Stop stop | " /> Stop stop | "/>

En Sıcak Konular

Eski Sovyet lideri Gorbaçov: Stop stop

30 Ağustos 2008 14:51 tsi
Eski Sovyet lideri Gorbaçov: Stop stop Sovyetler Birliği döneminin son lideri Gorbaçov, Kafkaslarda yaşanan gerginliği değerlendirerek, "Stop stop yine stop diyorum" dedi.

Sovyetler Birliği'nin son lideri Mihail Gorbaçov Rusya ile Batı arasında artan gerginliğin kimseye yarar sağlamayacağını, bunun durdurulması için tüm güçlerin seferber edilmesini istedi.


Perestroika (yeniden yapılanma) ve Glasnost (şeffaflık) politikaları ile Sovyetler Birliği'nin dağılma sürecinin kansız bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan Gorbaçov, "Stop stop ve yine stop diyorum. Lütfen bu gerginliğin tırmanışını durdurun." dedi.


İnterfax'a açıklamada bulunan Gorbaçov, Rusya ve Batı ülkelerine çağrıda bulunarak, "Aksi durumda Karadeniz sahilimiz yabancı savaş gemileri ile dolacak. Provokasyona düşmemek lazım. Gerginliğin tırmanmaması için tüm güçler seferber edilmeli." ifadelerine yer verdi.


Avrupa'nın Rusya'ya yönelik yaptırım kararlarını değerlendiren Mihail Gorbaçov, "Rusya'ya yaptırım planlayanlar bu durumun oluşmasını tetikledi. Bunu göz önünde bulundurmak lazım. Ancak durum çok gergin. Cepheleşme yerine Avrupa'da birlikte nasıl yaşayacağımızı, birleşik Avrupa'yı nasıl kuracağımızı ve yeni istikrarı nasıl sağlayacağımızı düşünmemiz lazım." dedi.


Gürcistan'ın Rusya ile diplomatik ilişkileri kesmesinin de büyük hata olduğuna değinen Gorbaçov, "AB zirvesi öncesi provokasyon peşindeler. Rusya ve Gürcistan halkları dostluk ve iyi ilişkilerin korunması konusunda dikkatli olmalı." tavsiyesinde bulundu.

cihan
 



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,850 µs