Ben bilmem, beyim bilir! | " /> Ben bilmem, beyim bilir! | "/>

En Sıcak Konular

Ben bilmem, beyim bilir!

30 Ağustos 2008 15:28 tsi
Ben bilmem, beyim bilir! Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün, Ergenekon soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifade veren eşi Ferda Hanım'ı ifade sırasında yalnız bırakmaması yeni bir tartışmayı başlattı. Ferda Hanım zorlandığı sorularda eşinden yardım istemiş...

Milliyet gazetesi, Osman Paksüt'ün sorgunun öğleden sonraki bölümünde iki kez savcının odasına girerek ifade verdiğini iddia etti. Haberde Ferda Paksüt'ün cevap vermekte zorlandığı sorular karşısında eşini savcının izniyle içeri çağırdığı iddia edildi.
 
Ferda Paksüt'ün ifadede bazı sorulara cevap veremediği için eşi Osman Paksüt'ü yardıma çağırdığı ileri sürüldü. İddiaya göre, Osman Paksüt, saat 15.25'te savcının odasına girdi ve 25 dakika kaldı. Paksüt, 17.00'de tekrar içeri girdi bu kez yarım saat kaldı.

Savcının izniyle eşten yardım

 Haberde, "Odadan 15.50'de çıkan Osman Paksüt, 17.00'de odaya tekrar girdi ve ifadenin bittiği 17.30'a kadar odada kaldı.

Kaynaklar, Osman Paksüt'ün sorguya katılmasıyla ilgili olarak, Ferda Paksüt'ün hatırlayamadığı bazı konularda savcının izniyle eşinden yardım aldığı öne sürdü" denildi. Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Sinan Kılıçkaya, Paksüt'ün ifadesi sırasında eşinin de odaya girdiği iddialarını değerlendirerek şunları söyledi: "İddia edildiği gibi Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ifade sırasında odada bulunuyorsa bu usule uygun bir işlem olmamıştır. Paksüt'ün ifade sırasında odada bulunması ëyargıya müdahale şeklinde' algılanabilir. Ayrıca, ifadenin sağlıklı bir şekilde alınmaması halinde ifadenin geçerliliği de tartışma konusu olur. Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu'nun 147 ve devamı maddelerinde ifadenin ne şekilde alınacağı düzenleniyor. İfade alınırken kimlerin bulunması gerektiği açıkça sayılıyor. Bu kişilerin dışındakiler ifade alınırken bulunamaz.

Daha fazla zarar vermesin

Dolayısıyla şüphelinin yakınlarının ifade alınırken yanında bulunmaması gerekiyor. Bu kişi Anayasa Mahkemesi Başkanvekili olsa dahi. Ayrıca, üçüncü bir kişinin bulunması halinde soruşturmanın gizliliği ilkesi de ihlal edilmiş oluyor. Osman Paksüt'ün Anayasa Mahkemesi üyesi sıfatını kullanılmış olması yargı adına doğru bir davranış değildir. Yargıyı yıpratacaktır. Daha önceki olaylar, açıklamaları, telefon konuşmaları ve eşinin de bu olaylara karışması düşünüldüğünde yargıya güvenin zedelenmemesi için ve kendisine ve yargıya daha fazla zarar vermemesi için istifa etmesi gerekir."

 milliyet



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,837 µs