kimi aday gösterecek? | " /> kimi aday gösterecek? | "/>

En Sıcak Konular

Hangi parti kimi aday gösterecek?

30 Ağustos 2008 22:59 tsi
Hangi parti kimi aday gösterecek? 
Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlere7 ay olmasına karşın, siyasi partilerde aday isimlerini belirleme çalışmalarına hız verildi. Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana için birbirinden sürpriz isimler ön plana çıkıyor. İşte kulislerde Konuşulan İsimler.

Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlere henüz 7 ay olmasına karşın, siyasi partilerde aday isimlerini belirleme çalışmalarına şimdiden hız verildi. Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana için birbirinden sürpriz isimler ön plana çıkıyor

Yerel seçimlere kısa bir süre kala, partiler harekete geçti. Kulislerin nabzını tutan yazarımız Bülent Erandaç, İstanbul, İzmir ve Ankara'da aday olabilecek sürpriz isimlere ulaştı. Partiler, özellikle birbirlerinin kalelerini düşürmek için harekete geçti.

İstanbul: AK Parti'de Kadir Topbaş, Cüneyt Zapsu, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ve eski vekil Ali İbiş'in ismi ön plana çıkıyor. İlçeler için de büyük çalışma başlatan AK Parti, özellikle CHP'nin kalesi olarak bilinen bölgelerde kamuoyunun tanıdığı işadamı ve sanatçılarla seçmenin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu sürpriz isimlerden birisi de İhsan Kalkavan. Kalkavan'ın adı, Beşiktaş için geçiyor. DSP ise CHP'nin İstanbul politikasına önemli hizmetlerde bulunan, Ayfer Atay'a, aday olması için teklif götürdü.

GÖKÇEK - ALTINOK
Bir diğer sürpriz adaysa Kadir Topbaş'ın da sanat danışmanlığını yapan tiyatro sanatçısı Kenan Işık. "Sosyal demokrat seçmene sahip Kadıköy'e Işık aday olursa kazanma şansı olabilir'' deniyor. CHP'nin ise Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile yola devam edeceği belirtiliyor. Üsküdar'da Göksel Gümüşdağ ismi AK Parti adayı olarak geçiyor. CHP'de ise İlhan Kesici ve Cem Kozlu'nun adı ön planda. ANKARA: Başkent'te Melih Gökçek-Turgut Altınok yarışı yaşanacağa benziyor. CHP'de ise eski ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut ve SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın ismi ön plana çıkıyor. Geçen seçimin adayı Yılmaz Ateş'in yine "istekli" olduğu belirtilirken, Haydar Yılmaz ve Doğan Taşdelen ile Ürgüp Belediye Başkanlığı'nı bırakarak Nevşehir 1. sıra milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen Bekir Ödemiş akla gelen isimler. MHP'nin Ankara adayı da oldukça tanıdık. Beypazarı'nı dünyaya açan Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adı MHP'den büyükşehir adaylığı için ön plana çıkıyor.

MENDERES'İN TORUNU
İzmir: CHP, Aziz Kocaoğlu ile yoluna devam edecek. AK Parti'nin İzmir adayı özel seçilecek. AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan aday olmak istiyor. AK Parti Buca Belediye Başkanı Cemil Şebboy, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Taha Aksoy aday adayları. Adnan Menderes'le aynı ismi taşıyan torunu Adnan Menderes'in adı da kulislerde geçiyor. MHP'de ise İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun adı gündemde.

Adana: Ak Parti'de 4 dönemdir, başkanlık görevini sürdüren Aytaç Durak aday.

Diyarbakır: AK Partinin hedeflerinden birisi de Diyarbakır'da seçimi kazanmak. AK Parti'nin, Diyarbakır eski İl Başkanı Abdülrahim Hattapoğlu, İlahiyatçı Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, Altan Tan ve Şah İsmail Bedirhanoğlu'nun (Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı) adı geçiyor. DTP'nin ise yola Osman Baydemir ile devam edeceği ifade ediliyor.

türktime



Bu haber 783 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,737 µs