Gizli Etki | " /> Gizli Etki | "/>

En Sıcak Konular

Dünyadan ilginç olaylar: Gizli Etki

30 Ağustos 2008 22:05 tsi
Dünyadan ilginç olaylar: Gizli Etki
Rusya'nın petrolü silah olarak kullanıp kullanmayacağı tartışmaları gündemi işgal etti. Ama Kanada'da yapılan bir araştırma da epey ilgi çekti. Tabii dünyadaki diğer iyice garip olaylarla birlikte...

Kadınların ayakkabı tutkusu biliniyor. Ama son yıllarda, ayakkabı tutkusunu geçen bir başka tutkunun geliştiği ortaya çıktı. Giderek daha fazla kadının, iç çamaşırına, ayakkabı ya da dış giyime harcadığı paradan daha fazla harcamaya başladığı anlaşıldı.  

Batılı ülkelerde, iç çamaşırı sektörünün patlama yaptığı da belirlendi. Kanadalı bilim adamları ise, kadınların çamaşır tutkusunun nedenini araştırdı.

3 bin kadınla yapılan anket sonucunda ilginç bir sonuç elde edildi. Buna göre gün içinde güzel çamaşır giymek kadınların kendilerini daha güzel ve seksi hissetmelerini sağlıyor. Dış giyin sıradan, hatta kapalı bir tarz bile olsa, seksi çamaşır giyen kadının kendisini daha çekici hissettiği belirtiliyor. Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren psikologlar ise çamaşırın "gizli etki" gücü olabileceğini kabul etti.

DÜNYADAN KISA KISA...

CESEDİ 9 AY SONRA BULUNDU
Hollanda'da, Maastricht kenti yakınındaki Geleen kasabasında yalnız başına yaşayan 80 yaşındaki bir kişinin, evinde 9 ay önce öldüğü, ancak cesedinin yeni bulunduğu bildirildi. Polisten verilen bilgiye göre, yaşlı kişinin cesedi apartman dairelerinde boya yapan işçiler tarafından fark edildi. Yapılan ilk incelemede, yaşlı adamın geçen yılbaşı sırasında doğal yoldan öldüğü anlaşıldı.

İÇİŞLERİ BAKANININ EL ÇANTASINI ÇALDILAR
Avusturya İçişleri Bakanı Maria Fekter'in el çantası çalındı. Fekter'in el çantasının, kent merkezindeki bir lokalde arkadaşlarıyla sohbet ettiği sırada, yanındaki boş sandalyede asılı dururken çalındığı belirtildi. İçişleri Bakanı Fekter'in polis karakoluna giderek sıradan bir yurttaş gibi suç duyurusunda bulunduğu açıklandı. İçişleri Bakanlığı sözcüsü İris Müller, Fekter'in kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalınan el çantasında cep telefonu ve kredi kartları bulunduğunu söyledi.

POLİS, BAŞBAKANI 7. KEZ SORGULADI
İsrail polisi, Başbakan Ehud Olmert'i hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle 7. kez sorgulamaya aldı. Bu kez, diğer sorgulamalardan farklı olarak, ailenin Kudüs'te satın aldığı evle ilgili iddialar nedeniyle, Olmert'in eşi Aliza Olmert'in de ifadesine başvuruldu. Polisin Mali Şube müfettişlerinin Olmert'in Kudüs'teki ikametgahında yaptıkları sorgulama 5 saat sürdü. Polis yetkilileri sorgulama hakkında herhangi bir bilgi vermezken, İsrail radyosu sorgulamanın Olmert ile ilgili çeşitli iddialar üzerinde yapıldığını bildirdi.

"GÖL CAVANAVARININ" GÖRÜNTÜLENDİĞİ İDDİA EDİLDİ
İsveç'te yüzyıllardır efsanelerde anlatılan "Storsjö Gölü canavarının" görüntülendiği iddia edildi. Gölün kıyısındaki Svenstaviks köyü esnaf derneğinin başkanı Gunnar Nilsson, göle kameralar yerleştirdiklerini ve dün saat 12.21'de bir canlının hareketlerini filme aldıklarını belirterek, "Bu, ne turna balığı, ne levrek. Bundan eminiz" dedi. Görgü tanıklarının anlattıklarına göre, uzun gövdeli ve kambur duruşlu esrarengiz yaratığın köpeğe benzeyen kafasında kulakları ya da yüzgeçleri bulunuyor.

FRANSA TÜRK AİLESİNİ SINIR DIŞI ETTİ
Fransa, sığınma başvurusu reddedilen bir Türk kadın ile iki çocuğunu sınır dışı etti. Ouest France gazetesi, Elif Kocamer isimli Türk kadın ve iki çocuğunun, sınır dışı edilmeden önce Paris yakınlarındaki Rouen kentinde kaçak göçmenler için yapılmış bir gözaltı merkezinde 14 gün tutulduklarını yazdı.

hürriyet



Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,722 µs