En Sıcak Konular

30 Ağustos resepsiyonundan notlar-III

30 Ağustos 2008 21:56 tsi
21.30:Başbakandan Montrö garantisi Başbakan Erdoğan, Rusya'yla krize neden olan Karadeniz'deki savaş gemileriyle ilgili olarak zamanında çıkacakları garantisi verdi. Bu konuda kesinlikle sorun olmayacağını belirten Erdoğan, 'İspanya, ABD ve Almanya il

21.15 Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, yaptığı açıklamada Ergenekon soruşturması kapsamında şüpheli olarak ifadesi alınan Ferda Paksüt'ün eşi Osman Paksüt'ü arayarak geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu söyledi. Kılıç, "Ancak tabi konu tamamiyle yargıda olan bir süreçtedir. Ne olup bittiği tamamıyle yargının işidir. Ben insani olarak kendisini aradım" dedi.

21.05: Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç 2 gün önceki Genelkurmay Başkanlığı devir teslim töreninde arka koltukta oturtulmasının protokol hatası olduğunu söyledi. Bu konudaki rahatsızlığını seslendiren Kılıç, 'bu nedenle bu sabahki 30 Ağustos törenlerine katılmadım. Daha sonra Genelkurmay'dan aradılar ve durumun farkında olup düzeltileceğini söylediler. Ben de bunu anlayışla kabul ettim. Ancak Başkent'teki bu protokol ile ilgili durumumun, Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak netleşmesi için tüm kurumlara yazı yazacağım' dedi.

20.50:Başbakan Erdoğan, Cumurbaşkanı Gül'ün Ermenistan'a gidişiyle ilgili sorulara 'Hayırlı olsun' yanıtını vererek şöyle devam etti: "Hayırlı olsun diyorum. İlişkilerin masada çözülmesinden yanayız. Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile sorunun çözülmesi için çalışacağız." Rusya'yla ilgili ise "Rusya'nın bizim için özel bir yeri  var. Enerji ile ilgili yakın ilişkilerimiz var ama Gürcistan'a da hassasiyetimiz var" dedi.

Saat 20.40: Başbakan dahil bütün bakanlar resepsiyona takım elbiseyle katılırken, bir tek Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan smokinle geldi.

Saat 20.00: Basının görüntü alması için bu yıl özel bir düzenleme yapılarak platform hazırlandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, bakanlardan üst düzey komutanlara ve bürokratlar, akademisyenler, sanat dünyası, gazeteciler, siyatsetçilere dek bu gece Gazi Orduevi Türkiye'nin en önemli isimlerini ağırlıyor.

Şu anda Gazi Orduevi'ndeyiz. Saat 20.30 gibi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül geleceği için, öncesinde protokol düzeni için tüm davetlilerin gelmesi gerekiyor. Bu nedenle Gazi Orduevi önünde kırmızı ve siyah plakalı uzun bir araç konvoyu oluşmuş durumda. Kapıda davetlileri Genelkurmay Başkanı adına Genel Sekreter, eşiyle birlikte bizzat karşılıyor. Karşılama töreninde bu sene tuğgeneral seviyesine yükseltilen basın daire başkanlığı yetkilileri de eşlik ediyor. Gazi Orduevi yetkililerinde ise gecenin kusursuz gerçekleşmesi için muazzam bir hareketlilik göze çarpıyor.

Dışarıda yüzlerce polisin aldığı güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Ayrıca medyanın canlı yayın araçlarının da gece için hazır olduğu görülüyor.

Bu sene tasarruf tedbirlerine uyulması nedeniyle tüm tuğgeneral ve tümgeneraller, resepsiyona makam arabaları yerine eşleriyle birlikte toplu olarak servislerle geldiler.

metehan demir/hürriyet



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,294 µs