En Sıcak Konular

Mısır'dan Türkiye'ye Ramazan mesajı!

31 Ağustos 2008 12:05 tsi
Tüm İslam dünyasının heyecanla beklediği Ramazan ayı öncesinde Mısır'da Türkiye'ye iyi niyet dolu güzel mesajlar geldi.

 Bu ay, barış ayı olsun  
 

Türkiye'ye mesaj gönderen Mısırlı yetkililer, bu ayın rahmet ayı olduğuna dikkat çekerek, iyi niyet dileklerini aktardı. Mısır Müftüsü Ali Cuma, Ramazan ayının "Kur'an, oruç, muhabbet, sevgi ve barış" ayı olduğuna dikkat çekerek, "Sevgi, barış ve lütuf onun bu isimlerinin tezahürleridir." diye konuştu. Mısır'ın önde gelen akademisyenlerinden Kahire Üniversitesi'nden Muhammed Amara da "Türkiye'nin Ramazan ayında zaferlere ulaşmasını, demokrasi ve özgürlük içinde yaşamasını" diledi.
Mısır ve İslam dünyasının önde gelen isimlerinden Mısır Müftüsü Ali Cuma, Cihan vasıtasıyla Türklerin ve tüm İslam dünyasının Ramazanını kutladı. Hicri 1429. Ramazan'ın tüm Türkler ve Batı'dan Doğu'ya tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını ve rahmet getirmesini dileyen Ali Cuma, "Allah Elçisinin buyurduğu gibi Ramazanın başlangıcının rahmet, ortasının mağfiret ve sonunun ise cehennem ateşinden muafiyet olduğunu" ifade etti. Ramazan'ın insanlığa kılavuz olan Kur'an-I Kerim'in indirildiği ay olduğuna dikkat çeken Cuma şunları söyledi: "Bu ay Kur'an, oruç, muhabbet, sevgi ve barış ayıdır. Allah'ın elçisi yüzlerce yıl önce tüm kâinata şu mesajı getirmişti: 'O rahmandır, rahimdir, kerimdir. Sevgi, barış ve lütuf onun bu isimlerinin tezahürleridir."

Bunun için tüm dünyaya şöyle seslendiklerini belirten Ali Cuma, "Müslüman veya gayri Müslim herkes için bu ay rahmet ayıdır. Biz herkese Allah'a inanmayı ve iyi komşuluklar diliyoruz. Bu ikisi bizimle tüm insanlık ve Allah'la resulünü sevenler arasında birlikte varoluş felsefemizdir." diye konuştu.

Kahire Üniversitesi Ekonomi ve Siyaset Bilimleri Fakültesi'nde Dr. Muhammed Amara da Cihan aracılığıyla Türk halkının Ramazan ayını kutladı. Türkler için "Onlar bizim İslam kardeşlerimizdir" ifadesini kullanan Amara, şöyle ekledi: "Bu yıl Türkiye'nin zaferlere ulaşmasını, özgürlük ve demokrasi içinde yaşamalarını diliyorum. Allah'tan demokrasi ve özgürlük adına atılan adımları ödüllendirmesini ve Türk halkına yeni zaferler ihsan etmesini diliyorum."
 
cihan



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,443 µs