En Sıcak Konular

İzmir'de öğrencilere pet şişeyle su dağıtılacak

30 Ağustos 2008 13:40 tsi
İZMİR Büyükşehir Belediyesi, su deposu yapma kararı aldığı Karşıyaka, Bornova ve Çiğli'deki ilköğretim okullarında, bu hafta başından itibaren su dağıtımı da gerçekleştirecek.

Okullara ve öğrencilere verdiği destekleri aralıksız sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilköğretim 1'inci sınıf öğrencilerinin ders başı yapacağı bu hafta başından itibaren, sudaki arsenik oranının daha yüksek olduğu Karşıyaka, Bornova ve Çiğli'de okullara pet şişelerle içme suyu dağıtılacağını duyurdu.
Söz konusu bölgelerdeki öğrencilerin sağlıklı içme suyu ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla su deposu takma kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, depolar yapılıncaya kadar geçecek bir haftalık süre boyunca, 3 ilçedeki 158 ilköğretim okulunun öğrencilerine, her gün yarımşar litrelik pet şişe suyu dağıtacak.

Şehrin ana kuyulardaki arsenik arıtması çalışmalarının 3- 4 aylık bir süre içinde büyük oranda tamamlanacağını ve musluklardan akan suyun böylelikle arsenikten arındırılmış olacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aradaki geçiş dönemi için her türlü tedbiri almaya devam ettiklerini söyledi. Yeni arıtma sistemleri tamamlanıncaya kadar, 1 Ağustos 2008 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 0- 13 ton arasındaki su kullanımlarından ton başına sadece 10 YKr aldıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Sadece ve sadece hemşehrilerimizin bütçelerine destek olabilmek amacıyla aldığımız bu kararın İZSU'ya maliyeti yaklaşık 60 milyon YTL'dir. İzmirliler'in, sağladığımız bu destekle en azından geçiş döneminde içme suyu temin edebileceklerini düşünüyoruz. Yaşadığımız şu olağanüstü dönemde onlar da bize büyük moral desteği veriyor. Bu örnek dayanışma ile birkaç ay içinde sağlıklı içme suyuna ilişkin tüm sorunların üstesinde geleceğiz” diye konuştu.

Özellikle ilköğretim çağındaki öğrencilerin okullarda karşılaşacağı muhtemel su sıkıntısına karşı, okullara fiberglas su deposu kurma hazırlıklarının hızlı bir şekilde sürdüğünü kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bizim, geleceğimiz ve yarınlarımızın teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımız konusunda ne kadar hassas olduğumuzu İzmirliler çok iyi bilmektedir. Anne ve babaların kafasında soru işareti bırakmayacak çözümleri uygulama konusundaki kararlılığımızı da herkes çok iyi algılamalı. Zaten arsenik arıtma sistemlerimiz devreye girdiğinde, sorun kendiliğinden ortadan kalkacak, her şey normale dönecek” dedi.

Hüriyet



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,739 µs