En Sıcak Konular

İzmir'de insan tacirlerine darbe

30 Ağustos 2008 16:27 tsi
İZMİR'de insan tacirlerine darbe vuran polis, iki aydır takip ettiği 5'i yabancı uyruklu 3'ü Türk 8 kişiyi yakaladı.

Karşıyaka'da ‘Azat’ lakaplı Suriye uyruklu I.H.'nın göçmen kaçakçılığı yaptığını, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkaracağı kişileri Çiğli İlçesi'nde oturan nişanlısı Ü.U. ve ablası E.U.'nun evinde barındırdığını, yiyecek ve giyecek ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra özellikle Aydın'ın Kuşadası ve Didim İlçeleri'ndeki sahillerden Yunanistan'a deniz yoluyla kaçırdıklarını saptandı. Kaçakların, Basmane semtindeki otellerden ‘Hani’ lakaplı Eritre uyruklu N.M. (Nabin Muhammet) tarafından eve taksiyle getirdiği belirlendi. Kaçakların barındırıldığı evi takibe alan ekipler, üç gün önce kaçakların 35 BEC 64 plakalı minibüse bindirilip Didim'e doğru yola çıkması üzerine harekete geçti. İzmir- Aydın otoyolu Buca gişelerinde önlem alan polis, minibüsü durdurdu. Minibüsün içerisindeki 13'ü Suriye, 5'i Somali uyruklu 18 yabancı uyruklu kaçakla Türk minibüs şoförü Y.D. gözaltına alındı. Minibüste arama yapan polis, 21 şambrel, 2 can yeleği ve 5 ayak pompası buldu.

KAÇTILAR, YAKALANDILAR

Ekipler, minibüse öncülük yapan ve içinde iki erkek üç kadının bulunduğu 35 ECV 12 plakalı otomobilin kaçması üzerine peşine takıldı. Otomobil, Gaziemir Serbest Bölge kavşağında durduruldu. Otomobildeki Suriye uyruklu I.H., babası M.H., kız kardeşleri R.H., F.H., I.H.'nin Türk nişanlısı Ü.U., gözaltına aldı. Basmane semtindeki operasyonda da Eritre uyruklu N.M. ve kaçakları evinde barındıran E.U.'da yakalandı. Zanlılardan N.M.'nin kaldığı oteldeki aramada, daha önce kaçırılan 25 göçmenin pasaportu, 5 geçici ikamet tezkeresi ile 7 bin 400 dolar bulundu.

ADLİYEYE SEVKEDİLER

Şebekenin liderliğini yapan Suriye uyruklu I.H.'nın, 3 ay önce, Konya'dan geçici ikamet izni aldığı İzmir'e ailesini de getirip aile görüntüsü vererek, faaliyetlerini gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Organizatör grubun, geçen 15 Ağustos'ta, Didim İlçesi'nden 23 kaçağı, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkardığı, kaçakların Yunanistan Sahil Güvenlik ekibince yakalanıp Türkiye'ye gönderildiği belirtildi. Aynı grubun iki gün sonra kaçmalarına yardımcı olduğu 8 göçmenin de Selçuk İlçesi'nde yakalandığı kaydedildi.

Organizatörlerin, kişi başına 3 bin euro ile 4 bin dolar aldığı bildirildi. Emniyette işlemleri tamamlanan Suriye uyruklu I.H., babası M.H., kız kardeşleri R.H., F.H., N.M., I.H'nin Türk nişanlısı Ü.U., ablası E.U., ve şoför Y.D., adliyeye sevk edildi.

hurriyet.com.tr



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,333 µs