En Sıcak Konular

İhracat açıklaması, seçim kurbanı

30 Ağustos 2008 17:17 tsi
TİM'in gelenekselleşen ihracat rakamları açıklaması TİM başkanlık yarışına kurban gitti. Her ay bir ilde açıklanan rakamlar, ilk kez yöntem değiştirdi.

TİM'in gelenekselleşen "İhracat rakamları açıklaması1 TİM başkanlık yarışına kurban gitti. Oğuz Satıcı, üç dönemdir başkanlığını yaptığı TİM'de, ihracat rakamlarını her ay bir ilde açıklardı. Ancak Oğuz Satıcı final açıklamasını yapmadı. Oysa, Satıcı ve Bakan Kürşat Tüzmen'in de katıldığı TİM ihracat rakamları açıklamaları geleneksel bir hale gelmişti. Bu sayede Türkiye'de gidilmeyen il sayısı bir elin parmak sayısı kadardı. Oğuz Satıcı'nın son kez açıklaması beklenen Ağustos ayı ihracat rakamlarının yazılı olarak yapılacağı duyruldu.

TİM Başkanı Satıcı ve yönetiminin son üç dönemdir kesintisiz bir biçimde sürdürdüğü uygulama 9 Eylül'de yapılacak TİM başkanlık seçimlerine kurban gitti. Zira Satıcı'nı aday olmadığı TİM başkanlık yarışında rekabetin iki isim arasında yaşanması bekleniyor. Satıcı'nın, İsmail Gülle'ye karşı Mehmet Büyükekşi'yi desteklediği yönündeki iddialar, yine Gülle ile Oğuz Satıcı'nın kayınbiraderi Aliş Aral arasında yaşanan kavga olayı, gerilimi tırmandıran olaylar oldu. TİM başkanı Oğuz Satıcı'nın son kez ihracat rakamları açıklamasında medyanın karşısına çıkmak istememesinin, TİM başkanlık yarışı öncesinde yaşanan gerilimden kaynaklandığı yorumuna yol açtı.

Satıcı, Okan Oğuz'u devirmişti

Büyük bir çekişmeye sahne olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) başkanlık seçimleri 9 Eylül'de yapılacak. TİM'in ilk başkanı Okan Oğuz'du.  Zira Okan Oğuz TİM'de üç dönem başkanlık yaptı.

18 Temmuz 2001'de yapılan TİM Başkanlık seçimlerinde Okan Oğuz'a karşı iki rakip çıkar.  Rakiplerden biri  dönemin İTHİB (İstanbul Tekstil Hammadeleri İhracatçıları Birliği) Başkanı Oğuz Satıcı, diğeri ise İHBİB (İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamülleri İhracatçıları Birliği) Başkanı Metin Altuğ'du. 18 Temmuz 2001'de yapılan TİM başkanlık seçimlerinde dönemin İTHİB Başkanı Oğuz Satıcı, TİM Başkanlık koltuğuna oturdu. 

Zira Okan Oğuz'a karşı sıkı bir propaganda yapan Oğuz Satıcı ‘‘değişim’’ sloganıyla Anadolu'yu karış karış gezdi. Seçim öncesi bir ay süresince  14 bin kilometre yol katederek Anadolu'yu dolaşan Oğuz Satıcı muradına erdi ve üç dönemdir TİM Başkanlık koltuğunda bulunan Okan Oğuz'u devirdi ve kendisi üç dönem üst üste TİM başkanlık koltuğuna oturdu.

Dinçer GÖKÇE / Haber 7



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,232 µs