milli çıkarma ! | " /> milli çıkarma ! | "/>

En Sıcak Konular

AK Parti'den Erivan’a milli çıkarma !

31 Ağustos 2008 11:09 tsi
AK Parti'den Erivan’a milli çıkarma ! Diyaloğun başlangıcı için önemli fırsat olarak görülen Türkiye-Ermenistan A Milli futbol maçını Erivan’da izlemek için AK Parti’li 30 milletvekili partiden izin aldı. Rus gazetesi, Gül’ün de Erivan’da olacağını yazdı...

HER iki ülke ve bölgedeki sorunların çözümü ve diyaloğun başlangıcı için önemli bir fırsat olarak görülen Türkiye-Ermenistan A Milli Futbol takımları arasında oynanacak maç için futbolcular kadar iki ülkenin devlet adamları ve siyasetçileri de hazırlıklarını tamamlamak üzere. A Milli Futbol Takımımızın 6 Eylül’de Erivan’da oynayacağı maç, diplomatik ilişkinin sağlanması için bir fırsat olarak görülürken, Ermenistan’ın başkenti Erivan’a TBMM’de çıkarma yapacak. Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü maça davet etmesiyle başlayan ‘zeytin dalı’ diplomasisi, Başbakan Erdoğan’ın, Kafkasya İşbirliği Platformu önerisine Ermenistan’ı da katmasıyla karşılık buldu. Türkiye, Rusya Federasyonu, Azerbaycan ve Gürcistan’ın yer aldığı Kafkasya İşbirliği Platformu’na Ermenistan’ın da dahil edilmesini isteyerek, Erivan’la ilişkileri normalleştirme sürecini başlattı.

ERDOĞAN’DAN ONAY ÇIKTI

TÜRKİYE Futbol Federasyonu, TBMM’ye de gönderdiği davetiyelerde parti ayrımı yapmazken, milletvekilleri THY’den kiralanacak uçakla Erivan’a gidecek. Milli maç daveti alan 30 kadar AK Parti milletvekili Erivan’a gidecek. Erivan’a gitmek için Grup Başkanlığı’na başvuran milletvekillerine Başbakan Erdoğan’ın onayıyla izin çıktı. Maçı tribünde izleyecek milletvekilleri, hafta başında AK Parti MYK’da Başbakan Erdoğan tarafından belirlenecek.

ERMENİSTAN’DAN VİZE KOLAYLIĞI

CUMHURBAŞKANI Gül’ün Erivan’a gidip gitmeyeceği henüz kesinlik kazanmadı. Ancak, ziyaret için Köşk’te hazırlıkların başladığı ifade ediliyor. Ermenistan hükümetinden bir yetkilisi ise, Gül’ün 6 Eylül’deki Erivan ziyaretinin kesinleştiğini bildirdi. Haberde ayrıca Gül’ün, Ermenistan’ın bağımsızlığını ilan etmesinden sonra, Erivan’ın ziyaret edecek ilk Türk Cumhurbaşkanı olacağı belirtildi. Bu arada Ermenistan katılımı artırmak için maçı izleyecek Türk futbolseverlere vize şartı aramayacağını açıkladı.

AK Parti kararlı muhalefet tepkili

AK Parti milletvekillerinin milli maçı izlemek için Ermenistan’a gidecek olmasına MHP ve CHP’den tepki geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün ‘Bir çok milletvekilimiz, Erivan’daki maç için Türkiye Futbol Federasyonu’ndan davet aldıklarını belirterek, ‘maça gidebilir miyiz?’ diye sordu. Gitmemeleri için bir mani yok. Hangi milletvekillerimizin gideceği hafta başında Merkez Yürütme Kurulu toplantısında belli olur. Sanırım davet alan tüm milletvekilleri, Erivan’a gidip maçı izleyebilir’ diye konuştu.

BU İŞ BÜYÜTÜLMEMELİ

KENDİSİNE davetiye gelmediğini söyleyen CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek ‘Hafta başında, parti yönetimi görüşür. Milletvekillerimizin gitmesi benimsenirse giderler. Şu anda ayrıntılı bilgi sahibi değilim. Ama bu iş bu kadar büyütülmemeli. Türkiye’nin dış politikası maçla mı idare ediliyor’ diye konuştu.

MHP’DEN KİMSE GİTMEZ

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Ankara dışında olduğu için hangi MHP’li milletvekillerine davetiye geldiğini bilmediğini söyledi. Şandır, ‘Partimiz ne karar verir bilmiyorum ama benim kişisel görüşüm, ben bu maça gitmem. Benim partimden de hiçbir milletvekilinin bu maç için Erivan’a gideceğini sanmıyorum’ dedi.

Kesinleşmiş karar yok

TÜRKİYE’NİN yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un, Ankara’da, Gazi Orduevi’nde verdiği resepsiyonda, Başbakan Erdoğan ile, Kafkasya-Karadeniz zeminli ayaküstü sohbeti gerçekleştirmek önemli bilgi akışına neden oluyor.

Soruyoruz: ‘Siz, şu anda Rusya ile yaşanıldığı belirtilen sorunların aşılabileceğine inanıyor musunuz...’

Başbakan Erdoğan’ın yanıtı Moskova’ya, Dışişleri Bakanı Lavrov’un ziyareti öncesinde tam bir zeytin dalı niteliğinde: ‘Ne Türkiye Rusya’yı, ne de Rusya Türkiye’yi kaybetme riskine giremez. Biz şimdi bütün ağırlığımızı Kafkasya’daki diplomasiye vermiş durumdayız. Herkesi içine alan bir çözüm peşindeyiz. ’Sohbetin tam bu noktasında, ‘O halde sayın Cumhurbaşkanı’nın Erivan’a muhtemel ziyaretini destekliyor, iyi olacağına inanıyor musunuz’ diye soruyoruz, yanıtı ‘Hayırlı olsun’ yönünde oluyor. Bu yanıt, Cumhurbaşkanı Gül’ün 6 Eylül’de Erivan’da yapılacak Türkiye-Ermenistan ulusal futbol maçına katılacağı beklentisini yükseltiyor. Konuyu, Cumhurbaşkanı Gül’e, ‘Sayın cumhurbaşkanı, hayırlı olsun Erivan’a gitme kararı almışsınız’ diye soruyorum, aldığım yanıt, ‘Henüz bu konuda kesinleşmiş bir kararımız yok’ yönünde oluyor. Bu bir çelişki mi... Hayır... ‘Perde arkası’ndan aldığımız izlenim, Kafkasya’nın kalıcı barışa ulaşması için büyük bir atak gerçekleştiren Türkiye’nin bu sürece Ermenistan’ı mutlaka katmakta kararlı olduğu yönünde.

star



Bu haber 365 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,935 µs