En Sıcak Konular

30 Ağustos resepsiyonundan notlar: IV

30 Ağustos 2008 23:20 tsi
30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Gazi Orduevi'nde verdiği resepsiyon resepsiyon devletin zirvesini bir araya getirdi.

 

-GÜL: "ERMENİSTAN'A GİTMEYE HENÜZ KARAR VERMEDİM"

Cumhurbaşkanı ABDullah Gül sorulan sorular üzerine Ermenistan'a gidip gitmeyeceğine henüz karar vermediğini belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sorulan sorular üzerine Gül'ün Ermenistan'a gitme kararının hayırlı olmasını dilemesi kafaları karıştırdı.

Resepsiyonda Başbakan Erdoğan Kafkasya'da yaşanan kriz üzerine değerlendirmelerde bulundu. Kafkasya'daki krizin bir soğuk savaşa dönüşmemesi için çalıştığını söyleyen Erdoğan, "Umuyorum bu yeni bir soğuk savaşa dönüşmez" dedi. "Türkiye'nin Rusya ile Amerika arasında kaldığını" belirten Erdoğan, "Amerika bizim müttefikimiz, Rusya ise komşumuz ve en büyük ticari ortağımız. Türkiye'nin enerjisinin 3'te 2'si Rusya üzerinden geliyor. Rusya ile özelin ötesinde ilişkilerimiz var. Biz bu krizin normal bir biçimde sonuçlandırılması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Ermenistan'a yapacağı ziyarete ilişkin bir soru üzerine de Erdoğan, "Hayırlı olsun" demekle yetindi.

Başbakan Erdoğan, Rusya'yla krize neden olan Karadeniz'deki savaş gemileriyle ilgili olarak da gemilerin zamanında çıkacakları garantisi verdi. Gemilerin bir sorun olmayacağını kaydeden Erdoğan, "İspanya, ABD ve Almanya ile gemileri konusunda konuştuk. Montrö ile ilgili olarak süresinde çıkacaklar, hatta daha da erken çıkacaklar" diye konuştu.

-ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI KILIÇ'TAN "PROTOKOL" TEPKİSİ

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç 2 gün önce Genelkurmay Başkanlığı devir teslim töreninde arka koltukta oturtulmasının protokol hatası olduğunu söyledi. Devir teslim törenlerinde protokol krizi yaşandığı, Genelkurmay'daki devir teslim töreninde yerini beğenmediği ve bu yüzden törenlere katılmadığı yönündeki iddiaları doğrulayan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, "Bu yüzden bazı törenlere katılmadım" dedi. Kılıç, Perşembe günkü devir teslim töreninde yaşanan bu olaydan bir gün sonra Genelkurmay Genel Sekreteri'nin kendisini aradığını ve yaşanan sorundan dolayı özür dilediğini ve herhangi bir kasıtın olmadığını belirttiğini söyledi.

Kılıç, resepsiyonda da protokole ilişkin yaşanan sıkıntının devam ettiğini de kaydetti. Kılıç, törenlerde uygulanan protokole ilişkin "Yürütme ve yasama öndeyken yargı arkadaydı. Yani Yargı bir anlamda ötelenmişti. Ben de buna tepki göstererek bu törenlere gitmedim" dedi. Kılıç, Pazartesi günü protokole ilişkin bu sorunun giderilmesi için ilgili yerlere bir yazı yazacağını söyledi.

-BAYKAL UZAK DURDU-

Genelkurmay'daki devir teslim törenine geç kalması nedeniyle alınmayan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Gazi Orduevi'ndeki resepsiyona katılan davetliler arasındaydı. Resepsiyonda, CHP Lideri Baykal'ın, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Toptan ve Başbakan Erdoğan bulunduğu taraftan uzak durduğu gözlendi.

Resepsiyonda ayrıca, Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'un kendilerine ayrılan bir köşede baş başa uzun süre sohbet ettiği gözlendi.

haberler 



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,563 µs