tehdit ediyorlar!' | " /> tehdit ediyorlar!' | "/>

En Sıcak Konular

'Anayasa Mahkemesi'ni tehdit ediyorlar!'

30 Ağustos 2008 10:59 tsi
'Anayasa Mahkemesi'ni tehdit ediyorlar!' Ergenenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle serbest kalan İP Genel Başkan Yardımcısı İlsever, çıkar çıkmaz konuştu: Ferda Paksüt'ü tutuklayarak, Anayasa Mahkemesi'ni tehdit ediyorlar!

İP Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever, tahliye edildiği cezaevinden çıktı, 'Ferda Paksüt'ün ifadesinin alınması Anayasa Mahkemesi'ne yapılmış bir tehdittir' dedi.
"Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklanarak Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne konulan İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever, sağlık sorunları sebebiyle tahliye edildi. İlsever, cezaevi çıkışında kendisinin değil Türkiye'nin sağlığının önemli olduğunu söyledi.

Rahatsızlığı nedeniyle 18 gün Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki mahkum koğuşunda tedavi edilen Ferit İlsever, geçtiğimiz hafta yeniden Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne getirilmişti. Ergenekon soruşturmasını yürüten 13. Ağır Ceza Mahkemesi, İlsever'in avukatlarının verdiği tahliye dilekçesini kabul etti. Sağlık sorunları nedeniyle tahliyesine karar verilen Ferit İlsever, yaklaşık 3 saat süren işlemlerinin ardından tahliye edildi. Elinde bir poşet ve ceketi ile cezaevi kapısından çıkan İlsever'i, İP Tekirdağ İl Örgütü üyeleri ellerinde Türk bayrakları ile karşıladı.

Sağlık sorunları nedeniyle tahliyesinin bir süredir basında yer aldığını ifade eden İP Genel Başkan Yardımcısı ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever, cezaevinde ciddi sağlık sorunları yaşadığını ve hemen tedavisine devam edileceğini söyledi. Kendi sağlığından önce Türkiye'nin sağlığının önemli olduğunu belirten İlsever, "Tabii ciddi bir sağlık olayı ile karşı karşıyayım. Şimdi bir an önce tedavi olacağım. Ama bence şimdi Türkiye'nin sağlığı herkesin sağlığından önemli. Bizim takip edebildiğimiz kadarıyla Sayın Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt'ü alıyorlar içeri, Ergenekon vesaire gerekçesiyle bu nedir? Hepimiz biliyoruz ve görüyoruz ki bu Anayasa Mahkemesi'ne yapılmış bir tehdittir. Sayın hanımefendinin ne suçu, ne günahı var. Hiçbir şeyi yok. Sorguların hepsi ortada. YARSAV Başkanı Sayın Emin Faruk Eminağaoğlu'nu biliyorsunuz bir hedef tahtası gibi koydular. Nedir bunlar? Türk yargısı üzerinde ve Yargıtay Başsavcılığı üzerinde bir tehdit yaratmak. Açıyorsunuz iddianame sayfalarını Ergenekon'un merkezinde 3 Genelkurmay Başkanı Necip Torumtay, Hüseyin Kıvrıkoğlu, İsmail Hakkı Karadayı var. Ne oluyoruz? Hiçbir ciddi suçlamaya dayanmadan iddianameye alınmış isimler, Türk Ordusu'nda Amerikan emperyalizmine direnen, Türkiye'nin bağımsızlığını düşünen kim varsa hedef tahtasına konuyor. 3 tane Genelkurmay Başkanı da Ergenekon'un merkezine konuluyor. Türkiye'nin bugünkü koşullarında ekonomik krize giderken yapılmak istenen, dik duran ABD'ye karşı Türkiye'yi savunan kuvvetleri ezmektir, sindirmektir. Karadeniz'de bu kadar yoğun koşullar yaşanırken, Rusya-Amerika çelişmesinin şiddetlendiği koşullarda, bu Ergenekon denen bu iftira, bu tertip önlenmezse halkımızı, aydınlarımızı uyarıyorum; Türkiye, Amerikancı darbeye gider. Türkiye'nin gideceği son burası olur. Türkiye'nin sağlığını tehdit eden en büyük şeyde bu tertiptir, durdurulması gerekir" şeklinde konuştu.

Cezaevinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Kuddisi Okkır ile ilgili olarak çok üzüntülü olduğunu belirten İlsever, "Kuddisi Okkır'ın ölümü dram ve facia. Üstüne ne söyleyeyim, tam bir facia. Suçunu öğrenemeden gitti'' diye konuştu.

Daha sonra kendisini karşılamaya gelen partililer ile birlikte özel bir araca binen İlsever, tahliyesini telefonda konuştuğu eşi ile paylaştı.


 nethaber.com



Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,127 µs