En Sıcak Konular

Büyük zafer 86 yaşında

30 Ağustos 2008 08:36 tsi
Büyük zafer 86 yaşında 86 yıl önce bugün yeniden doğduk...

Bugün Büyük Zaferin 86. yıldönümü. Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle tüm yurtta coşkulu törenler düzenleniyor.

Ankara’daki Zafer Bayramı kutlamaları saat 08.30’da Atatürk anıtlarına çelenk konulması ile başlayacak. Kutlamalar çerçevesinde resmi daireler, özel kuruluşlar, askeri kurum ve karargáhlar Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatılacak, gece de ışıklandırılacak. Anıtkabir’deki törenin ardından saat 09.45’de Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Genelkurmay Karargáhı’nda tebrikleri kabul edecek. Atatürk Kültür Merkezi Tören Alanı’ndaki resmi geçit ise saat 11.00’de başlayacak. Resmi geçit törenine, Cumhurbaşkanı Gül, devlet protokolüne dahil sivil ve askeri erkan ile, yabancı misyon temsilcileri de katılacak. Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet komutanları Devlet Mezarlığı’nı ziyaret edecek ve ardından, yeni mezun olan teğmenlere Kara Harp Okulu’nda diplomaları saat 16.00’da yapılacak törenle verilecek. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ Gazi Orduevi’nde saat 20.30’da resepsiyon verecek.

Devletin zirvesi ise yayınladıkları mesajlarla 30 Ağustos’un önemine bir kez daha dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Gül yeni bir başlangıç

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, güçlü, modern ve etkili Türk Silahlı Kuvvetleri’nin caydırıcılığının yüksek tutulmasının ulusal bekanın kaçınılmaz bir gereği olduğunu vurguladı. Gül, “Ordumuzun modernizasyonunun kesintisiz devam ettirilmesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel öncelikleri arasındadır. Çevremizde yaşanan gelişmeler, konunun önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir” dedi. Gül Mesajında şöyle dedi: “30 Ağustos Zaferi’nin ardından Atatürk’ün sağlam ve güçlü temeller üzerine kurduğu modern Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin engin deneyiminin ve onurlu bir hayat sürme idealinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Bu bakımdan 30 Ağustos Zaferi, Türk milleti için yeni bir başlangıçtır.”

Başbakan Erdoğan Çalışmaya devam

BaŞbakan Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, “Milletimizin kadını ve erkeğiyle bir ve bütün olarak ortaya koyduğu var olma iradesi, kahraman Mehmetçiğin cesaret ve fedakarlığı, tarih sahnesinden silinmek istenen aziz milletimizi 30 Ağustos 1922’de ’büyük zafer’e ulaştırmıştır” dedi. İstiklal mücadelesini taçlandıran ve Misak-ı Milli hedefinin gerçekleştirilmesine yol açan zaferle, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığını ifade eden Erdoğan mesajında şöyle dedi: “Milletimizin ortaya koyduğu bu yüksek ruh ve şuur, inanıyorum ki, her zaman canlı kalacak, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Bizler de imkansızlıklar içerisinde, büyük fedakarlıklarla kazanılan bu zaferin verdiği güç ve cesaretle, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi koruyarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımak için çalışmaya devam edeceğiz.”

Genelkurmay Başkanı Başbuğ TSK’ya emanet

Genelkurmay Başkanlığı görevini önceki gün devralan Orgeneral İlker Başbuğ, ilk mesajını 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladı. Orgeneral Başbuğ mesajında, Atatürk’ün Cumhuriyeti Türk Silahlı Kuvvetleri’ne emanet ettiğini vurguladı. Orgeneral Başbuğ, TSK personeline hitaben yayımladığı mesajda şunları söyledi: “Büyük Zaferin, Türk ulusunun dünya ulusları arasında hak ettiği yeri alması bakımından bir başlangıç noktası olduğu düşüncesinden hareket eden Ulu Önder, çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma hedefinin ancak, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti çatısı altında gerçekleşebileceğine inanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin yürümekte olduğu çağdaş uygarlık yolunu, İlkeleri ve müspet ilimin rehberliğiyle aydınlatmış ve onu her türlü tehdide karşı büyük bir kararlılıkla koruyacak TSK’ne emanet etmiştir. TSK bu kararlılıkla görevinin başında olduğu sürece, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel niteliklerini aşındırma, ulusal birlik ve beraberliğimizi bozma yönündeki tüm girişimler yok olmaya mahkûm olacaktır.
 




Bu haber 254 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,549 µs