En Sıcak Konular

Düzce Melen Suyu'nda neler oluyor?

29 Ağustos 2008 19:40 tsi
CHP Düzce İl Başkanlığı köy muhtarları ile birlikte yürütmenin durdurulması için mahkemeye başvurdu…

İstanbul"un susuzluğuna çare diye sunulan Melen Suyu"na Düzce"nin lağım ve fosseptik atıklarının verildiğinin belgelenmesinden sonra ikinci bir skandalın ortaya çıktığı iddia edildi. Melen Havzası"nda yapılan çöp toplama alanına belgelerde usulsüzlük yapılarak ÇED Raporu alındı. Bu gelişme üzerine Melen Havzası"nda kalan köylerin muhtarları ile CHP Düzce İl Örgütü, Sakarya İdare Mahkemesi"ne yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtı.

Yapımı süren çöp toplama merkezi için ormanlık alandaki yüzlerce ağaç kesilirken, çöp alanı çevresinde sadece üst üste yığılan taşlarla yapılan setin, çöp sularını engellemeyeceği, ilk yağmurda çöp alanında biriken kirli suların doğrudan Melen"e akacağı belirlendi.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ile Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, İstanbul İl Merkezi"nde yaptıkları toplantıda konuyla ilgili belgeleri ve bölgede yapılan çalışmaları fotoğraf ve görüntülerle ortaya koydular.

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan; Düzce Belediye Başkanlığı"nın Melen Havzası içinde kalan bölgeye çöp toplama merkezi kurmak için Orman Bölge Müdürlüğü"nden rapor istediğini belirterek şunları söyledi:

“Orman Bölge Müdürlüğü verdiği ön inceleme ve değerlendirme raporunda bölgenin baraj havzasında kalmadığını belirtti. Düzce Belediyesi de bu ön rapor ile Çevre Bakanlığı"na başvurarak ÇED Raporu aldı. Fakat daha sonra asıl raporda bu ibare çıkarıldı. Bölgenin baraj havzası olduğunu sözü bile edilmiyor. Yani belgelerde usulsüzlük yaparak ÇED Raporu alındı. Biz bu belgeleri saptayınca bölgedeki köylerin muhtarları ile birlikte Sakarya İdare Mahkemesi"ne başvurarak yürütmenin durdurulmasını istedik. CHP olarak başvuramadığımız için bölgede yaşayan Merkez İlçe Başkanımız Saim Aksöz, bölgedeki 4 köyün muhtarı ve köylüler ile birlikte başvuru yaptı.”

Düzce Belediyesi"nin kamuoyundaki hassasiyet ve yapılan tüm uyarılara rağmen, 10 kilometre ötede baraj havzası dışında uygun alanlar olmasına rağmen, İstanbul"a giden suyun can damarı olan Melen Havzası"na çöp toplama merkezi kurduğunu belirten Tozan şöyle devam etti:

“Çöp kamyonları toplam 20 kilometre daha fazla gitmesin diye su havzasının içine çöp toplama alanı kurdular. Önümüzdeki Ekim-Kasım aylarında başlayacak yağmurlarla birlikte bu çöplükten sızan sular doğrudan Melen"e akacak ve bu su da İstanbul"a verilecek.”

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ise “Ben çevrecinin daniskasıyım” diyen Başbakan Erdoğan"a seslenerek şunları söyledi:

“Bölgede daha uygun alanlar olmasına rağmen su havzasına çöp toplama merkezi kuruyorlar. Mazot parasından tasarruf etmek için çevreyi ve su kaynaklarını görmezlikten geliyorlar. Üstelik çöp dökmek için ormanlık alanda yüzlerce ağacı keserek doğa katliamı yapıyorlar. "Ben çevrecinin daniskasıyım" diyen Başbakan nerede? Ey başbakan! Madem çevrecisin, bu doğa katliamına dur de. Su kaynaklarının kirletilmesine izin verme. Lağım ve fosseptikli sudan sonra İstanbullulara çöp atığı karışmış su içirme.”

hurhaber



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,399 µs