En Sıcak Konular

ABD savaş gemisi Rus donanmasının üzerine gidiyor

30 Ağustos 2008 20:30 tsi
Karadeniz'deki Amerikan savaş gemisi, Rus donanmasının bulunduğu Sivastopol'a gidiyor.

Gürcistan'a insani yardım amacı ile Karadeniz'e gelen Amerikan savaş gemisi Dallas'ın pazartesi günü Rusya'nın Karadeniz donanmasının bulunduğu Ukrayna'nın Sivastopol limanına gideceği belirtildi. Ria Novosti haber ajansının verdiği bilgiye göre ziyaret Kiev'in daveti üzerine gerçekleşecek.

Ajans haberinde Sivastopol şehir yönetiminden bir yetkilinin, "Dallas 1 Eylül'de Sivastopol'a bir çalışma ziyareti için gelecek. Geminin Gürcistan'ın Batum limanından ayrılarak bölgeye gelmesi bekleniyor." dediğini duyurdu.

Gürcistan'da yaşanan kriz üzerine Karadeniz'e gelen NATO gemileri nedeni ile Rusya ile ittifak arasında gerginlik devam ediyor. Rusya'nın Sivastopol'da bulunan Karadeniz donanmasının eski komutanı NATO gemilerini 20 dakikada etkisiz hale getirebileceklerini açıklarken, Rus gemisi Moskova'nın Abhazya'nın Batum limanına demirlemesi bölgede tansiyonu yükseltti. Rus savaş gemileri Gürcistan'ın Poti limanı çevresinde devriye geziyor. Rusya genelkurmay başkan yardımcısı Anatoli Nogovitsin NATO gemilerinin herhangi bir provokasyonda bulunması halinde karşılık vermekte gecikmeyecekleri tahdidinde bulunmuştu. Karadeniz'de dolaşan gemilerde nükleer başlıklar olmak üzere çok sayıda füzenin yer aldığı iddiaları dile getiriliyor.

Rusya Sivastopol deniz üssünü 1997 yılında imzalanan anlaşma çerçevesinde 2017 yılına kadar kullanacak. NATO üyeliğine hazırlanan Kiev bu tarihten sonra anlaşmanın yenilenmeyeceği konusunda Moskova'yı uyardı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko hafta içinde imzaladığı bir kararla Rusya'nın üstte gerçekleştirdiği her hareketi Moskova'ya bildirmesini istedi. Henüz yürürlüğe girmeyen yasayı provokasyon olarak niteledi.

cha



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,436 µs