En Sıcak Konular

Fakirlerin envanteri çıkarılacak

29 Ağustos 2008 21:23 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'deki tüm muhtaçların envanterini çıkaracaklarını belirterek "Kimin neye ihtiyacı olduğu belli olacak" dedi.

Bakan Çelik, Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği Bursa Şubesinin Tahtakale Mahallesi'ndeki yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türk milletinin fakir ve muhtaçlara her zaman yakın ilgi gösterdiğini söyledi.

Hükümetin, fakir ve muhtaçlarla ilgili son dönemde yaptığı düzenlemeler hakkında da bilgi veren Bakan Çelik, özellikle maaşların evlerde ödenmesi konusunda gerçekleştirilen düzenlemelerin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Çelik, maaşını bankadan alamayacak durumda olan yaşlı vatandaşlara, alacaklarını evlerinde teslim edeceklerini belirterek, ''85 yaşına gelen vatandaşlar için, ki bunu 80'e düşürme durumumuz var, bu kişilerin paralarını 1 Ekimden itibaren evlerinde teslim edeceğiz'' dedi.

Özür durumu yüzde 70'in üzerinde olan vatandaşlara verilen yardımların da artık evlerinde yapılacağını kaydeden Çelik, ''Bu düzenlemeyi getirdik. Artık onları bankalara taşımayacağız. Bu görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz'' diye konuştu.

Çelik, 65 yaş maaşıyla ilgili çeşitli bürokratik engeller olduğunu, bunları da ortadan kaldırdıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

''Şimdi il ve ilçe kurumlarından karar çıktığı anda Ankara hafta geçmeden maaşı bağlayacak. Bunun yanında özürlü vatandaşa özrü oranında aylık bağlanıyor. Vatandaşımız hastaneden rapor alıyor, ancak Ankara 2 yıl geçmesine rağmen o raporu onaylayıp maaşı bağlayamıyordu. Bunu da ortadan kaldırmak için tatile çıkmadan önce yasal bir düzenlemeyi meclisten geçirdik. Burada aldığı raporu Ankara'ya gönderecek, Ankara da hemen maaşını bağlayacak.

Sosyal Yardımlar Yasası'nı çıkaracağız. Vatandaşlarımız veren elin önemini biliyor. Fakat devlet olarak biz, 'bu yardımlardan kimler istifade ediyor, kimler istifade etmeli?' Buna bakacağız. Türkiye'deki tüm muhtaçların envanterini çıkartacağız. Bundan sonra kim yeşil kartlı, kim özürlü, kim muhtaç, kime ne ödenmeli? Bunları düzenleyen çok kapsamlı bir yasayı önümüzdeki günlerde meclisten geçireceğiz. Gerçekten sosyal devlet olmak istiyorsanız bu yasanın bir an önce çıkması gerekiyor. Onu da önümüzdeki dönem içerisinde çıkaracağız. Vatandaşlarımıza bir taraftan balık tutmayı öğreteceğiz. Bir taraftan da gerçekten bir çare olan vatandaşımıza devletimiz ulaşacak ve onu mağduriyetten kurtaracak. Ama suiistimallere de fırsat vermeyen bir düzenlemeyi inşallah Meclisten geçirmiş olacağız''

Bakan Çelik, daha sonra Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği Bursa Şube Başkanı Osman Arıcı ile binanın açılışını yaptı.

aa



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,445 µs