Gül kararını verdi | " /> Gül kararını verdi | "/>

En Sıcak Konular

Gül kararını verdi

30 Ağustos 2008 11:03 tsi
Gül kararını verdi 'Cumhurbaşkanı Gül 6 Eylül'de Erivan'a gidecek mi' sorusu yanıt buldu. Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan tarafından davet edilen Gül kararını verdi.

6 Eylül’de Erivan’da oynanacak Ermenistan-Türkiye milli maçına gitme kararı alan Gül’ün ziyareti günübirlik olacak.

Dışişleri raporunda Gül’ün gitmesinin Türkiye-Ermenistan ilişki-lerine olumlu katkı yapacağı bildirildi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye ile Ermenistan milli futbol takımları arasında Erivan’da oynanacak maç konusunda merakla beklenen kararını aldı. Gül, 6 Eylül’de oynanacak milli maçı izlemek üzere günübirlik Ermenistan’ı ziyaret edecek. Karar henüz resmi olarak Erivan’a bildirilmedi. Çankaya Köşkü’nün resmi açıklamayı önümüzdeki hafta yapması planlanıyor.

Davet bir ay önce geldi...

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Serkisyan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü 6 Eylül’de oynanacak Dünya Kupası Eleme Grubu milli futbol maçına yaklaşık 1 ay önce davet etti. Bunun üzerine Gül, Dışişleri Bakanlığı’ndan Ermenistan’da oynanacak maça gitmesinin ya da gitmemesinin olası etkileri konusunda değerlendirme notu hazırlanmasını istedi. Dışişleri’nin hazırladığı raporda, Gül’ün maça gitmesinin doğurabileceği olumlu ve olumsuz sonuçlar konusunda projeksiyon yapıldı.

Rapor: “Olumlu katkı sağlar”

Serkisyan’ın Gül’ü ülkesine davet ederek dünya kamuoyuna “Türkiye’ye barışçı yaklaşıyoruz” mesajı verdiği değerlendirildi. Gül’ün daveti karşılıksız bırakması halinde ise “Türkiye’nin Ermenistan’a barışçı yaklaşmadığı” imajının oluşabileceği belirtildi. Kafkasya’da gerilimin özellikle son dönemde doruk noktasına ulaşmasının ardından, Gül’ün Ermenistan ziyaretinin kabaran suların durulmasına katkı sağlayacağı görüşü ortaya atıldı. Diğer taraftan Gül’ün ziyaretinin, Ermenistan’ın Azerbaycan toprağı Karabağ’ı işgalini meşrulaştırıp meşrulaştırmayacağı üzerinde duruldu. Ankara’da “Cumhurbaşkanı’nın maça gitmesi Türkiye’nin Ermeni meselesiyle ilgili tezlerini zedelemez. Buna karşın Türkiye’nin iyi niyetli yaklaşımını ortaya koymaya katkı sağlar” görüşünün ağırlık kazandığı belirtiliyor.
Rapor Cumhurbaşkanı Gül’ün dikkatine sunulurken, diğer taraftan başta güvenlik konuları olmak üzere, Gül’ün olası ziyaretiyle ilgili hazırlıklar başlatıldı. Değerlendirmesini tamamlayan Gül’ün, “Erivan’a gitme” kararı aldığı öğrenildi. Kararın Türk kamuoyuna ve Erivan’a resmen bildirilmesinin ardından bir Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri ve güvenlik birimleri yetkililerinin yer alacağı öncü bir heyetin hazırlıklar için bu hafta Erivan’a gönderilmesi planlanıyor. Gül’ün Erivan ziyareti “günübirlik” olacak.

Ermenistan maç için Türkler’e vizeyi kaldırdı

ERMENİSTAN, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü davet ederek Türkiye’ye zeytin dalı uzatırken, maçı izlemek isteyen Türk seyircilere de bir jest yaptı. Maçın oynanacağı Hrazdan Stadı’nda Türk seyirciler için bir tribün ayıran Ermenistan Futbol Federasyonu, Türkiye Futbol Federasyonu’na bir yazı göndererek, maç için Erivan’a gelecek Türk futbolseverlere vize uygulanmayacağını bildirdi. Ermenistan, milli maça gelen Türk futbolseverlerden 50 dolarlık vize ücretini de almayacağını açıkladı.

GENELKURMAY BAŞKANI ORG. BAŞBUĞ ÇANKAYA’DA...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’u dün Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Org. Başbuğ, görüşme için saat 16.55’de protokol kapısından Çankaya Köşkü’ne giriş yaptı. Cumhurbaşkanı Gül’ün, Orgeneral Başbuğ’u kabulü saat 17.00’de başladı ve 45 dakika sürdü.

Vatan



Bu haber 995 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,912 µs