En Sıcak Konular

Askerin yeni sloganı!..

31 Ağustos 2008 09:50 tsi
Askerin yeni sloganı!..  
Başbuğ ile yeni döneme giren TSK'nın yeni sloganı da belli oldu.

 Ulus devlet, Üniter devlet, Laik devlet...

Orgeneral İlker Başbuğ ile yeni bir döneme giren TSK’nın yeni sloganı da belli oldu. Başbuğ, 28 Ağustos’ta Genelkurmay Başkanlığı’nı devraldığı törendeki konuşmasında bu üç unsura dikkat çekmiş, önceki gün GATA’da yapılan diploma töreninde de salondaki pankartlara bu sözler yazılmıştı. Başbuğ 30 Ağubtos mesajında da aynı değerlere değindi ve son olarak dün de Anıtkabir Özel Defteri’ndeki yazısında ’ulus devlet’, ’üniter devlet’ve ’laik devlet’ vurgusu yaptı. 30 Ağustos Zafer Bayramı için Ankara’da ilk tören Anıtkabir’de düzenlendi. Törene yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ önderliğindeki yeni komuta kademesi tam kadro katıldı.

Emanetine sahip çıkacağız

Atatürk’ün mozolesine üzerinde “Türk Silahlı Kuvvetleri” yazılı kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bırakan Orgeneral Başbuğ, daha sonra Misak -ı Milli kulesine geçerek Anıtkabir Özel defterine şunları yazdı: “Ebedi önderimiz ve başkomutanımız Yüce Atatürk... Ulus devlet, üniter devlet ve laik devlet yapısı üzerinde yükselen Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ilke ve devrimlerinin aydınlattığı yolda yürüyüşüne devam edecektir... TSK’nin en değerli emanetin olan Cumhuriyete sonsuza kadar sahip çıkacağına olan sarsılmaz inancımla, huzurunda saygıyla eğiliyorum. Ruhun şad olsun.”

Tebrikleri kabul ettiler

Orgeneral Başbuğ ve yeni kuvvet komutanları, Genelkurmay karargahına geçerek tebrikleri kabul etti. Tebrik töreni, 18. ve 19. yüzyılda kullanılan savaş kıyafetleri giyen askerlerin kapısında nöbet tuttuğu Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Şeref Salonu’nda düzenlendi.

Tüm yurtta zafer coşkusu

Tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanan Zafer Bayramı için İstanbul ve İzmir’de de resmi törenler yapıldı. İstanbul’daki ilk tören Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlendi. İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş anıta çelenk koydu. İzmir’deki törende ise İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

“Hain emellere izin vermeyeceğiz”

Orgeneral Başbuğ öncülüğündeki komuta kademesi, Devlet Mezarlığı’nı ziyaret ederek milli mücadelede görev almış komutanların isimlerinin yazılı olduğu “Anısal Duvar”a çelenk bıraktı. Orgeneral Başbuğ, Devlet Mezarlığı Şeref Defteri’ne de, “TSK yurdumuza, ulusumuza, cumhuriyete ve onun temel niteliklerine yönelik her türlü tehdide karşı kararlı duruşunu koruyacak ve hain emellerin gerçekleştirilmesine asla izin vermeyecektir. Ruhlarınız şad olsun.” Başbuğ, Fevzi Çakmak’ın mezarı başına geldiğinde de, “Atatürk’e en yakın komutanlardan... Biliyorsunuz Türk ordusunda iki mareşal var, biri Mustafa Kemal Atatürk diğeri Fevzi Çakmak” dedi.

Zırhlı, jammer’lı zafer kutlaması

Büyük zaferin 86’ncı yılı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Ancak PKK’nın eylem yapabileceği ihbarını alan emniyet güçleri, özellikle güneydoğu illerindeki kutlamalarda sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Son günlerde terör örgütü PKK tarafından yapılan bombalı saldırılar, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında, güvenliğin en üst düzeyde çıkarılmasına neden oldu. Van, Hakkari ve Bitlis’te 30 Ağustos Zafer Bayramı sıkı güvenlik önlemleri altında kutlandı. Hakkari’de kutlama alanının çevresine frekans karıştırıcı jammer araçları yerleştirilirken, Irak’a sıfır noktada bulunan Çukurca ilçesinde özel kıyafetli bir asker tören alanı çevresinde sırtındaki jammer cihazıyla sürekli dolaştı. Törene katılan korucuların ‘Bayraklar inmez vatan bölünmez’, ‘Şehit kanıyla boyanmış bayrağım. Senin gölgende doğdum senin için ölürüm’ yazılı bez afişler açmaları dikkat çekti.

Canlı bomba alarmı

Erzurum’da da Zafer Bayramı kutlamaları sırasında olası ‘canlı bomba’ eylemine karşı önlem alındı. Kadın polis memurları, çarşaflı ve yöreye özgü örtü kullanan ehramlı kadınları, rahatsız etmeden kontrol etti. İzmir’de ise kutlamaların yapıldığı güzergah üzerinde park halindeki bir otomobil, şüpheli bulununca bagajı fünyeyle patlatıldı. Bagajdan çeşitli deterjan maddeleri çıktı.

vatan



Bu haber 849 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,627 µs