En Sıcak Konular

Baykal AK Parti'yi kızdırdı!

31 Ağustos 2008 09:32 tsi
Baykal AK Parti'yi kızdırdı! Baykal'ın 'söz geride kaldı' açıklaması yeni bir tartışmaya kapı araladı.

Baykal'ın 'söz geride kaldı' açıklaması, AK Parti'yi kızdırdı 
 
 
CHP, AK Parti iktidarında iki kez Genelkurmay'la girdiği sert polemiklerle gündeme geldi. Asker, önce kara harekatını erken bitirdiği iddiasıyla suçlandı, ardından Org. Yaşar Büyükanıt'a emekliliğinde kullanması için zırhlı araç alınması ağır bir dille eleştirildi. 
 
 
 
Genelkurmay Başkanlığı devir teslim törenine ise CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın geç kaldığı için alınmaması damgasını vurdu. Baykal, dün törende yapılan konuşmaları değerlendirirken yeni bir tartışmaya kapı araladı. Milliyet Gazetesi yazarı Fikret Bila'ya konuşan Baykal, "Paşalar her zaman böyle güzel konuşmalar yapıyorlar da... Ama sanki sözle etkili olma aşaması geride kaldı gibi geliyor bana. Bu güzel konuşmalar daha önce de yapıldı, ben de defalarca benzer konuşmalar yaptım, uyarılarda bulundum. Komutanlar da benzeri konuşmalar yaptı. Sonuç ne oldu? Türkiye belli bir yola sokuldu. İktidar, bu konuşmaları, uyarıları hiç dikkate almadı. Maalesef Türkiye, sokulduğu bu yolda sürükleniyor." ifadelerini kullandı. Baykal'ın, "Sözle etkili olma aşaması geride kaldı." cümlesiyle ne demek istediği ise anlaşılamadı. AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, bu sözlere tepki gösterirken, "Sayın Baykal, imalı konuşmaları pek sever. Bu, CHP'nin milletle beraber siyaset yapmak istemediğini zımnen ortaya koyan bir itiraftır. Anlaşılan CHP, milletten umudunu kesmiş." değerlendirmesinde bulundu. Siyasette iktidarın yolunun milletten geçtiğini vurgulayan Bozdağ, "İktidar olmak için milletin gönlünü alacaksınız. Başka çaresi yok. Millete rağmen iktidar olunmaz. CHP hâlâ bunun farkında değil." diye konuştu. Baykal'ın zaman zaman darbe iması yaptığını, zaman zaman Adnan Menderes'i hatırlattığını ve demokrasi dışı arayışların içinde olduğunu anlatan Bozdağ, bunun alışılagelmiş bir CHP zihniyeti olduğunu savundu. Bozdağ, "Ama CHP'nin unuttuğu bir şey var. Milletimiz ariftir. Baykal'ın bunlardan ne kastettiğini gayet iyi bilir ve bunları tasvip etmez. Bu tip imalarda bulunan bütün siyasetçileri millet tasfiye etmiştir. Türk demokrasi tarihi bunun örnekleriyle doludur." dedi.

Baykal'a 'demokrasi dışı arayışlardan vazgeç' çağrısında bulunan Bozdağ, şöyle devam etti: "Baykal, iktidarın anahtarının sadece millette olduğunu bilmeli. AK Parti ile CHP arasındaki fark burada. AK Parti milletten, CHP ise milletin dışından medet umuyor. Milletin iradesiyle iktidar olamayan CHP, belli ki iktidar olma umudunu tamamen yitirmiş. Bu açıklama Sayın Baykal'ın millete dönük bir siyaseti olmadığının itirafıdır."

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal

Paşalar her zaman böyle güzel konuşmalar yapıyorlar da... Ama sanki sözle etkili olma aşaması geride kaldı. Bu güzel konuşmalar daha önce de yapıldı, ben de defalarce benzer konuşmalar yaptım. Sonuç ne oldu? Türkiye, belli bir yola sokuldu. Maalesef Türkiye, sokulduğu bu yolda sürükleniyor.

AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ

Bu sözler, CHP'nin milletle beraber siyaset yapmak istemediğini ortaya koyan bir itiraftır. Anlaşılan CHP, milletten umudunu tamamen kesmiş. İktidar olmak için milletin gönlünü alacaksınız. Başka çaresi yok. Milletin dışındaki yerlerden medet ummak demokrasinin ruhuyla bağdaşmaz. 
 


Sunucuyu işten atan CHP, halka ne yapar?

AK Parti Grup Başkan Vekili Bozdağ, CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen tarafından hastanelik edilen sunucu Erhan Öner'in İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işten çıkarılmasına da tepkili. Bu gelişmenin CHP zihniyetini yansıttığı görüşünde. Bozdağ, şunları kaydediyor: "Hem kendi programlarını takdim eden sunucuyu halkın gözü önünde tartaklayarak haysiyetiyle oynayacaksın hem de işten atacaksın. Bu, tam da CHP'ye yakışan bir halkçılık ve sosyal demokrasi anlayışıdır. Kendisine hizmet eden insanlara karşı bunu yapan CHP, millete ne yapar bir düşünün. Kendisine hizmet eden CHP'liye bile tahammül edemeyen, ekmeğiyle oynayan CHP, milletin bütününü nasıl kucaklayabilir? Bu ibretlik fotoğrafı bütün Türkiye'nin iyi görmesi lazım."

zaman



Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,049 µs