En Sıcak Konular

Türkiye’nin ilk Çevre Bankacılığı

30 Ağustos 2008 13:30 tsi
Temmuz ayının başında yaptığı bir lansmanla kurumsal kimliğini ve hizmet anlayışını değiştirdiğini açıklayan VakıfBank, Türkiye’nin ilk Çevre Bankacılığı’nı da başlattı.

VakıfBank Genel Müdürü Bilal Karaman, çevreye değer veren müşterilerine “Çevre Bankacılığı Hizmeti” sunmaya başladıklarını söyledi.
 
Her konuda öncü ve lider olacağız

Çevre konusunda da öncü ve lider bir banka olduklarını belirten Karaman, hem bireyler, hem de kurumlar için çevre dostu teknolojilere ve yatırımlara kaynak oluşturan yepyeni bir bankacılık dalı oluşturduklarını vurguladı. VakıfBank Genel Müdürü Bilal Karaman, Çevre Bankacılığı ile ilgili şu bilgileri verdi:
 
“Çevre Bankacılığı ile çevreye dost ürün, hizmet ve yatırımlarda kullanılmak üzere müşterilerimize kaynak sağlanmakta ve uzman danışmanlık hizmeti verilmektedir. Çevre bankacılığımız ile müşterilerimizin almakta olduğu çevre dostu ürün ve teknolojilere dikkat çekmek istiyoruz.
 
İşyerlerinde kullanılmakta olan enerji verimli ekipmanlardan, çevreye daha az karbon salınımı yapan araçlara, ısı ve enerji kaybını engelleyen yalıtım ve tasarruf sağlayıcı ürünlere ve yenilenebilir enerji yatırımlarına kadar çok geniş bir ürün yelpazesini Çevre Bankacılığı kapsamında degerlendirmekteyiz.
 
Günümüz dünyasında çevreye faydalı yatırımları ile sera gazı salınımlarında ciddi azaltımlar sağlayan veya sağlamayı düşünen yatırımcılara uluslararası
Geçerliliği olan bir sertifika ile karbon ticareti imkanı sağlanmaktadır. Bu sertifikalar vasıtası ile karbon ticareti sonucunda çevreci yatırımlar ilave fon yaratabilmektedirler. Karbon salınımı fazla olan şirketler, çevresel piyasalar vasıtasıyla karbon salınımı düşük olan şirketlerden, bedelini ödeyerek karbon satın almaktadırlar. Karbon ticareti konusunda yurtdışında deneyimli kuruluşlar ile işbirliği yaparak bu konuda danışmanlık verecek uzman bir ekip oluşturduk.
 
Çevre Bankacılığı vizyonumuz kapsamında “Çevremize Binlerce Işık” gönüllü projesini de başlatmış bulunmaktayız. Çevre Bankacılığı’ndan elde edilecek gelirle, bir şehrimizdeki tüm evleri, enerji tasarrufu sağlayan yeni nesil çevre dostu lambalarla donatacağız. Çevre Bankacılığı’nın müşterileri arttıkça başka şehirleri de sırasıyla aydınlatacağız.”
 
 
 
 
 
 
 
Bilgi Notu:
 
VakıfBank Çevre Bankacılığı Ürünleri
 
1. Çevreci Araç Kredileri:
VakıfBank Çevre Bankacılığı kapsamında Çevreci Araç Kredileri’ni de uygulamaya aldı. Paket kapsamındaki kredilerde, VakıfBank ticari araç kredisine, cari faiz oranının 5 baz puan altında faiz oranı uygulanmakta, 60 aya kadar vade imkanı tanınmaktadır. Kullanılan kredi vadesi boyunca, internet bankacılığı işlemlerini ücretsiz kullanma hakkı verilerek, kağıt ve enerjiden tasarruf etme imkanı sağlanmaktadır. Güneş Sigorta tarafından çevreci araç kredileri kapsamında satın alınan araçların kasko bedellerinde %5 indirim sağlanmaktadır. Marka sınırlaması olmadan, benzinli araçlarda 100 km’de 6 litre ve altında yakıt tüketen, dizel araçlarda ise 5,3 litre ve altında yakıt tüketen bütün binek ve hafif ticari araçlar, paket kapsamında değerlendirilmektedir. Ağır vasıta araçlarda da Euro 4 ve Euro 5 standardına sahip olan araçlar bu paket kapsamındadır.
 
2. Çevreci Teknoloji Paketi:
VakıfBank,Çevreci Teknoloji Paketi ile enerji tasarruflu teknoloji ürünlerine yatırım yaparak işletme giderlerinden tasarruf etmek ve çevreye katkıda bulunmak isteyen ticari nitelikli gerçek ve tüzel kişilere uygun finansman desteği sağlamaktadır. Energy Star etiketli bilgisayar, yazıcı, monitör, tarayıcı, fax ve fotokopi v.b. enerji verimli ofis ekipmanları paket kapsamında kredilendirilmektedir. Energy Star ABD ve Avrupa Birliğinde Enerji Verimli Ofis Ekipmanları’nın etiketlenmesinde kullanılmaktadır. Taksitli işletme kredilerine uygulanan cari faiz oranının 5 baz puan altında faiz oranı uygulanmakta, 60 aya kadar vade imkanı sağlanmaktadır. Kullanılan kredi vadesi boyunca, internet bankacılığı işlemlerini ücretsiz kullanma hakkı verilerek, kağıt ve enerjiden tasarruf etme imkanı sağlanmaktadır.
 
3. Çevreci Yalıtım ve Tasarruf Paketi:
Vakıfbank, Çevreci Yalıtım ve Tasarruf Paketi ile ticari nitelikli gerçek ve tüzel kişilerin enerji ve su tasarrufu sağlamaya yönelik, çevre dostu yatırımlarına uygun vade ve koşullarda finansman imkânı sağlamaktadır. Çevreci Yalıtım ve Tasarruf Paketi kapsamında kredi kullanarak, enerji ve su tasarruflu ürünlere yatırım yapan firmalar, hem işletme giderlerinden tasarruf etmekte, hem de çevreye önemli katkılar sağlamaktadırlar. Kullanılan kredi vadesi boyunca, internet bankacılığı işlemlerini ücretsiz kullanma hakkı verilerek, kağıt ve enerjiden tasarruf etme imkanı sağlanmaktadır.
 
            3.A- Çevreci KOBİ Kredileri:
Vakıfbank, Çevreci KOBİ Kredileri ile KOBİ’lerin enerji ve su tasarruflu, çevreye duyarlı yatırımlarını uygun koşullarda finanse etmektedir. Enerji tasarruflu aydınlatma ürünlerinden, ısı ve elektrik üretimi sağlayan güneş pilleri ve panellerine, ısıtma ve soğutma sistemlerinden, binaların yalıtımında tasarruf sağlayan, çevreyle dost malzemelere kadar geniş bir yelpazenin finansmanı, Çevreci KOBİ Kredileri ile sağlanmaktadır. Çevreci KOBİ Kredileri kapsamında, taksitli işletme kredilerine uygulanan cari faiz oranının 5 baz puan altında, 60 aya varan vadelerde, 5 kredi kullanma imkanı sağlanmaktadır.
 
           
 
 
 
3.B-Çevreci Turizm Kredileri:
Vakıfbank, turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin, enerji ve su tasarruflu, çevreye duyarlı yatırımlarını uygun koşullarda finanse etmektedir. Enerji tasarruflu aydınlatma ürünlerinden, ısı ve elektrik üretimi sağlayan güneş pilleri ve panellerine, ısıtma ve soğutma sistemlerinden, binaların yalıtımında tasarruf sağlayan çevreyle dost malzemelere kadar geniş bir yelpazenin finansmanı, Çevreci Turizm Kredileri ile sağlanmaktadır. Çevreci Turizm Kredileri kapsamında, turizm kredisi faiz oranlarının 5 baz puan altında faiz oranı ile 36 aya varan vadelerde, kredi kullanma imkanı sağlanmaktadır. Turizm sektörünün özelliklerine uygun olarak sezonda aylık ödemeli, değişken taksitli gibi esnek ödeme seçenekleri uygulanmaktadır. Kullanılan kredi vadesi boyunca, internet bankacılığı işlemlerini ücretsiz kullanma hakkı verilerek, kağıt ve enerjiden tasarruf etme imkanı sağlanmaktadır.
 
4. Yenilenebilir Enerji Kredileri:
Vakıfbank Çevre Bankacılığı, güneş, rüzgâr, hidroelektrik, jeotermal ve biyolojik prosesler gibi, sürekli kendini yenileyen, çevre dostu alternatif enerji kaynaklarına yapılacak yatırımları, firmanın ihtiyacına uygun koşullarda finanse etmektedir. Ayrıca konularında uzman ve deneyimli kadrolarla, danışmanlık ve destek hizmeti verilmektedir. Yenilenebilir enerji yatırımlarını kapsayan projelere, yatırımın ve firmanın fon yaratma kapasitesine bağlı olarak farklı vade ve ödeme koşullarında kredi imkânı sağlanmaktadır.
           
5.Emisyon Ticareti ve Karbon Kredisi:
Vakıfbank Çevre Bankacılığı, Emisyon Ticareti ve Karbon Kredisi konusunda müşterilerine danışmanlık hizmetini başlatmıştır. Emisyon Ticareti dünyada Kyoto Protokolü ile birlikte ortaya çıkan bir uygulamadır. Karbon salıcımı fazla olan şirketler, çevresel piyasalar vasıtasıyla karbon salıcımı düşük olan şirketlerden bedelini ödeyerek, karbon satın almaktadırlar. Emisyon ticareti sayesinde çevreci yatırımlar kendilerine ilave fon yaratabilmektedir. Karbon sakınımı (Sera gazı) fazla olan şirketlerin, karbon emisyonunu azaltma ve çevresel piyasaları nasıl kullanabileceği konusunda bilgilendirme hizmeti VakıfBank tarafından verilmektedir.

haber 7



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,099 µs