En Sıcak Konular

Kuru meyvede yeni sezon hedefi Rusya

30 Ağustos 2008 15:53 tsi
Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Menaşe Gabay, çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir ve kuru kayısıda büyük potansiyel barındıran Rusya Federasyonu'nda tanıtım kampanyası yapacaklarını belirtti.

Kuru meyvede yeni sezonun başlaması nedeniyle İzmir Swissotel Grand Efes'te düzenlenen toplantıda konuşan Gabay, 150 yılı aşkın geçmişiyle ilk ihracatçılardan biri olan kuru meyve sektörünün 3 ana mal grubunun üretim ve ihracatında dünya liderliğini elinde bulundurduğunu söyledi.

Sektörün 100'ün üzerinde ülkeye ihracat yaptığını, geçen yıl tamamına yakını yerli girdilerden oluşan ürünlerle 900 milyon dolarlık net döviz girdisi sağladığını dile getiren Gabay, sektörün 150 bini aşkın ailenin geçim kaynağı olduğunu ifade etti.

Kuraklık nedeniyle kuru incir ve çekirdeksiz kuru üzümde geçen yıl zor bir sezon yaşadıklarını, birlik içinde zorlukları aşmayı başardıklarını kaydeden Gabay, 2008-2009 sezonunda dünyadaki kaliteli ve olumlu imajın devamı, sektörümüzün dünya pazarındaki payının artırılması ve ürünlerimizin daha iyi tanıtımını amaçladıklarını söyledi.

Bu konuda kardeş kuru meyve ihracatçı birlikleriyle bazı çalışmalar yapacaklarını dile getiren Gabay, “bu kapsamda, önümüzdeki sezondan itibaren çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incirimizin önemli potansiyel pazarı olarak belirlenen Rusya Federasyonu'nda tanıtımı için bir kampanya başlatıyoruz. Hedefimiz kuru meyve ve mamulleri ihracatımızı bu sezon 1 milyar dolar sınırının üzerine çıkarmaktır” dedi.

Toplantıya katılan İzmir Valisi Cahit Kıraç, kuru meyvede Ege bölgesi olarak dünya birincisi olduklarını, dünya üretiminin yüzde 15'inin burada üretildiğini ve ihracatta elde edilen başarılarla gurur duyduklarını belirtti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı ise kuru meyve sektörünün Cumhuriyet tarihinden de eski bir geçmişe sahip olduğunu, 150 yıldır sektörün dünyadaki iddiasını kaybetmeden yola devam ettiğini kaydederek yeni sezonda ihracatçılara başarılar diledi.

 



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,110 µs