-VİDEO | " /> -VİDEO | "/>

En Sıcak Konular

Ümit Özat taburcu oldu-VİDEO

30 Ağustos 2008 16:00 tsi
Ümit Özat taburcu oldu-VİDEO Almanya Birinci Ligi'nde (Bundesliga) dün oynanan Karlsruhe SC - FC. Köln maçında dili boğazına kaçan ve ölümden dönen Ümit Özat, taburcu edildi. Ümit Özat uyanır uyanmaz neyi sordu?

Karlsruhe maçı sırasında kalp krizi geçiren Almanya Birinci Ligi takımlarından Köln'de forma giyen milli futbolcu Ümit Özat, taburcu oldu. Karşılaşmanın 31. dakikasında yere yığılan ve kalp krizi geçirdiği anlaşılan futbolcu ölümden döndü. Özat, gözlerini açar açmaz, Daum'a, maçın skorunu sordu.

Dili boğazına kaçan ve gözleri bir anda dönen Ümit Özat'a, doktorlar hemen ilk müdahaleyi yaptı. Nefes almakta zorlanan Ümit'e kalp masajı yapan sağlık görevlileri, yaptıkları başarılı hamlelerle tecrübeli oyuncuyu yeniden hayata bağladı. Ümit Özat'ın yaşadığı bu olayı gören takım arkadaşları büyük bir şok yaşarken aynı takımda forma giyen Mondragon gözyaşlarına hakim olamadı. Ölümden dönen Ümit Özat, bu pozisyonun ardından karşılaşmanın 31. dakikasında yerini McKenna'ye bıraktı. Olaydan kısa bir süre sonra Ümit'in sağlığının iyi olduğunu öğrenen Köln taraftarları, tribünlerde alkış tutarak deneyimli oyuncuya destek oldu. Bu arada Köln, Karlsruhe'yi 2-0 yendi.

Takımın sabahki rejenerasyon antrenmanı sonrası basın mensuplarına kulüp doktoru Jürgen Böhle ile birlikte açıklamada bulunan teknik direktör Christoph Daum, Ümit'in durumunun iyi olduğuna sevindiğini belirterek, şöyle konuştu:

İLK OLARAK MAÇIN SONUCU SORDU

''Zaten maç sonunda hastaneye gittiğimde büyük bir kaptan olduğunu göstererek hemen maç sonucunu sordu. Bu beni çok duygulandırdı. Kendisine sarıldım. Ümit ayaklarının çözüldüğünü ve bir anda kontrolsüz kalarak yere yığıldığı ana kadarı hatırladığını söyledi. Ümit, hem kişilik hem de takım kaptanı olarak sorumluluğunu yerine getiren iyi bir insan. Olaydan sonra takım olarak oyuncularım onun için oynadıklarını ve kazandıklarını söylediler.''

HAKEM MAÇI TATİL ETMEYE HAZIRDI

Daum, maçın hakemi Florian Meyer'in kendisine gelerek maçı tatil etmeye hazır olduğunu söylediğini ifade ederek, ''O anda oyuncularım ve ben birbirimize baktık. Sonra Ümit'in tekrar bilinci yerinde olduğunu ve konuştuğunu, hatta oynamak bile istediğini öğrenince oyuna devam etme kararı aldık. Konfederasyon kupasında Foye de maçta yere yığılmıştı ve sonra iyi olduğu söylendi ve rahatlamıştık. Ama ondan sonra ölüm haberi gelince tamamen şok olduk. Hatta ben doktora gidip kontrolden geçtim. Bu olay aklıma geldi ve üzüldüm. Ümit'i en kısa zamanda aramızda görmek istiyoruz'' dedi.

Christoph Daum, Ümit Özat ile ilgilenen herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Kulüp doktoru Jürgen Böhle ise Karlsruhe'deki doktorlarla görüştüğünü belirterek, ''Tüm inceleme ve araştırmalar yapıldı. Herhangi kalp ya da başka bir organ sorunu yok. Nöroloji de temiz çıktı. Ama biz de önümüzdeki günlerde tekrar kontrollerimizi yapacağız. Şu anda olayın nedeni hakkında kesin bir bilgimiz yok'' diye konuştu.

Böhle, 4-5 hafta önce tüm oyuncuların genel sağlık kontrolünden geçtiğini ve Ümit'in şimdiki durumunun o zamanla aynı, yani iyi olduğunu belirtti.

KALP KRİZİ DEĞİL NEDENİNİ ANLAYAMADIK

Eldeki verilere göre Ümit'in gelecek hafta antrenmanlara çıkabileceğini tahmin ettiğini ifade eden Böhle, ''Sorun kan dolaşımı bozukluğu, stres veya az su ya da yemek yemekten veya vücudun susuz kalmasından kaynaklanabilir. Bunu tam olarak bilmiyoruz. Normalde oyuncularımızın yeme içmelerine dikkat ediyoruz. Meslek hayatımda benim de ilk kez böyle bir şey başıma geldi. Ümit yere düştükten sonra dilini yuttu. Yoksa kalp krizi ya da başka bir olay yok. Zaten sedye ile soyunma odasına götürülürken kendine geldi ve konuşmaya başladı. Hatta oynamak istediğini bile söyledi'' dedi.

MONDRAGON: NEDEN HEP BUNLAR SANA OLUYOR

FC Köln'ün kalecisi eski Galatasaraylı Mondargon ise maç esnasında ağlamasıyla ilgili, ''Evet, çok üzüldüğüm bir andı. Allah'a dua ettim. Çünkü ben bu olayı üç kez farklı takımlarda yaşadım. İlkinde Kolombiya'daki... Sonunda futbolcu arkadaşımız hayatını kaybetmişti. Sonra Türkiye'de oynarken Vestel Manisa karşısında. Ve şimdi de dün, hem de kaptanımız Ümit Özat. Kendi kendime sordum, neden hep bende bunlar oluyor diye. Ümit için dua ettim. Şu anda durumunun iyi olduğunu ve en kısa zamanda aramıza döneceğini biliyorum. Bunun için de sevindim'' diye konuştu.

Ümit Özat'ın maçtaki zor anları:
 

 



Bu haber 5,888 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,916 µs