hodri meydan | " /> hodri meydan | "/>

En Sıcak Konular

Gökçek'ten hodri meydan

31 Ağustos 2008 15:11 tsi
Gökçek'ten hodri meydan
Melih Gökçek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Başkent suyuna ilişkin açıklamalarına cevap verdi. Ve Kocaoğlu'na bir teklifte bulundu..

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, dün bazı gazetelerde yer alan Başkent suyuna ilişkin açıklamaları gerçek dışı" dedi.

Gökçek, Kocaoğlu'nun, Başkent suyunda "Ağır metaller" bulunduğu yönündeki iddialarının, yapılan laboratuvar tetkikleri ile doğru olmadığının ispatlandığını bildirdi.
Açıklamasında, daha önce ASKİ yetkilerinin İzmir'in çeşitli bölgelerinden aldıkları su örneklerinde, arsenik oranının normal değerlerin çok üzerinde çıktığını tespit ettiklerini anımsatan Gökçek, Kocaoğlu'nun da "bunun altından kalkmak için Ankara'ya iftira atmaya çalıştığını" öne sürdü.

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İZSU) Ankara'nın çeşitle bölgelerinden su numuneleri aldığını anlatan Gökçek, şöyle devam etti:
"Belirtilen adreslerden derhal ASKİ yetkilileri de giderek numuneler aldı. Alınan numunelerde sodyum, demir, alüminyum, bulanıklık ve kurşun değerleri ölçüldü, çıkan sonuçlar Sağlık Bakanlığı İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe ve Dünya Sağlık Teşkilatı değerlerine tam olarak uyduğu ortaya çıkmıştır.
Zaten, Sağlık Bakanlığı ve ASKİ Genel Müdürlüğü Başkentte 660 odak noktasından ve arıtma tesisi çıkışından sürekli numuneler almakta, bu sonuçlar ASKİ'nin ve Hıfzıssıhha Başkanlığının internet sitesinde sürekli yayınlanmaktadır."

Analiz sonuçlarının hiçbirinin normal değerlerin üzerinde çıkmadığını ifade eden ve İZSU değerlerini 'tamamen gerçek dışı ve kasıtlı' olarak nitelendiren Gökçek, "İzmir Belediye Başkanı Sayın Kocaoğlu, kesinlikle yine halkı yanıltmakta, aldatmakta ve maalesef ASKİ'ye ve Ankara Büyükşehir Belediyesine iftira atarak, kendisini kurtarmaya çalışmaktadır" dedi.

Gökçek, şu görüşleri dile getirdi:
"Kocaoğlu'na bir teklifim var; Türkiye'de bu konuda akredite edilmiş en önemli kuruluş Hıfzıssıhha'dır. Arzu ederse buna bir iki üniversite de ilave edebiliriz. Bu bölgelerden birlikte su numunesi aldıralım, iddia sahibinin iddiası doğru çıkmazsa, İZSU laboratuvarını bu işi beceremediği için veya kasıtlı analizler yaparak, halkı yanılttığı için kapatsın ve özür dilesin. Eğer bizim sonuçlarımız yanlış çıkarsa, normal değerlerin üzerinde gerçekten burada bir değer çıkarsa, o takdirde biz kendi laboratuvarımızı kapatır ve özür dileriz. Madem bu zamana kadar bu kadar titiz çalışıyorlardı, neden İzmir suyundaki arsenik değerlerini tespit edemediler veya İzmir halkından gizlediler?
Arsenik göllerde ve nehirlerde de olur. Nehirleri besleyen derelerdeki topraklarda arsenik varsa dereler aracılığıyla da göllere, nehirlere arsenik gelir. Belli ki bu konuda Kocaoğlu'nu bazı bilgisizler bilgilendirmeye çalışmış. Burada da Kocaoğlu'nu açığa düşürmüşler. Bana göre, Kocaoğlu kendisini açığa düşürenleri derhal açığa alarak, ilk olumlu ve düzgün icraatını yapmalıdır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ laboratuvarları, olmayan değerleri gerçekmiş gibi ortaya koyan İZSU laboratuvarındaki personeli de eğitmeye her zaman hazırdır. Bunun için herhangi bir ücret talebimiz de yoktur. İzmir halkı için biz bu iyiliği yapmaya hazırız."

aa



Bu haber 375 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,472 µs