En Sıcak Konular

Günün kaza bilançosu: 19 ölü 75 yaralı!

30 Ağustos 2008 19:32 tsi
Yurt genelinde meydana gelen trafik kazalarında 19 kişi öldü, 75 kişi yaralandı. Saat 18.00 itibarıyla gün içinde meydana gelen trafik kazaları şöyle:

İstanbul Fatih'te, Bahri Atan yönetimindeki 34 BB 432 plakalı otomobil, Unkapanı Köprüsü üzerinde kontrolden çıkıp karşı yönden gelen Erdinç Korkmaz idaresindeki Beylikdüzü-Taksim seferini yapan 34 TN 2668 plakalı çift katlı İETT otobüsüyle çarpıştı.

 Otomobili altına alarak bir süre sürükleyen otobüs, kaldırıma çıktıktan sonra köprünün korkuluklarına çarparak durabildi. Kazada ön ve üst tarafı parçalanan otomobilin sürücüsü Bahri Atan (27) ile araçtaki Aytaç Kır (24) ve Ömer Çakır (23) hayatını kaybetti. Yaralanan otobüs yolcularından Nurettin Çaylak (39) Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesine, Mahmut Can (30) ve Ercan Şengezer (49) ise Taksim İlkyardım Hastanesine kaldırıldı.

Başkentte AŞTİ yönünden Gölbaşı istikametine giden Nihat Varlık (40) yönetimindeki 06 PM 654 plakalı otomobil, Mevlana Caddesi'nde Opet benzinliği karşısında refüjde sulama yapan Mehmet B'nin kullandığı 63 LL 483 plakalı tankere çarptı. Yaklaşık 40 metre sürüklenen otomobil, benzinliğin girişinde durdu. Otomobilin sürücüsü araçta sıkıştı. Sürücünün cesedi itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu otomobilden çıkarıldı.

Ankara Turgut Özal Bulvarı'nda ise Kayaş istikametine giden Taner Ethem Önal'ın kullandığı 71 DP 931 plakalı otomobil, Demirciler Sitesi önünde, refüjde sulama yapan 63 LD 577 plakalı tankere çarptı. Kazada, sürücü Önal ile yanındaki Yusuf Doğan araç içerisinde sıkıştı. Önal kendi çabasıyla dışarı çıkarken, Doğan itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedaviye alınan Önal'ın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Doğan'ın ise hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Başkentte, Çankaya Cadddesi'nde, Atakule yönünden Gaziosmanpaşa istikametine giden Didem Zeliha Kurt'un kullandığı 06 DN 725 plakalı otomobil, iddiaya göre Atatürk Bulvarı'nda ters yönden Köşk yönüne gelen ve sürücüsünün kimliği belirlenemeyen 06 BM 1502 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, 06 BM 1502 plakalı otomobilde bulunan Burcu Kara araç içinde sıkıştı. Kara'yı sıkıştığı yerden itfaiye ekipleri çıkardı. Hafif yaralan Kurt, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, Kara ise Akay Hastanesinde tedavi altına alındı.

Samsun'un Çarşamba ilçesi Dikbıyık beldesinde Mustafa Durmuş (33) yönetimindeki 34 AH 0233 plakalı otomobil, şerit değiştirerek önüne geçen Fatih Mısırlıoğlu'un kullandığı 55 K 2983 plakalı tıra çarptı. Ağır yaralanan Meryem Bulut kaldırıldığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisinde hayatını kaybetti. Yaralılar Ayşe (41), Aslı (8) ve Mustafa Durmuş Gazi Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde İrfan Dönmez'in kullandığı 34 BM 4646 plakalı otomobil, Yeni Sanayi Sitesi Kavşağı'nda Bekir Sıdkı Kesim yönetimindeki 43 YA 115 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, her iki araç sürücüsü ile otomobillerde bulunan Maksude Dönmez ve Fatma Kesim yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Recep Çevik (53) yönetimindeki 67 TL 546 plakalı otomobil, Ömerli Mahallesi yoluna döndüğü sırada, karşı yönden gelen Nedim Çevik idaresindeki 54 FH 249 plakalı özel şirkete ait kargo aracıyla çarpıştı. Kazada, yaralanan otomobil sürücüsü Çevik ile çocukları Murat (21) ve Fırat Çevik (19) ile Erdoğan Turan (38) Ereğli Devlet Hastanesine, Serkan Çevik (25) ise Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı. Araçta sıkışan Turan, Ereğli Belediyesi İtfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu olduğu yerden çıkarıldı. Murat ve Fırat Çevik ile Turan, daha sonra Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Kastamonu'da Şehir merkezi girişi Anıt Sitesi mevkisinde, Ankara'dan Kastamonu'ya parke taşı götüren Ayhan Barış Yılmaz yönetimindeki 37 PP 205 plakalı yük kamyonunun freni boşaldı. Yılmaz, yol kenarındaki duvara çarparak kamyonu durdurmak isterken önce Sami Güleçyüz yönetimindeki 58 NN 374 plakalı otomobile, ardından kaldırımda yürüyen emekli öğretmen Yaşar Tiryakioğlu'na (62) çarptı. Tiryakioğlu, olay yerinde hayatını kaybetti.

Karaman'da İhsan S. yönetimindeki 70 EN 655 plakalı otomobil, Cumhuriyet Mahallesi 711 Sokak'ta İbrahim G'nin (17) kullandığı 70 EY 675 plakalı motosikletle çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü ile motosiklette yolcu olarak bulunan Fatma (24) ve Raziye G. (25) yaralandı. Yaralılar, Karaman Devlet Hastanesinde tedavi altına alınırken, durumu ağır olan Raziye G, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Kayseri'de, Sami Bulut yönetimindeki 38 RH 649 plakalı minibüs, Kayseri Niğde kara yolunda Yeşilhisar ilçesi girişinde, tekerinin patlaması nedeniyle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Kazada, minibüste bulunan Ayşen Maya (35) ile Fatma İnal (50) hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderilen Latife Uç da sevk edildiği Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde öldü. Yaralı 14 kişi Yeşilhisar Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Satılmış Karasüleymanoğlu yönetimindeki 06 KGC 96 plakalı otomobil, Yeni Sanayi Sitesi Kavşağı'nda, Erol Turhan'ın (29) kullandığı 16 UE 355 plakalı motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü Turhan, kaldırıldığı İnegöl Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.

Düzce'nin Camikebir Mahallesi'nde, H.B. idaresindeki kamyon, Bozkurt Sokak'tan caddeye çıkan Erol Şengöç (18) yönetimindeki 81 BU 435 plakalı motosikletle çarpıştı. Ağır yaralanan Şengöç, Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Konya'nın Kulu ilçesinde, Mehmet Bulduk'un (21) kullandığı 42 M 2755 plakalı motosiklet, Karşıyaka Mahallesi'nde devrildi. Ağır yaralanan motosiklet sürücüsü Bulduk, Kulu Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Ankara'ya sevk edildi.

Osmaniye, Fatih Mahallesi ile Karaboyunlu Mahallesi'nin birleştiği kavşakta, Nurettin Akar yönetimindeki 33 F 6999 plakalı otomobille İbrahim Karalı yönetimindeki 27 LD 781 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada, sürücü Nurettin Akar, aynı araçta bulunan Hüseyin Kaya ile diğer otomobilde bulunan sürücü İbrahim Karalı ile Esra, Emine, Fatma ve Mehmet Karalı yaralandı. Yaralılar, Osmaniye Devlet Hastanesine kaldırıldı. Alkollü olduğu belirtilen sürücü Nurettin Akar gözaltına alındı.

Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesi İstiklal Mahallesi Keziban Hatun Caddesi'nde Mehmet K. (26) yönetimindeki 27 UY 679 plakalı otomobil, yoldan çıkarak, yol kenarında bulunan Keziban Hatun Camisi'ne ait 2 metre derinliğindeki boş su havuzuna düştü. Kazada, otomobilde bulunan Hacer ve Mehmet Kızılkaya, Yeter ve Murat Karagöz yaralandı. Kahramanmaraş Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Düzce'de fındık topladıktan sonra memleketleri Diyarbakır'a dönen mevsimlik işçileri taşıyan Mahmut Büyük idaresindeki 12 KM 0207 plakalı minibüs, Malatya-Diyarbakır arasında kestirme olan Sivrice ile Gözeli köyünü birbirine bağlayan kara yolunda Kayapınar köyü yakınlarında yaklaşık 50 metrelik şarampole yuvarlandı. Kazada, şoför Büyük ve 21 yolcu yaralandı. Yaralılar Sivrice Sağlık Ocağı, Fırat Üniversitesi ile Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Samsun'un Çarşamba ilçesi Dikbıyık beldesinde Mustafa Durmuş (33) yönetimindeki 34 AH 0233 plakalı otomobil, şerit değiştirerek önüne geçen Fatih Mısırlıoğlu'nun kullandığı 55 K 2983 plakalı tıra çarptı. Ağır yaralanan Meryem Bulut kaldırıldığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisinde hayatını kaybetti. Yaralılar Ayşe (41), Aslı (8) ve Mustafa Durmuş Gazi Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Nevşehir'de, Ahmet Taşdemir yönetimindeki 38 AD 108 plakalı otomobil, Nevşehir'in Avanos ilçesi Tozağan mevkisinde devrildi.
Kazada, sürücü Ahmet Taşdemir (41) ve oğlu Fevzi Taşdemir (23) olay yerinde yaşamını yitirdi. Araçta bulunan Arife Deş (50) ise sevk edildiği Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde kurtarılamadı. Kazada otomobilde bulunan Durdu Taşdemir (40) ve kızı Tülay Taşdemir (25) ise Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı.

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde Emin Keskin'in kullandığı 16 N 467 plakalı otomobil, Orhaneli-Bursa kara yolunun 13'üncü kilometresindeki Çöreler köyü mevkisinde, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 16 DD 628 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, 16 DD 628 plakalı otomobilde bulunan ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kadın yaşamını yitirirken, Emin Keskin'in de aralarında bulunduğu 5 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Orhaneli ve Bursa'daki hastanelere kaldırıldı.

Trabzon'un Çaykara ilçesinde, Çambaşı köyü mevkisinde, Ali Terzioğlu yönetimindeki plakası belirlenemeyen otomobil, yolun mıcırlı olması nedeniyle dereye yuvarlandı. Yaralanan sürücü Ali Terzioğlu ile Ayşenur, Meryem, Kadriye ve Zeynep Terzioğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesine kaldırıldı. Meryem Terzioğlu (77), müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Şırnak ve Konya'da meydana gelen trafik kazalarında da 3 kişi yaralandı.

aa



Bu haber 1,051 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,438 µs