incelemelerde bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Olaya zamanında müdahale edilmiştir. İtfaiye ekipleri yangını vaktinde söndürmüşlerdir. Asıl büyük depolara herhangi bir sirayet olmadan yangını tamamen söndürmüşlerdir. Şu anda soğutma çalışmaları sürüyor. Şu anda sadece itfaiye ekipleri olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor. Mühendisler, uzmanlar ve teknisyenler de çevredeki çalışmalarını sürdürüyor. İmkan olduğunda içeriye girecekler ve patlamanın nedenini anlayacaklar. Ancak teknik bir nedenden çıktığı muhakkak gibidir. Çünkü patlamanın olduğu yerde hiç kimsenin bulunmama sebebiyle insan faktöründen değil, teknik sebeplerden olduğunu şimdilik tahmin ediyoruz.''

Olaya ''fevkalade üzüldüğünü'' dile getiren Gönül, ''Gerekenler yapılacaktır. Yaralılar için Başbakanımız da talimat verdiler. Her türlü tedavi hizmetleri en küçük bir aksaklık olmadan yerine getirilecektir'' dedi.

Bir soru üzerine, Gönül, ölen kişinin, orada iş yapan bir şirketin sahibi müteahhit Musa Pehlivanlı olduğunu söyledi. Gönül, ''Savcı bekleniyor, geldiği zaman hüviyet tespiti yapılacak'' diye konuştu.

Gönül, bir başka soru üzerine de, olay sırasında diğer binalardaki işçilerin çay molasında olduğunu belirterek, ''Ama düşünün ki 500 metre uzaktaki müteahhit ve işçisi de patlama sebebiyle hayatını kaybedebiliyor. Patlama, gerçekten çok büyük. İnşallah başka bir zayiatımız olmaz. Maddi hasara arkadaşlar bakıyorlar. Önce can önemli'' dedi.



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,707 µs